Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 2

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (1 372)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JENOM DVĚ VĚCI UDRŽÍ SKUPINU JAKO VY POHROMADĚ - STRACH NEBO LOAJALITA. A U VÁS ANI ŠPETKU STRACHU NEVIDÍM“… /// Fajnovka pro skalní obecenstvo, plná reklamy na lítající auťáky, počítačový programy, Abú Dhabí a ženský v bikinách. Kurt Russell si střihl svýho Postradatelnýho a Statham fajnovýho záporáka, kterej zapadá do k neuvěření hodný akce (nebo ji dělá uvěřitelnou?). V závěru to množstvím ruční práce a nápady hodně připomíná ,,žlutý“ filmy, nechyběj hlášky a samozřejmě ani sentimentální chvilka. Akce super, ale chtělo by to najít rovnováhu mezi množstvím testosteronu a tím vostatním. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někdo mně rozmlátil v Abú Dhabí mrakodrapy. 2.) Musím naučit svoje auto lítat. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Momentálně se zdá série Rychle a zběsile vytěžená až na doraz. Jestliže "Pětka", byla jakýsi naboostovaný restart série, čerstvá a neurvalá jižanské krev, pak "Šestka" jí byla na dobrých padesát procent podobná, jen vizuálně uhlazenější, s ještě šílenějšími kaskadérskými kousky. Bohužel "Sedmička" je "Šestce" už podobná na 80-90 procent. Tedy nešla v podstatě nikam dál, jen je ještě větší, dražsí, hlučnější. Shrnutí "je to už trochu moc" sem padne akorát. A to jsem ještě nezmínil x scén, které jsou jak přes kopírak z předchozího dílu, až je to do očí bijící. Zejména pak souboj Statham vs Rock (téměř idendická je Rock vs Diesel) a ženská komba ? Zlatá Gina Carano která měla alespoň ženský šarm a sex appeal narozdíl od buldočí královny. Opakují se i stejné neduhy: nízké PG, tedy absance krve a to i když se to řeže hlava nehlava, vyloženě nechtěně směšné a nesmyslné scény apod. I přes tohle všechno ale máte ty hlavní "family" hrdiny prostě rádi a fandíte jim a přes mraky nedostatků má i tak Rychle a zběsile 7 zatím zřejmě nejlepší akční scénu roku - tu jedinou skutečně hvězdnou - ano, je to ta v horách s ozbrojeným konvojem. Budete žasnout jak se dá natočit tak komplikovaná akce tak přehledně. Rozloučení s Paulem Walkerem je vpravdě elegantní a závěrečná akce je otravně dlouhá, uřvaná a jednotvárna. Běžte na to z povinnosti a kvůli Walkerovi, ale hodnoťte to jako funkční/nefunkční film - sentiment nechat doma. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Akčná rutina. Velká, hlučná, ale scenáristicky nijaká. I režijne. Emiráty nám zaplácnu časť rozpočtu, tak hodíme pár opičáren do mrakodrapov v Abu Dhabi. Aby sa vedľa Khalify Impossible necítili menejcenne. A tragická udalosť nám pozastaví nakrúcanie a musíme investovať do digitálneho Paula, tak to v rámci šetrenia doklepeme doma v LA. Najlepšej postavy (The Rock) je vo filme málo a najlepšiu akciu poznáte z traileru. Záverečná rozlúčka s Paulom pekná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nešlo by si to nezamilovat, kdyby se to mnohem (ale mnohem!) více neslo na sebeuvědomělé vlně jako ve scénách s Rockem či Stathamem. Takto je to nevídaně "over the guilty pleasure top" přestřelený "dějem" telenovoloidní akčňák, kde je sice ultimátní testosteronové obsazení, ale nic z toho, protože místo aby si tito borci dávali nonstop pěkně postaru přes držky, tak za ně nonstop úřadují počítače animující jejich CGI dvojníky v létajících autech na tisíc a jeden způsob. A zaznamenané to je rozklepanou kamerou, kde je celkový nepřehledný chaos ještě umocněn epilepsii vyvolávajícím střihem. Takové mrhání potenciálem/obsazením tu naposledy bylo u... No, vlastně u šestého Rychle a zběsile. PS: Diesel variaci na "jsme/byl rodina" pronese snad ještě častěji než "Já jsem Groot" ve Strážcích Galaxie. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejakčnějších filmů, které jsem kdy viděl. Když se vypne mozek, lze si užít i ty nejbláznivější létající kousky s auty i nezranitelnost (zlomenou ruku a odřeniny nepočítám) všech hlavních postav. K tomu spousta bitek jeden na jednoho (a to nejen svalnatých mužů, ale i krásných žen), charismatičtí všechni 3 největší drsňáci, sexy hacker, Kurt Russell, auta, která moc na ulici nezahlídnete. Co více chtít od akčního filmu? ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Postava Deckarda Shawa (Jason Statham) používá československý samopal vz. 61 Škorpion, který je oblíbený u speciálních jednotek a teroristů. Agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) má zbraně Smith & Wesson Model 629 ráže .44 Magnum a M134 Minigun ráže 7.62x51mm NATO. (Maila87)
  • V choreografii bitky medzi Lukeom Hobbsom (Dwayne Johnson) a Deckardom Shawom (Jason Statham) použil Dwayne "The Rock" Johnson svoj wrestlingový zakončovací chvat zvaný "Rock Bottom". (AdamesWWE)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama