Reklama

Reklama

Na vítězné vlně

  • USA When the Game Stands Tall (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jim Caviezel (Umučení Krista) se představuje v roli středoškolského fotbalového trenéra Boba Ladouceura, který prožije sezónu, jež všechno změní. Jako trenér svým svěřencům vždycky vštěpoval, že vítězství neznamená vše. Teď ale s pomocí asistenta Terryho Eidsona (Michael Chiklis – TV seriál Policejní odznak) dokázal s týmem zvítězit ve 151 utkáních v řadě a i jeho úplně oslepila vidina pokračování rekordní série. Dokonce tolik, že mu ani nedochází, jak moc zanedbává svou manželku Bev (Laura DernJurský park) a vlastní děti. Zlomový moment se ale blíží. Tým se potýká s krizí, zasáhla ho tragédie a hrozí, že bude všemu konec. Naštěstí se ale objevuje pozoruhodný nový hráč (Alexander LudwigHunger Games), díky kterému si Bob znovu uvědomí, že týmové úsilí je víc než osobní sláva. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

castor 

všechny recenze uživatele

Na Evropana zdaleka nedolehne ono opojení americkými národními sporty, jakými jsou za oceánem baseball nebo právě americký fotbal, kdy lidé na potkání sypou z rukávu statistiky, a soutěží, kdo vlastně dal v pětasedmdesátém v rozhodujícím zápase sezony homerun nebo touchdown. I proto tyhle kousky, kdy těžkotonážní borci padají do travnaté arény a kouč nervózně křičí opodál, až na výjimky (Vítězové a poražení) na mě příliš nefungují. Nepotřebuju zas a znovu sledovat, jak někdo v poslední vteřině udělá bod, jak někdo napíná zatraceně vážný ksicht, nebo tvůrci nechávají každý třetí záběr zpomalit. Když už něco, tak se raději podívám do nezkresleného zákulisí daného sportu, než na nějakou vítěznou šňůru. James Caviezel nikdy nebyl žádný charismatický bourák, režie není špatná, ale na nějaký hlubší zážitek to nebude. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Sportovní film o tom , že jsou v životě důležitější věci než sport. Amerického fotbalu je tu pomálu, spíš se režisér zaměřil na psycholgii postav, ale stejně mám mnohem raději rugby než AF. Soustavné modlení před každým zápasem mírně ruší,ale neva , je to podle skutečné události. Líbilo se mi s jakou lehkostí zvládl svoji roli James Caviezel. Konec má něco do sebe....80% ()

Reklama

divak84

všechny recenze uživatele

hořke zklamaní.po pulhodině vypnuto.brutalně šíleným a gay způsobem zfilmovaný americky patos do nejhrubšího zrna. taťka leží po infarktu polomrtvej a plnobledej a syn řekne "...ale tati, budeš mě trenovat ne ? a s brekem odchází".. tohle fakt nežeru..šílenost.nemužu hodnotit protože jsem rád že jsem nedokoukal ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celý čas som bola nachystaná dať filmu dve hviezdy. Pôsobil na mňa neskutočne priemerne a učebnicovo, natočený podľa šablóny na športové filmy. Potom prišiel ale ten posledný zápas, ktorý ma celkom bavil, hudba bola tiež výborná, športové zábery svižné a v neposlednom rade to bolo podľa skutočnosti, takže pridávam jednu hviezdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tým, tým, tým a spousta motivačních řečí, pád dolů a následný vzestup a samozřejmě spousta drobných osobních dramat s dojákem na konci. Kýč jako prase, což je u filmů o americkém fotbale často vídaný jev. Ale protože mám sportovní filmy rád, koukalo se mi na to celkem bez problémů, ačkoliv zrovna tady bych uvítal, kdybych měl konečně nastudovaná pravidla. Herci v pohodě i přesto, že třeba Caviezel se tady zrovna dvakrát nepředřel. Příjemná jednohubka. 60% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Původně byl jako trenér jednoho ze soupeřů týmu Spartans obsazen Sadarias Harrell, produkce se však později rozhodla obsadit jej do role fanouška, díky čemuž mohl propagovat svou sportovní značku. (willy1)
  • Trenér Bob Ladouceur odešel do důchodu po 399. vítězství, kterého dosáhl jako trenér týmu Spartans De La Salle. (Akinom27)
  • Film je inspirován skutečným příběhem střední škola De La Salle, která v letech 1992 až 2004 pod vedením trenéra Boba Ladouceura neprohrála v americkém fotbale jediný zápas, což celkem činí 151 vítězných her v řadě. Předchozí rekord činil 72 vítězných her v řadě jiného týmu. Škola i v době uvedení filmu držela rekord v počtu vítězných her v řadě. Jejich vítězná řada skončila 4. srpna 2004 proti Bellevulské střední škole. (Akinom27)

Reklama

Reklama