Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 2

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (1 372)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Procestují víc lokací než James Bond, přežijí toho více než Terminátor a zneškodní více budov než Roland Emmerich. Kdo je to? No přece Vin Diesel a jeho parta v neskutečně našlapané a ani na vteřinu nezastavující popcornovce se vším všudy. Tempo je strhující, akce nařachaná, bitek je až až a Walkerovo rozloučení jaksepatří dojemné. Jen je toho zde už tak moc a je to chvílemi tak přehuštěné akcí a postavami, že si to už divák prostě tolik neužije. Těžkotonážní Statham je tak jako záporák vlastně docela nevyužit, Rock se staví jen na chvilku a Djimon Hounsou coby druhý zásadní záporák dostane tak málo prostoru, že mu nezbývá nic jiného, než jen blbě čumět. A Vin Diesel mi v této partě začíná připadat už paradoxně jako nejslabší článek. I přesto ale zábavná oddechovka se vším všudy, z níž bych se Stathamův nástup či akci s autobusem pouštěl klidně několikrát dokola. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jakým přerodem si tato filmová série počínaje pátým dílem prošla, myslím, že nebudu jediný, kdo Rychle a zběsile nyní vnímá spíše jako trilogii. Není třeba opakovat, že film je vystavěn na nadsázce, neuvěřitelných, resp. nepravděpodobných akčních scénách a všudypřítomné coolovosti. Vážně, nepamatuju film (sérii), kde by všechno bylo tak cool, tak povznášející, nabíjející, tak stylové... Této lehkomyslné odreagovačce tedy nemá smysl vytýkat nějaké křečovité zvraty a zásahy ve stylu deus ex machina. Paradoxně a zároveň bohužel jediným velkým nedostatkem je příliš rychlý střih v akčních scénách, toto James Wan rozhodně nezvládl tak dobře jako Justin Lin. 8/10 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už má jen ty akční scény jinak je to takřka nekoukatelné. Zápletka, ani známky složitějšího příběhu v podstatě neexistují a tak se ve filmu jen bojuje, jezdí s auty a následně s nimi přeskakuje z mrakodrapu na mrakodrap. Tímto uzavírám tuhle kapitolu a na nic z téhle dílny se již nepodívám. 20% za precizní práci s efekty a za Stunt coordinatory. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Každý další díl Zběsilých je dražší a hloupější, což je svým způsobem výhra i prohra. Look filmu je vynikající - taková luxusní přehlídka dovolenkových destinací, drahých aut a prvotřídních herců/atraktivních neherců ve špičkově nasnímaných akčních scénách. Všechno ostatní je kompletně debilní tak extrémním způsobem, že je občas těžké to ustát (film je debilní zcela záměrně, jen mu chybí míra). Jsou popírány veškeré zákony fyziky, pravděpodobnosti, logiky a zdravého rozumu celkově, což je sice zábavné, nicméně váže to k sobě jeden zásadní problém - veškeré napětí zdechlo v první zatáčce. I v té nejšílenější a nejbezvýchodnější situaci se totiž může stát jednoduše cokoliv, takže neexistuje možnost se o někoho bát nebo dumat nad tím, kterak se situace bude vyvíjet - a to mě u filmu, který má přes dvě hodiny, docela štve. Nemám problémy s realitou, v níž se někdo bez větších potíží vetře na superchráněnou párty, kde ukradne v ložnici zaparkované superauto a proskáče s ním několik mrakodrapů. Nemám problémy s realitou, v níž kdejaká katalogová buchta umí hacknout superpřístroj, zatímco kolem ní lítají rakety a vrtulníky. Nemám problémy s realitou, v níž pacient v nemocnici vstane z lůžka, rozlomí sádru, popadne podvěsný kulomet a začne střílet po vrtulnících. MÁM problém s tím, že pod tím vším není špetka smysluplného příběhu, chybí tomu opravdový drajv, trvá to dlouho, nadhledu je málo a každou chvíli někdo chrlí nechutné množství megatrapných patetických proslovů, během jejichž trvání si intenzivně přejete, aby všichni na plátně umřeli. Dva vtipní černoši nebyli moc vtipní... vlastně nebyli vtipní vůbec. Pokud čekáte pěstičky, varuju vás, že Rocka, Stathama i Tonyho Jaa je ve filmu podezřele málo. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bohatí, nesoudní rodiče nakoupili svému vzornému dítěti všechny hračky, o které si řeklo. A když je mělo v ruce, bez jakékoliv soudnosti a smyslu s nimi začalo mlátit kolem sebe, autíčka lítala, hodní kluci v nich taky, těch zlých na ně bylo moc, a všichni žvatlali přesně tak, jak si malé dítě usmyslí. Ze začátku vám to přišlo roztomilé, pak prudící a nebýt těch několika opravdu zásadních momentů (třeba, když si Alfa s hlavím zlounem dali do huby, nebo když se zjeví deus ex machina s opravdu pořádným rotačákem v ruce), asi byste to vzdali. Takže po tom všem hlučném a nesmyslném řádění zůstane v obýváku na zemi akorát pořádný bordel, k jehož úklidu se evidentně nikdo moc nemá. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama