Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (420)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluji řecké mýty a tohle s nimi nemá nic společného. Je to historicky jakási směs řeckých, římských a možná i trochu egyptských dějin. Pokud se týká příběhu, tak z mytologie si bere jen jména některých postav, ale jejich příběh je vyprávěn naprosto jinak. Primárně je to prostě jenom akční podívaná, která mě v některých místech docela nadchla. Jenže celkově je to prostě strašné. Proč to nemohlo být o nějakém fiktivním hrdinovi? Pořád by to byl špatný film, ale aspoň by neprznil mnou milovanou postavu. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento film se hodně inspiroval 300: Bitva u Thermopyl a Gladiátorem. První polovina filmu hodně připomíná 300 a druhá polovina zase Gladiátora. Ovšem ty triky a digitální efekty se jim moc nepovedli, byly špatný. Navíc Kellan Lutz jako Herkules je obrovský fail. Po tom začátku jsem myslel, že na to ani nedokoukám, ale pak mě to i docela začalo bavit a vydržel jsem až do konce. Kde na mě čekalo další překvapení a to takové, že Hébé vrazila nůž do svého těla a probodla i toho co stál za ní. A ten dotyčný umřel, ale ona normálně přežila. WTF? A ta Herkulesova matka, dyt ta vypadala stejně mladě jak Herkules, tak jak mohla být jeho matka. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Hloupý, až trapný obsah, který k filmu dodal Bontonfilm, mě velmi nalákal. Že ale dostanu filmařský moribundus nejhrubšího zrna, to jsem opravdu nečekal. Tvůrci věděli, že hlavní roli obsadilo herecké dřevo a to takové, že by si s ním nehrála ani Zápotockého Barunka, a tak ho přinejmenším do první poloviny filmu ani moc neukazují. No, přátelé, na to, že je to hlavní role, kurva, tak má docela málo prostoru. Když on například ani neumí plovat. On plove v řece, kde je voda po kotníky. No, těěě Zeus. Celé je to tak špatné, že Alcid, klidně to ale mohl být Charles nebo John, zvaný jinak Herkules, vůbec ničím nepřipomíná antického bájného hrdinu, ale kazí film ještě víc, než to svého času s grácií dělal Kevin "mám rybí oči" Sorbo. Zápletka, která je pochopitelně také špatná, plytká, trapná a strašně klišovitá, nezaujme ani tradiční divačky Tvajlajtové limonády. Vlastně nedovedu ani říct, komu je film určen a proč tvůrci vsadili na princip zvaný: Hamlet bez Hamleta. Herkules coby trapný upejpavý šašek s dobrou figurou (jeho jedinou devízou) se motá (pokud už je konečně v záběru) napříč špatně natočeným filmem ožralého scenáristy a nám divákům nezbývá, než odškrtnou další sračku v čekání na dokonalé zpracovaní klasické pověsti. Eduard Petiška musí dělat v hrobě ruletu. To není možný, tohleto. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek říkám, že tohle je opravdu mizerná podívaná. Jestliže u druhé 300ky kritizuji hlavního hrdinu za nevýraznost, zde je hlavní hrdina středobodem. Jestliže se Lutze zastávám v Postradatelných, tady jde o opak. Lutz totiž je opravdu středobodem, toho jak se hrát opravdu nemá. Naprosto prkenné vystupování a neherectví vás bije do očí u celého obsazení. Snad až na výjimku v podobě Adkinse, ale upřímně on toho moc předvádět nemusí. Ale že i hlavní tahoun filmu je herecky o level níž než ta pěkná zlatovlasá kočka, která je zde na ozdobu, to je na pováženou. Další průser filmu, tady alespoň u mě je naprostá absence emocí. Když se v aréně rval Spartacus, tak i při opakováni seriálu prožívám každou ránu, kterou inkasuje. Zde? Nic, nula a prázdno. Film nepatří do vod odpadů, ale jestli vám někdo řekne, že zase tak zlé to není. Nevěřte mu. 45 procent. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin měl úraz hlavy. Buď proto, že si nepohlídal základní stavební kameny svého dítka, nebo proto, že to ještě zkouší. Většinou neúspěšně. Koukáme na televizní výpravu, sledujeme herecká dřeva, musíme vytrpět i mizerné triky a mdlou mytologii. Choreografie působí jak z devadesátých let, film měl navíc známku PG-13, takže se něčeho ostřejšího nedočkáme. Navíc měl tenhle omyl v tuzemských kinech „potěšit“ hrstku diváků, kteří zřejmě chtěli vědět, kam se posunul někdejší akční specialista. Nechápu. Tvůrci si prostě jen půjčili známou značku, nabalili na ní nějaký příběh a bylo. Nicméně to kompletně bolelo, a to místy dost. Harlin padá opakovaně na bradu a měl by toho nechat. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Scott Adkins, představitel krále Amfitryóna, je ve skutečnosti pouze o 9 let starší než Kellan Lutz, který hraje jeho syna Herkula. (Geriel)
  • Ve scéně u vody, kdy se Alkeidés znovu setkává s Hébé (Gaia Weiss), se ji mění střídavě účes. (jjituska)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama