Reklama

Reklama

Králové a královny New Yorku

(TV film)
  • Francie Kings and Queens of New York
Francie / USA, 2011, 91 min

Režie:

Rémy Burkel

Obsahy(1)

Říká se, že New York má neopakovatelnou atmosféru, kterou člověk pozná hned ve chvíli, kdy do něj poprvé vkročí. Své o tom ví třeba anglický tenor Alfie Boe, který kouzlu tohoto města propadl natolik, že první noc svého pobytu v něm nestrávil v hotelu, ale v ulicích. New York přitahuje lidi z celého světa. Cítí se v něm dobře lidé všech ras i národností. Symbolem kosmopolitnosti města by mohl být například dirigent Newyorské filharmonie Alan Gilbert – první rodilý Newyorčan, který toto těleso řídí. Gilbert je napůl Japonec a se svou švédskou ženou má tři děti. V dokumentu se ovšem setkáme nejen s filharmoniky, ale také s architektem, hercem, modelkou, podnikateli i sběrateli umění či choreografem a tanečníky. Ti všichni tvoří tvář města, které ani po děsivých událostech 11. září 2001 nepřestalo své obyvatele i návštěvníky nabíjet energií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Zde se ve všech komentářích píše o tomto dokumentu jako snobském. A je to pravda - nejlépe LeoH. Nicméně tomu městu se nedá odolat.... ()

Reklama

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Snob strieda snoba, ups, newyorského intelektuála, fotografa, či modelku... a postupne sa vyznávajú z lásky k mestu, ktoré nikdy nespí. Mihnú sa aj osoby majúce čo povedať, takže ak máte radi New York, môžete si tento Sex v meste bez kabeliek, lodičiek a kecov o Božskom, celkom pekne užiť. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Dal jsem se nalákat, protože New York dávno platonicky miluju, ovšem New York Woodyho Allena, Suzanne Vegy, Laurie Andersonové, Velvetů, Simona s Garfunkelem, ne New York pošitý flitry a duchaprázdný. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama