Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Morien 

všechny recenze uživatele

Sice se z těch quirky komedií o krizi středního věku bílého privilegovaného duševně neprobuzeného Američana stává poměrně rozpoznatelné klišé, ale tahle konkrétní byla aspoň vcelku zábavná, respektive poměrně zábavně obsazená, respektive Adam Driver je bůh a taky začínám mít trochu slabost pro Coreyho Stolla. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapilo, že film disponuje docela slušnou dávkou humoru a mnohokrát jsem se od srdce zasmál. Bohužel postupem času zábavnosti ubývalo a naopak prim začala hrát klišé (o předvídatelnosti celého filmu stejně jako jednotlivých vztahů se snad ani není potřeba zmiňovat). K tomu se přidal falešný sentiment, patos, křečovitost, trapnost, důraz na „správné“ hodnoty a životní „pravdy“ (z nichž jsem mohl bez ironie souhlasit led tak s „Někdy je prostě těžké vidět lidi z tvojí minulosti, když je tvoje přítomnost tak moc podělaná, víš?“) a film byl s každou minutou čím dál méně snesitelnější, o konci ani nemluvě. Ve výsledku to tak dělá pouze průměr. „Promiň, že jedu pozdě.“ – „Jsi hajzl!“ – „Řekni mi něco, co nevím.“ – „Máš tričko naruby.“ – „Tak to jsem nevěděl.“ ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesty do Maine jsou nevyzpitatelné... O něco komediálnější verze August: Osage County, přesto ale překvapivě koukatelná a zajímavá a i přes určitou otevřenost i civilní spíše Drama / Komedie. Drama s kapkou komedie a romance, kdy všichni, nejen Jason, dostanou svůj komplikovaný život. Překvapením zase Bateman, protože nemusí být třeskutě vtipný aby dobře zahrál. Jen tak dál a nezapadne (aneb Adam Sandler by si mohl vzít příklad). ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Je hezký, když se rodina sejde na pohřbu a každý najde sám sebe, z hádek je objímání a všechno je, jak má být. Jenže to je tak americký a vztahově jednoduchý, že by to jeden nevymyslel. Hlavně tam musí být všechno: neplodnost, nevěra, sourozenecká rivalita a překvapivě i odhalení nejméně předvídané orientace... film ke kafíčku. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pohodový, takový klasický americký (náboženství) rodinný příběh (hodně dialogů) s velmi dobrým, místy pohledným a velmi sympatickým obsazením a dvěma pro mě osobně jen těžko stravitelnými momenty - rok ho manželka podváděla a když se to konečně provalilo, tak mu po pár dnech navíc sdělila, že s ním čeká tři měsíce dítě .. ťuťu ňuňu ... stará matka čtyř dospělých potomků se při umírání manžela ("s velkým, a to myslím objemem") zařadila nadšeně mezi 4% (já vím, je to teď moderna, ba skoro povinnost, přesto ..) ... přesto příjemná podívaná ... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)
  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)

Reklama

Reklama