Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Uslintané (= sporťáky a prdelky) zběsilé cosi. Že je to akční film o tom žádná, ale přílepek sci-fi už se taky šikne, protože fyzika tu dostává pořádně na prdel. A stejně tak The Rock, Diesel, Statham, Jaa a další, na což se dobře kouká. I když za ty hrátky s převracející se kamerou by Wan zasloužil taky jednu do zubů. Jo a Walker je mrtvej, takže děkujeme za upozornění, pane režisére .. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejpříjemnější je, že po minulých hrátkách s letadlem a mezidálničních skocích působí sedmička většinu času uvěřitelněji. Ne snad, že by auta s padákem nebo přechody z jednoho mrakodrapu do jiného způsobem letmo byly podle skutečných událostí, ale jakási jiskra větší živočišnosti se v nich nezapře. Snad za to může 4D zážitek, díky kterému jsem na vlastní kůži ochutnal všechny pády či vývrtky. Snad má zásluhy loučení s Paulem Walkerem, které funguje na dojemnou výbornou. Nejpozitivnější dojmy ale zanechává domácké finále, které různorodým zapojením všech zúčastněných překonává už tak dech beroucí pasáže z Kavkazu i Emirátů. Způsob přestupování, Rockova představa léčení zlomenin a v první řadě měření sil mezi Dieselem a Stathamem jsou atrakce napumpované adrenalinem až k zážitkové dokonalosti. V rovině filmů, u kterých přemýšlím nad případnými chybami až pár hodin po odeznění zrychleného tepu, tahle parta stále nemá konkurenci. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nešlo by si to nezamilovat, kdyby se to mnohem (ale mnohem!) více neslo na sebeuvědomělé vlně jako ve scénách s Rockem či Stathamem. Takto je to nevídaně "over the guilty pleasure top" přestřelený "dějem" telenovoloidní akčňák, kde je sice ultimátní testosteronové obsazení, ale nic z toho, protože místo aby si tito borci dávali nonstop pěkně postaru přes držky, tak za ně nonstop úřadují počítače animující jejich CGI dvojníky v létajících autech na tisíc a jeden způsob. A zaznamenané to je rozklepanou kamerou, kde je celkový nepřehledný chaos ještě umocněn epilepsii vyvolávajícím střihem. Takové mrhání potenciálem/obsazením tu naposledy bylo u... No, vlastně u šestého Rychle a zběsile. PS: Diesel variaci na "jsme/byl rodina" pronese snad ještě častěji než "Já jsem Groot" ve Strážcích Galaxie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JENOM DVĚ VĚCI UDRŽÍ SKUPINU JAKO VY POHROMADĚ - STRACH NEBO LOAJALITA. A U VÁS ANI ŠPETKU STRACHU NEVIDÍM“… /// Fajnovka pro skalní obecenstvo, plná reklamy na lítající auťáky, počítačový programy, Abú Dhabí a ženský v bikinách. Kurt Russell si střihl svýho Postradatelnýho a Statham fajnovýho záporáka, kterej zapadá do k neuvěření hodný akce (nebo ji dělá uvěřitelnou?). V závěru to množstvím ruční práce a nápady hodně připomíná ,,žlutý“ filmy, nechyběj hlášky a samozřejmě ani sentimentální chvilka. Akce super, ale chtělo by to najít rovnováhu mezi množstvím testosteronu a tím vostatním. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někdo mně rozmlátil v Abú Dhabí mrakodrapy. 2.) Musím naučit svoje auto lítat. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hlad je tentokrát za civalovskýho tvrďáka, ale já s imfem jsme teda zuřivě utírali slzy. Rychle a zběsile 7 ždíme rozlučku s Paulem Walkerem na maximum, vzhledem k tónu minulých dílů to ale vůbec nepůsobí nepatřičně. Naopak jde o poctivý návrat do světa, ve kterém se likvidují auta po desítkách a vždycky to vypadá náramně. Sedmička je v tomhle směru ještě šílenější a nadupanější než předchozí díly (nepřekvapivě). A i když postrádá balanc stále nepřekonané pětky, z fleku bych ji pasoval na druhý nejlepší díl. Akce jsou totiž vážně tuny, osobní souboje mají patřičný drajv (jen to chtělo lepší koncovky) a geniální stathamovský úvod vám hned zkraje vysvětlí, že se Wan při natáčení bavil snad víc než my v kině. Ano, je to zcela tradiční "more of the same". Výjimečně to ale bohatě stačí. (8/10) ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Pozorný divák si může všimnout, že ještě před setkáním Dominica (Vin Diesel) a Briana (Paul Walker) v závěrečné scéně u křižovatky, je možné na krátký okamžik vidět v přecházející scéně oba vozy představitelů, jak jedou za sebou. (dickens)
  • Gal Gadot si měla zopakovat roli Gisele, ale její scéna byla z filmu vystřižena. Ve filmu se tak objeví jen na fotce a v archivních záběrech. (NinadeL)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama