Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (420)

maddy 

všechny recenze uživatele

Twilight's Hercules: The Bromance Begins. Ako vážne, Kellan Lutz tam náruživo zachraňuje Liama McIntyrea toľko krát, že mimo záberu si to museli snáď aj rozdať. Ale to je vlastne jedno, pretože prvý tohtoročný HerGules je tak zlý film, že až všetky neduhy takmer stráca zmysel menovať. Už len základná, primitívne jednoduchá story je tak nesúdržne, skratovito podaná, že každá scéna pôsobí ako by ju natočil niekto iný a následne niekto ďalší bez rozmyslu pozliepal dohromady. Nekonzistentné, plné tých najväčších absurdít (pri súboji s kameňmi na reťaziach som nechápal, či toto môže niekto myslieť smrteľne vážne?!) a navyše s odporne umelým vizuálom, ktorý by chcel hlavne počas súbojov napodobňovať štýl 300-vky a v závere dokonca svojím smiešnym pokusom o epickosť až hernú sériu God of War, ale na to nemá jednak dostatočné financie, ani dosť rozumu za kamerou. Renny Harlin mohol byť možno hviezda v 90. rokov, ale to že videl seriálového Spartakusa a každých päť sekúnd záber bez rozmyslu spomalý aj tam kde sa to absolútne nehodí ešte dobrý film ani zďaleka nerobí. Dielo skazy už dokoná prehnane veľkolepý hudobný doprovod, ktorý asi vznikal úplne oddelene od filmu, pretože dramaticky buráca aj v scénach, kde sa nič nedeje. A aj keď je tá akcia dosť chabá a nikdy nestrhne, tak vďaka tomu, že jej dostatočné množstvo tak sa tých 85 minút čistého času dá so sebazaprením prežiť. Prekvapivo mi výrazne nevadil ani Kellan Lutz. Je to síce úplné herecké drevo a sympatický mi nikdy nebude, ale muskulatúru má z ex-Twilight osadenia asi najmohutnejšie vypracovanú a nič iné sa tu od neho nežiadalo. V serióznejšom pokuse o spracovanie Herculesovej legendy by pôsobil viac ako nepatrične, ale v takomto béčku nemôže nič viac pokaziť. Na to tu mal dosť silnú konkurenciu v podobe ďalších kazisvetov od režiséra, cez scenáristu, kameramana, trikára, kostyméra, skladateľa až po (dosaď ľubovoľné povolanie spojené s filmom). Nie je to však jedno z tých zábavných béčok, ktoré sa neberú vážne, ale to také nudné, amatérske, trápne béčko, ktoré všetkých otrávi. Oproti tomu vyzerajú aj novodobé remaky Barbara Conana alebo Súboja Titánov ako veľdiela hodné uctievania. A čo si klamať, aj taký seriálový Hercules so Xenov v 90. rokoch svojou naivitou zabavili viac ako znovuzrodený Hercules v dvetisícštrnástom. Ako „direct-to-video movie“ (resp. v dnešnej dobe už skôr „on-demand movie“), o ktorý by ani pes neštekol by to bolo možno aj neškodné, ale najviac ma na tom zaráža fakt, že takýto paškvil niekto dokáže v dnešnej dobe dotlačiť do kín (aj keď v tomto prípade chvalabohu za ten prepad) a seriózne za to pýtať peniaze! The Rock, kde si? Snáď aspoň ty napravíš chuť v druhom tohtoročnom pokuse o oživenie Herculesa. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsem nevěděl, že Renny Harlin je na tom tak špatně, že musí točit pro Asylum. Neustále na krátko ostříhaný a s třídenním strništěm hrdina bez kapky hereckého talentu pobíhá od jedné ve studiu naklíčované scény ke druhé, jedině tedy s dialogovými okny v lese, to se natočilo snad jediné v reálu, a neustále se snaží vyhrát svou princeznu, i když mezitím zařve hromada lidí, nestvůr, příšer a podobných šmejdů. Souboje se snaží být kopií soubojů ve 300, snad jen s absencí digitálních cákanců krve. Nechybějí ale digitální příšery, a ty jsou tedy pěkně trapné - počínaje úvodním lvem, který vypadá jak rozpohybovaná plyšová hračka velikosti tak 60 cm. Těžká a nezábavná nuda. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $18,848,538Tržby Celosvetovo $61,279,452 ▐ ako taká akčná béčkovina to újde, súboje sa dajú, príbeh rutina a triky kolísavé, len v poslednej dobe akosi tieto fantasy a historické spektákle strácajú iskru a náboj, sú bez duše /40%/ ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Tak film za mnou a tak je potřeba koment. A hned z kraje musím napsat, že nic moc, pravdou je, že v něčem se tvůrci drželi legendy, ale místy mytologii postavili na hlavu. Největší hrubka, Héra Herkula nenáviděla a celý jeho pozemský život mu kladla do cesty nejrůznější překážky. No a k filmu samotnému, některé scény byly nepřesvědčivé a zpomalovačky se taky moc nehodily. Děj byl divně chaotický, hlavně konec. Někteří představitelé byli lepší někteří horší, asi nejvíc se mi kupodivu líbil Ifikles, byl zahraný dobře. Jediné co si zaslouží plus je dobře zvolená hudba a pěkná příroda. A za to je ta třetí hvězda. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Ano, Herkules nám v panoptiku osvalených mazlíků inspirovaných jistou Číslovkou chyběl. Snad je poslední. A určitě je nejhorší. Ono, když hlavnímu hrdinovi propůjčí muskulaturu pivovarského vola a obličej retardovaného pasáčka vepřů nějakej tupoun z Tvajlajtu, je o výsledku celkem s předstihem rozhodnuto. Další kožené spodky a zpomalené vrhy zbraní, nebo soupeřem už nedám. Asi vrhnu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně u vody, kdy se Alkeidés znovu setkává s Hébé (Gaia Weiss), se ji mění střídavě účes. (jjituska)
  • Režisér nariadil všetkým hercom oholiť si nohy. (misterz)
  • Scott Adkins, představitel krále Amfitryóna, je ve skutečnosti pouze o 9 let starší než Kellan Lutz, který hraje jeho syna Herkula. (Geriel)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama