Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 3

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (273)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celovečerní dobrodružství plastelínového beránka a dalších obyvatel farmy je aardmanovka jako vyšitá. Opět tam jsou mraky vizuálních gagů, které se na sekundu mihnou jedním záběrem a kdo si toho nevšiml, třeba si všimne, až na to bude koukat příště. Bezeslovný příběh je přece jen na celovečerní stopáž velké sousto, takže spousta dětí při filmu neudrží pozornost až do konce. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Obdivuju ty kluky od Aardmana, kde berou pořád tolik nápadů - jak u Wallace s Gromitem, tak u ovečky Shaun. I tady z jednoho prostého nápadu na den volna se stane eskapáda náhod, které jsou když ne rovnou pro zasmání, tak alespoň k pousmání. Je fakt, že u tohoto typu legrace se moc na celovečerák hrát nedá, takže chvílemi jsou tam hluché scény (a třeba ta v nóbl francouzské restauraci mi přišla taková nijaká), něco si pánové vypůjčili z Madagaskaru 3 (tam francouzská policistka, zde odchyt zvěře) a kolem 50. minuty tomu dojde zcela dech a nastoupí písničky, které mají stopáž protáhnout, protože únik z města na venkov pak už proběhne až moc rychle a v podstatě bez zádrhelů. Ale jinak je to skutečně hodně pozitivní film, dobře naladí, a dokonce mne potěšilo, že je vysvětlen ten neustále čumící pes z "vězení". (Jo, a protože máme doma želvu, tak scéna s želvou, která si dělá na zeď čárky - při její dlouhověkosti, pro mne měla přidanou hodnotu navíc.) ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ovečka s xichtem na stranu se vydává do velkoměsta zachránit páníčka, jež dosahuje popularity Dzohana "Obřezaného" Kadeřníka. Vyjma obeznósti některých již jatečních kusů, se obecenstvo U10 divilo fantaskní metamorfóze oveček v nóbl lidičky stolující v il ristorento ovaluované hvězdou od toho výrobce pneumatik. Veskrze pozitivní konec nepotěšil. 75% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku groteskní a milé ... nicméně jak děj ubíhá, už jen groteskní - a drobátko přes čáru. Proč se musí ze zaměstnance místní odchytové služby stát TAK šílené a zároveň TAK ďábelské monstrum ? Proč se musí finále za každou cenu dopracovat až k samotné hranici života a smrti ? Lehké rozčarování - a umírněné 3* ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Kdo se jako malý coby správný borec díval na Hříště 7, nemůže původní seriál neznat. Jen je trochu  problém že se většina dílů odehrává na malém prostoru farmy s několika postavami a po pár dílech už se to může okoukat. Ovečka Shaun ve filmu jde o kus dál. A to až do velkého města, aby zachránila svého nezvěstného farmáře. Velmi brzy se k ni samo sebou přidají i všechny ostatní ovce z farmy. A já se nestačil divit jak dokáže být taková kupa animovaných ovcí roztomilá (i s tím farmářem, který mi jinak vždy připadal spíš jako mrzout, ale stejně ho mám nejradši)  a jak jejich infantilní příběh dokáže pobavit, spolehlivě zabavit a zároveň vzít za srdce bez jediného slova. Opět se mi tím potvrdilo že studio Aardman je zárukou alespoň minimální kvality. Jejich osobitá poetika a styl animace působí mezi ostatními americkými animovanými filmy jako příjemné zjevení. Tento film není výjimkou a zaslouží si ocenit i možná lehce nadhodnotit. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Na filmu pracovalo denně 20 animátorů a za 1 den vytvořili pouze 2 vteřiny filmu. Film trvá 85 minut. (autokraska)
  • Film obsahuje odkazy i na další slavné snímky. Například muž z odchytové služby před zrcadlem je parodie na Roberta de Nira ve snímku Taxikář (1976). Sedlákův billboard z kadeřnictví je odkazem na sérii X-Men a to na postavu Wolverina (Hugh Jackman). Syčení kočky na odchytové stanici v cele za plexisklem je zase odkaz na Anthonyho Hopkinse alias Hannibala Lectera a jím vymyšlený zvuk, kterým děsil ve filmu Mlčení jehňátek (1991). Dalším z odkazů jsou například ovce oblečené do chemických kombinéz s respirátory, které připomínají seriál Perníkový táta (od r. 2008). (cze.Oi)
  • Závěrečné titulky obsahují bonusovou scénu. (SONY_)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama