Reklama

Reklama

Jiang Shi

Trailer

Obsahy(1)

Chin Siu-ho (Chin Siu-ho), kdysi úspěšný herec a manžel, je dnes jen zoufalou, utrápenou entitou lidského bytí na pokraji vlastního zhroucení. V odděleném manželském soužití a bez možnosti vídání vlastního dítěte, ocitá se z kraje nabývající noci v ponurém činžovním domě městského předměstí, v jeho jediném nepronajatém pokoji s hrstkou peněz a s posledním šatstvem. V pokoji, který pod příkrovem zoufalé a násilné minulosti, postrádal po celou věčnost byť jediného obyvatele. 2442, pokoj za zavřenými dveřmi, stal se pro místní jakousi zapovězenou komnatou, svatyní strašících duchů, prokletou a dvojicí zlých dvojčat obývanou. Ta, hladovějící a nudou sžíraná, svádějí po příchodu čerstvého nájemníka boj o jeho tělesnou schránku. Psychicky zdevastovaný Siu-ho není pro dvojčata zdaleka žádnou překážkou. Zmocňují se jeho otrávené mysli, nutí ho k vlastnímu oběšení a jen se dívají, jak se celá situace odvíjí. A nebýt včasného zásahu starého taoistického mnicha Yau (Anthony Chan), byl by Siu-ho jedním z mrtvých a hračkou dvojici znuděných dětí. Siu-ho je starým mnichem a gastronomickým gurmánem zasvěcen do víru dění, odehrávajícím se vně ztrouchnivělých zdí bez tapet a vnitřního regulovaného vytápění. Obyvateli domu jsou vcelku obyčejní lidé; jednou staří, chudí a bez potomků s rodinou, po druhé mladí a zdeptaní alkoholem a návykovou drogou. Až na jedinou ženu, Yeung Feng (Kara Hui), kterou s pokojem 2442 pojí temná, jen těžko zapomenutelná minulost. Vzpomínky na šokující incident, díky němuž se z jejího života stal jen stále dokola se opakující hrozivý sen, připravil Feng o všechen zdravý rozum. Nebýt sněhobílého syna, svého posledního štěstí na celém světě, s chutí vzdala by se vlastního života. V chlapci Siu-ho záhy nalézá cosi svému srdci blízkému. Přátelí se, společně tráví čas a pokoušejí se o obnovu zhroucené Feng. A všechno, celý ten příběh bez úsměvů a radosti, by mohl nakonec být úplně jiný, šťastnější. Nebýt jen události náhlého skonu, která se jednou pozdě večer stala jednomu z dlouhodobých obyvatelů domu, Tungovi (Richard Ng). Chtěla to snad smrt, ne-li osud sám, zapomněl na vlastní opatrnost a svalil se nahlížejíc pod patro ze schodů po zádech až dolů. Zlomil si přitom páteř, ta projela mu hrudím a prorvala si cestu až vzhůru, aby ho jen o chvíli později, ve stavu bezmocného sevření smrti, nalezl mnich spřažený s černou magií, Gau (Paul Chung). Gau s pomocí černé magie oživuje mrtvé tělo a mění jej v temnou siluetu, hladovou postavu, kterou když jedinkrát včas nenakrmí, stane se pro všechny obyvatele domu bolestivou a násilnou smrtí. (Conspi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (15)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylové,ale prázdné a absolutně neuspokojující. Film má působivý vizuál a pár zajímavých sekvencí, ale toť vše. Zápletka je velmi nepřehledná, postavy strašné a celý film plyne velmi pomalu. Čekal jsem upířinu a o upírech se zde vlastně jen mluví, což taky pokládám za mínus. Tohle je typ filmu, při kterém po skončení mám problém říct v 5 větách o čem to vlastně bylo. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se docela těšil a neodradilo mě ani nízké hodnocení, ačkoliv musím přiznat, že jsem se nachytal na trailer, který sliboval docela dost. Jenže bohužel. Rozhodně filmu neupírám atmosféru a několik opravdu dobrých hororových momentů, charakteristických nejen pro asijské duchařiny. Ale ty tady ležely bez ladu a skladu, nějaká nosná kostra prakticky neexistovala, celé se to příšerně táhlo, takže jsem se občas nemohl obejít bez rychloposuvu a navíc, aby toho nebylo málo, byli tu i špatní herci. 15% je maximum. Víc nevypotím. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě subjektivně takřka k nepřežití. Jednak je to šílená fantasmagorická krávovina, jednak je ten film (zdůrazňuju - pro mě osobně) esteticky naprosto ohavnej. Působí jako jakýsi podivný mix lacinné studiovosti (alá jihoamerická telenovela) a umělé CGI digitálnosti (alá počítačová hra). Výsledek je v mnoha scénách vyloženě hnusný, kdy uměle vypadá i to, co pravděpodobně umělé není (herci :-D). Bolestivý zážitek. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Východní variace na Silent hill... Mytologická stránka a martian-art, hudební mimořádně povedený.. vizuál trochu pokulhává na dost podivínských efektech... Například samotný upír nedává vůbec žádný smysl.. bohužel to ZPRACOVÁNÍ! Děje postavy, chování, žinžák.. OTŘESNÉ! Jediné co stojí za zmínku je příběh dvojčat... jinak je to jen krví nasáklá vata. Smutné. 35% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hongkongský snímek „Geung see“ je jednoznačně na vizuální stránce, a ta – ač je digitální a je to hodně poznat – se mi prostě zamlouvala. Tohle je vizuál, který je nápaditý, je děsivý, má fantazii. Jasně, mohl tu být lepší nosný příběh, mohla tu být lepší počítačová grafika, ještě dokonalejší, ještě realističtější, ale i tak je to vizuálně zajímavé dílo, které mě osobně bavilo sledovat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama