Reklama

Reklama

Mrtvý potápěč nebere zlato

  • Západní Německo Toter Taucher nimmt kein Gold, Ein

Tři mladí lidé začnou pomocí staré mapy pátrat na dně moře po několik staletí potopené španělské lodi se čtyřmi bednami plnými zlata v hodnotě 4,5 miliardy marek. Najmou si loď s dvoučlennou posádkou a až příliš pozdě poznají, že úmysly tohoto páru nejsou zrovna přátelské. Nálada na palubě lodi se brzy komplikuje a napětí mezi jednotlivými protagonisty roste. Těžce ozbrojený majitel lodi a jeho přítelkyně hrají špinavou hru, protože chtějí poklad pro sebe. A nebezpečí ve formě agresivních žraloků a obří chobotnice číhá i v moři během ponorů. Navíc je tu i dost dalších zájemců o poklad... (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (12)

majo25 

všechny recenze uživatele

Film zlyháva hlavne po technickej stránke, obsadenie prebiehalo asi po castingu na kúpalisku a nevyhne sa ani nezmyslom a naivite v chovaní postáv. Dejovú dobrodružnosť mu nemožno uprieť, ale keď si pomyslím, že to má na svedomí režisér, ktorý stál pri vzniku najslávnejších mayoviek, tak sa veru nemá čím pochváliť. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hodně velká exkurze do pravěku západoněmecké kinematografie, kde herci vypadají jako pornoherci a je to točeno stejnou kamerou jako lechtivé filmy té doby. Nicméně byl jsem na tom kdysi jako malej s tátou v kině a už tenkrát jsem byl vydřenej z tý exotiky Mexika, moře , potápění a přišlo mi to hrozně akční... nicméně dnes skoro nekoukatelné jak je to hloupé. Hvězdy dávám za dětskou vzpomínku a že jsem to teď viděl se simultálním dabingem - vzpomínka na pirátské VHS za komoušů. Od tvůrce Vinetouva. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na Západní Německo docela slušný. Sice střílet ze samopalů a kulometů na sto metrů a netrefit stojící postavy asi nejde, ale záběry v moři a docela solidně vystavěné napětí z toho dělá solidní dobrodružnou podívanou. A hudba je zcela jasně vykradená z Pokladu Aztéků a Pyramidy boha slunce, alespoň motiv použitý ve chvíli, kdy pár beden leží na palubě. Monika Lundi byla slušná kost. Viděno v šílené kvalitě, německý zvuk s českým rychlodabingem, jenž bohužel není přes německou stopu slyšet, takže máte přeloženy jen krátké věty, po nichž následuje ticho. Souvislejší repliky nejsou slyšet. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama