Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Teprve čtvrtý v pořadí velkofilmů ze studia Disney měl hlavní úkol - zachránit finanční propadák kontroverzní Fantasie. Asi by se to podařilo i větším dílem, kdyby asi měsíc a půl po uvedení do kin nepřišel Pearl Harbor... Dumbo má pro mě auru smutnosti, protože od začátku nám netradičně servíruje krutý příběh atypickýho slona a krutý svět kolem, který prostě vybočení ze stereotypu nemá rád ani dnes. Pominu-li originální a emotivní příběh, je Dumbo také obrovským krokem kupředu v animacích (opět obzvlášť v porovnání s předchozí Fantasií) a hudební doprovod výjimečnost Dumba ještě podtrhuje. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, ano to je to legendární létající slůně s velkými ušima pokud se nepletu? Ve srovnání ale třeba s předchozím ale o to více spornějším snímkem Fantazie je ale animace a děj tohoto snímku zcela konvenční, přesto však tento snímek obsahuje i mnohé experimentální sekvence. V jedné a pro mě jako dítě nezapomenutelné scéně slůně vypije plnou mísu šampaňského a potom zažije vize hýřící barvami. Mě osobně se však ale nejvíce líbili záběry z přehlídky sladce růžových slůňat, které vešly do podvědomí a dějin animovaného filmu jako jeden z určitě nejoriginálnějších obrázků. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Klasika, která se neokouká. Ovšem do těch nejlepších disneyovek tomu přecijen něco chybí. Edit 31.3.2019: Tak napodruhé musím zvýšit na plný počet. Jeden z filmů, u kterého je dle mého názoru zásadní rozdíl, zda je nebo není divák rodičem. Navíc i bez téhle úvahy řeší Dumbo nadčasové téma ostrakizace, šikany a posměchu něčemu/někomu odlišnému. V podstatě vážný a smutný animovaný film spíš pro dospělé než pro děti. Upřímně musím přiznat, že jsem byl dojat. Jedna z top Disneyovek ever. (Blu-ray, orig.) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi se opakuje stejný problém jako bohužel u čím dál více filmů u Walta Disneyeho. Hezký a roztomilý příběh pro děti. Ale nějak to nepřechová ten smysl až do dospělosti. Hold jsou i výjimky jako Pinocchio, ale to je asi jedno z mála. Pointa je jasná. Docela škoda, ale s tím se nedá nic dělat. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dumbo mě docela zklamal. Snažil jsem se k němu především přistupovat jako ke krásné pohádce určené dětem. Díval jsem se s dcerou a občas pozoroval její reakce a musím říct, že pro menší děti je Dumbo spíše hororovým příběhem než pohádkou. Odebrání od matky, stálé urážení, slzy, snové vize, ... nic z toho pro děti moc není. Ty se u toho budou spíše bát, budou smutné, sklíčené a rozhodně nebudou mít z příběhu radost. Při sledování Dumba jsem si navíc uvědomil, že jsem jej v mládí už viděl a neměl jsem z něj vůbec dobrý pocit ani tehdy. Bohužel Dumbo nefunguje ani jako "komedie" či zábavný film pro dospělé, množství smutných scén převažuje a při sledování jsem neměl dobrý pocit. Skvělou klasickou pohádku bych si představoval rozhodně jinak. Pár dobrých věcí by se jistě také našlo a za ně dám dvě hvězdy, ale na víc to tentokrát není. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)
  • Prezident Harry Truman sa pri svojej návšteve Disneylandu v roku 1957 odmietol odviezť na Dumbovej atrakcii, pretože slony sú symbolom republikánov. (Raccoon.city)
  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama