Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rychlozběsiláckej standard. Což se zhruba rovná přehnané, ale pekelně zábavné akci a oproti tomu dialogům, při nichž fanda artových dramat umírá v bolestivých křečích. Mohu si plnými blockbusterovými doušky vychutnat to první, podobně ale nelze zcela ignorovat to druhé. Stejně jako v případě obou minulých dílů mě další zhlédnutí vůbec netankuje, jednou prozatím bohatě stačilo. A Wan by měl konečně natočit Rozsudek smrti 2. Nebo péčko. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hlad je tentokrát za civalovskýho tvrďáka, ale já s imfem jsme teda zuřivě utírali slzy. Rychle a zběsile 7 ždíme rozlučku s Paulem Walkerem na maximum, vzhledem k tónu minulých dílů to ale vůbec nepůsobí nepatřičně. Naopak jde o poctivý návrat do světa, ve kterém se likvidují auta po desítkách a vždycky to vypadá náramně. Sedmička je v tomhle směru ještě šílenější a nadupanější než předchozí díly (nepřekvapivě). A i když postrádá balanc stále nepřekonané pětky, z fleku bych ji pasoval na druhý nejlepší díl. Akce jsou totiž vážně tuny, osobní souboje mají patřičný drajv (jen to chtělo lepší koncovky) a geniální stathamovský úvod vám hned zkraje vysvětlí, že se Wan při natáčení bavil snad víc než my v kině. Ano, je to zcela tradiční "more of the same". Výjimečně to ale bohatě stačí. (8/10) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak přehnané, až je to nuda. Hrdinové už se ani nesnaží něco vymýšlet, protože ví, že přežijí všechno. Vin Diesel např. unikne tak, že sjede s autem ze skály. To se samozřejmě rozmrdá totálně na sračku, ale on vystoupí naprosto v pohodě a krasavici vedle něj jen bolí ruka. S tím už jděte do prdele. Tony Jaa, na kterého jsem se těšil nejvíc je téměř nevyužitej, stejně jako Rock. Fandil jsem skvělému Stathamovi, ať je všechny pozabíjí, aby už byl konec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se prokopeš dvanácti metry ocele a betonu, tak tam na tebe bude čekat moje pěst a futrál na mrtvoly." Agent Hobbs mě bavil nejvíc a proto mě mrzelo, že většinu doby byl na neschopence. Naštěstí padouch Deckard Shaw byl hodně zábavnej, vlastně mnohem zábavnější než celej Torettův tým a tak jsem mu chvílemi i fandil. Navíc jsem patrně geniální, protože jsem očekával jenom a pouze přepálenou akční jízdu a taky jsem ji "překvapivě" dostal. Já prostě ke spokojenosti občas nepořebuju víc než jízdu na dveřích po schodech, trochu automobilovýho parašutismu, pár přeletů mezi mrakodrapy či nástup jednočlenný kavalerie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš niekomu povedať, aby ťa miloval.“ Prvému dielu som dal 4*, ale následne sa mi páčila už len tokijská trojka a zvyšok nijako extra nie. Nemám rád, keď sú grázli a kriminálnici romantizovaní a majú plné huby kecov o sile rodiny, priateľstva, cti a odvahe. Pre mňa sú to ko*oti a nepáči sa mi, keď sú takéto agresívne nuly vydávané za vzor mládeže. Trápne? Zabite ma. Takže som bol skeptický. Nepomohlo ani úmrtie Paula Walkera, jedného z najneviditeľnejších hollywoodskych hercov. K tomu nemastný-neslaný Statham a nesympatické, premúdrené reči o etike od ľudí, ktorí každodenne porušujú zákony. Potom sa to ale rozbehlo. Hanova smrť, The Rock sa pobil so Stathamom pôsobivejšie, ako predminule s Dieselom, akcia v horách a mrakodrapoch fajn (bodaj by nie za 190 miliónov) a ako bonus cool Djimon Hounsou a cool Kurt Russell (ktorý v jednej scéne povie slovo „vec“!). Pred finále bohužiaľ tempo poľaví a všetko je napratané nelogickými kiksami (ako vedel, v ktorej sekunde má skočiť z mosta, aby trafil dron?). Našťastie v poslednej chvíli na scénu napochodoval The Rock s rotačákom, Diesel a Statham sa brutálne „poulične“ pobili a v Dominikánskej republike („Všetko bude odteraz iné.“) som si azda i troška poplakal. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Se 140 minutami je tento díl nejdelší ze všech dosavadních dílů celé série. (Domin1359)
  • Při projekci 4DX se ozývají zvuky odfouknutí turba (sepnutí POV ventilu) i u aut, která turbo ve skutečnosti nemají. (Maila87)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama