Reklama

Reklama

ABCD (Any Body Can Dance)

  • Indie A.B.C.D (více)

Obsahy(1)

Keď schopného tanečníka vyprovokuje zákernosť jeho zamestnávateľa, urobí všetko preto, aby dokázal svoju odvahu. Vishnu (Prabhu Dheva) je široko uznávaný ako najlepší indický tanečník. Tanec je preňho všetkým, tvorí dôvod jeho života. Keď ho jeho obchodný partner vyhodí z prestížnej tanečnej akadémie, ktorú sám založil, má pocit, akoby prišiel o všetko, čo mu kedy dávalo silu. S boľavým srdcom sa rozhodne vzdať sa tanca a žiť do smrti v Bombaji. Noc pred jeho odchodom však zažije nevídaný pohľad - skupinu tanečníkov, ktorí sa pripravujú na tanečný súboj Ganpati. Jedná sa o každoročný festival, v ktorom proti sebe súperia najlepšie pouličné skupiny Bombaja. Pozorujúc nespútaný talent týchto tanečníkov sa Vishnu rozhodne, že skupinu prichýli pod svoje krídla, pomôže im prekonať vzájomnú rivalitu medzi nimi a ich vnútorných démonov a vytvoriť z nich najlepší tím v Indii.
ABCD (Každý môže tancovať) je prvý indický tanečný film v 3D, vyrobený v spolupráci filmového štúdia UTV Motion Pictures a známeho choreografa a režiséra Rema D'souza. (Incantator)

(více)

Recenze (8)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Prostě mazec. Momentálně ten nejlepší taneční film, co jsem viděl, navíc Indie! To znamená, že stopáž bude pěkně dlouhá, ale zde to vůbec nevadí, jelikož se stále něco děje, omáčka je omezena na minimum a především se tancuje a to je něco, všechno je tak hezky barevné a nepostrádá to originalitu, moc hezky se na to kouká a musíte se u toho chtě nechtě usmívat. Jelikož je to miliardová Indie, není problém sehnat tunu lidí do komparzu a taky je to znát, ty davy tam prostě jsou. Navíc musím pochválit hudbu, která se mimořádně povedla. 4,5*. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Příběh opravdu není, oč tu běží (což je dobře, protože v něm není za mák originálnosti a vpodstatě je to jedno velké klišé). Ani herecké výkony nejsou to, na čem by tenhle snímek stál (taky dobře, protože jsou dost ubohé). Je to o tanci, a toho je tady víc než dostatek! Výborná podívaná, která, ač nic úchvatného, zvládla pobavit. Má i svoje skvělé momenty - nejsilnější pro mne byl kousek s písní Duhaai, kde jsem si i poplakala. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Scénář to nemá, ale naprosto dokonale to zpracovává fungující subžánr tanečních teen komedií. Nechybí nic, nepřebývá nic a ještě je to dokonale aplikované na Bollywood. Všichni známe ten formát Glee, který nám byl před lety představen na VHS společně se Sestrou v akci 2. Mladí a neklidní jsou rozděleni na dva tábory - pouliční a nespoutaní jsou těmi, kteří musí najít svého týmového ducha a dodat nový smysl do života hlavního hrdiny, který ztratil své ideály (a zároveň je dokonalý taneční mistr). Jeho sok je logiky zkorumpovaný lídr skupiny číslo dva, která také tančí skvěle, ale přesto, že mají luxusní tělocvičnu a blonďatého hermafrodita v duhových teplákách jako choreografa, chybí jim ten týmový duch a to srdce. A teď to jede, pouliční tanečníci nacházejí v sobě pokoru, respekt ke svému učiteli a dokonce se naučí se vzájemně nerubat, ačkoli to tak běžně provozovali ještě během letošních oslav Ganeshi. Sem tam proběhne náznak mladé lásky, tu poučení, že cigarety a drogy jsou zlé, áno. A přesně podle předepsaného návodu nám tito ještě včera bezejmenní zázraci získávají popularitu na stupních aktuálně probíhají soutěže Dance Dil Se. Klasická směs koření masaly, která unese jak lehkou satiru na poměry v mezilidských vztazích, tak frašku i vážné chvilky. Ale hlavně jsou tu skvělá taneční čísla, o které jde v tomto případě až na prvním místě. A málem bych zapomněla na apel na srdce každého Inda, které zjihne při velkolepém finále v klasickém duchu. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Příběh banální,předvídatelný. Ale o ten vůbec nejde. Je to především taneční exhibice. Prabhu Deva vypadá přibližně 15 let pořád naprosto stejně. Ovšem vyrostla mu v Indii slušná taneční konkurence. Hlavní ženská představitelka - tanečnice - není Indka, ale Američanka Lauren Gottlieb, kterou si režisér oblíbil v americkém seriálu „So You Think You Can Dance“. Kvůli roli v Indii se prý 3 měsíce učila hindsky. Taky bych se chtěla naučit hindsky za 3 měsíce místo 3 let marného snažení.---------- Na imdb žánr western. :-)) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný film o tanci z indického prostredia, len škoda, že tie krásne indické rytmy boli vo väčšine prípadoch nahradené tou modernou techno hudbou (alebo neviem ako to nazvať, v tom štýle sa veru nevyznám). Po vizuálnej stránke naozaj hotová fantázia v pohybe. Zápletka podľa mňa tiež celkom vydarená, aj keď žiaľ nepôsobila zrovna realisticky. Takže to bolo také naivné - viditeľne spejúce ku záverečnému klišé. Ešte by som upriamil pozornosť na Lauren Gottlieb, ktorá tomu celému film dodala šarm. Inak škoda, že záverečné vystúpenie JDC s tými prvkami baletu bolo tak zdevastované tou hnusnou choreografiou. Keď som videl ako tam pred finále nacvičujú balet, normálne som sa tešil, čo z toho bude. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první 3D taneční film natočený v Indii. (griph)

Reklama

Reklama