Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (388)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První Sinister se mi líbil hodně, kamerové projekce patřily k tomu nejděsivějšímu, co současný euroamerický horror přináší. Akorát se mi prostě nikdy nezdál být filmem na rozjetí série. O čem by to taky mělo dál být? Když jsem pak zjistil, že se připravuje pokračování, nijak jsem nejásal a necítil žádné pozitivní očekávání. Čekal jsem jen zbytečný slabý odvar. Prakticky jediným důvodem, proč se na to podívat, pro mě byla má oblíbená Shannyn Sossamon. Pokračování jsem se doslova bál, pouštěl jsem si to jen kvůli ní. A dočkal jsem se přesně toho, co jsem čekal. Slabého odvaru bez atmosféry s protivnými nesympatickými dětskými duchy a trapně lacinými lekačkami a odpovědi, že pokračování prostě bude o hovně. Jediným světlým bodem stále zůstala Shannyn. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tož chtěla utéct se svými dvěma syny před násilnickým manželem, jenže mladá matka (jejíž jméno dosud nevím, jak se vyslovuje :-) Shannyn Sossamon), ve starém domě zjišťuje, že tam někdo naporcoval celou rodinu. Bubák je zpět a řetězec hrozivých událostí je třeba utnout. Scott Derrickson před lety z toho mála dokázal vyždímat maximum. Vznikl solidně hutný kousek. Se scénářem si tentokrát dal stejný tým ještě méně práce, přesto se tvůrci místy docela dobře vyřádili. Klasická duchařina nikdy nebude mým šálkem kávy, tu a tam ale ve správný moment vytáhne nějaké to znepokojivé eso z rukávu. A ano, lekl jsem se. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kukuričné pole, kosáky a drevený kostol sú fajn, zvyšok je ako typický generický videosequel spred 15 rokov ako napr. Candyman 3, či Hellraiser 5-8: nesympatické postavy, neobjavný dej, žiadne prehĺbenie mytológie a opakovanie postupov predošlého filmu no v prevedení netalentovaných remeselne priemerných tvorcov. Jednotka bola napriek svojej prvoplánovosti aspoň remeselne kvalitne nakrútená a postavy mali svoju hĺbku, toto je len stroj na peniaze. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Snaží sa to posunúť celý príbeh na novú osobnejšiu rovinu. To čo sa v prvej časti odhaľovalo postupne a kde bol rúšok tajomna, je Sinister 2 pomerne priamočiary. To že tam nefungujú lakačky a tajomno je trochu škoda, ale určitý rozvoj na poli mytológie vytvorenej Derriccksonom tam je. Foy nie je fušer, len mal tú nevďačnú úlohu natočiť to po výbornej prvej časti. V zásade sa ale žiadna hrôza nekoná. Akurát že ústredná dvojica chlapcov lezie značne na nervy a to ešte nepočítam tie iné decká. Ransone ako ťahúň ale kupodivu funkčný a Sossamon tiež nerobí hanbu. Znesiteľné a v zásade aj celkom zábavné. Zaznamenané úmrtia sú aj celkom gore a nápadité. Ale inak to neodhalí viacej než by malo. A kráča to len po vodách priemeru. Stále ale lepšie než 80% všetkej súčasnej hororovej produkcie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už vím, co to znamená, když se duchařský horor natočí vysloveně po vzoru klasického hororu. Blbě, lacině a bez atmosféry. Námět je jasný, ten se od prvního dílu moc nezměnil. Hlavní slovo tu ale má bratrská dvojice sotva patnáctiletých kluků, u kterých nemá vůbec nic logiku. Přemýšlíte, jestli film inklinuje k současné vlně osmdesátkových hororů po vzoru It nebo Stranger Things, ale kromě těch kluků tu není nic jiného, co by je připomínalo. Takže se přikloníte k tomu, že tenhle film je prostě kravina. Naprosto zbytečná a laciná dvojka těžící jen ze značky. Abych ji ale nekřivdil, tak to, co si kluci pouštěli na páskách, mělo docela atmosféru. To jediné. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Illinois na místech Kankakee, Chicago, Joliet, St. Anne, Grant Park, Forest Park a v Chicago Studio City. (noelcoward73)

Reklama

Reklama