Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (388)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Dvojka je klasické pokračování more of the same, takže více Bughuula, více znepokojivých videí (Fishing Trip vrchol) a více mrtvých dítek. V tom sadistickém námětu jsem našel docela zalíbení, určitě není nezajímavý a jasně definuje dobro od zla. Finále trochu pokulhává, ale palec rozhodně nahoru. [ Filmová noc 2015] ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na relativně unikátní jedničku to nemá, ale pořád je to zatraceně creepy horor, který mě naštval pouze tím, jak moc spoléhá na přiteplené lekačky, které nemám rád, protože je to pro tvůrce hororu nejjednoduší cesta, jak postrašit diváka. K mé nelibosti jsou tady opravdu hodně intenzivní a občas i nečekané, byť jsou provedeny dost lacině: klasické ticho, náhlý hlasitý zvuk a děsivý xichtík. Ten největší strach ale nahání zvuková stránka. Vrací se i původní hudební motiv, který patří mezi to nejvíc sick mezi hororovými soundtracky. Hudba, která ve správné situaci dokáže nahnat nefalšovanou hrůzu. Příběh jako takový ale ničím inovátorský. Máme tu klasické rodinné drama a bubáka navrch. Ústřední bubák je dost děsivej, jeho minioni zas už tolik ne. Jako celek spíše průměr, byť na takové to jednorázové postrašení to funguje víc dobře. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za sebe mohu říct, že se jednalo o poměrně důstojné pokračování. Děsivé to sice nějak závratně není, ale pár video vraždiček je působivých a hlavní dějová linka vyloženě nenudí. Pochválil bych i několik málo lekaček, které opravdu zafungovaly. Naopak bych celkem pohanil nezajímavou mámu a její dva synátory. Zkrátka se jedná o takový hororový průměr. Kdo nebude moc čekat, ten bude zřejmě spokojen. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| První díl mě až tak moc nebavil, dal jsem 3 hvězdy – kovatelný průměr, no. Zato tohle pokračování mi sedlo o dost více. Příběh je sice prostý, ale funguje. Tempo je pomalé, ale u mě si to udržuje až do konce plnou pozornost. Scénky kdy duchové tvořící malé děti, sváděli skutečně žijící děti ke sledování hrůzostrašných filmů, mě nehorázně bavily. Místy to bylo až děsivé. Lekaček tu moc není. Finále bylo docela napínavé a i celkem nepředvídatelné. Herecká sestava se vyvedla. Hudba také nebyla špatná. No, já jsem se bavil, tak nevidím důvod, proč bych tomuhle nedal rovné 4 hvězdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě příliš nenadchla jednička, nemohla mě tím pádem ani příliš zklamat dvojka. Proč, to už jsem psal minule - horror, ve kterém hrají (a navíc rádoby straší) malé děti, nepovažuju za pořádný horror. Takže z mojí strany vcelku spokojenost z dobré řemeslné práce, z výpravy, z hudby, ale žádné velké nadšení ze samotného děje. A teda nechci ze sebe dělat nějakýho měkotu, ale mně kdyby někdo ufiknul srpem půlku pracky, těžko bych pak ještě duchapřítomně pobíhal po domě, zachraňoval oběti a hlavně vyklidněně šoféroval auto. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)
  • Na tabuli v kancelárii profesora je nakreslený démon červenej tváre z filmu Insidious (2010). (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 34. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama