Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 037)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Číslo 5 žije" sa musí obracať v hrobe. No a to, že má tento emocionálny plecháč "uniformu", ešte neznamená, že je mladším bratom, či dokonca kópiou Robocopa. Vzájomná rivalita vedcov, pripomínajúca záverečný špurt Sagana s Greipelom síce osviežila už tak mdlý snímok, no celé mi to prišlo akési umelé, bez snahy originálne zaujať, iba skopírovať, čo sme už niekoľko krát videli. Osobne ma potešil akurát záver, ktorý síce môže pripomínať "District 9", no na tento dokonalý sci fi príbeh sa "Chappie" nechytá ani steblom slamy. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

rodinka cool Joburg gangstas made my day. a soundtrack, wow, pridem z kina a okamzite sosnem, lebo toto je hudbicka ako stvorena do mojej 7rocnej fabie combi, ked budem prechadzat drsnym bratislavskym ghettom :) PS: Ninja, Yolandi a zvysok Die Antwoord uz tento rok /2015/ u nas v Trencine na Pohode. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Konečně si Neill uklidnil kameramana a přestal z filmu dělat houpacího koně, protože za ty jeho předchozí filmy by si z hlediska houpací kamery zasloužil sešít koule dohromady a udělat z nich boxovací pytel pro kachny. Jenže když odstraníš plíseň ještě to samo o sobě neznamená vůni. Naštěstí má v sobě film složku, která mě chytla a to byl vývoj povah hlavních postav a jednoho roztomilýho pikslíka. Ty proměny byly udělány s naprostou lehkostí a ani trošku nepůsobily uměle a v podstatě udávaly tempo celýho příběhu a nudu poslaly na dovolenou. Závěrečná akční scéna byla natočená na efekt, což moc nemám rád, ale sem skvěle zapadla a více stranou přestřelku jsem si pro její přehlednost vysloveně užíval. Další plusko dodala finalová pointa, protože v sobě měla pozitivní emoce, které vždy umím ocenit. Celkově bych řekl, že se jedná spíš o takovou zábavně akčnější pohádku, která má v sobě až nečekaně velký srdce. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Chapie je svojim spôsobom jedinečná záležitosť. Blomkamp mieša viacero odlišných prístupov, ktoré spolu vôbec neladia, skratkovito a nelogicky kombinuje Číslo 5 žije, Robocopa, Ja, robot, či Ghost in the Shell a miesto skutočných hercov tlačí do popredia spevácke duo Die Antwoord. Vďaka vynikajúcemu Zimmerovmu soundtracku, zábavnému Hughovi Jackmanovi a obstojnému finále sú síce celkové dojmy pozitívnejšie, ako som pôvodne čakal, ale na viac ako guilty pleassure to rozhodne nestačí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá sci-fárna, obzvláště v téhle době. Dramaturige je v tahu, ale CHAPPiE i přesto funguje jako indie R-ková komedie o tom jak Číslo 5 vzal do ruky kvér a ve finále si to na férovku vyříkal s kuřátkem z Robocopa. Jde o fanouškovský snímek s ohromným rozpočtem, kde se Blomkamp utrhl ze řetězu a s kamarády z Die Antwoord, Ripleyovou a robotickým Sharltem Copleym si udělali radost. Mnohem víc než o šílené akce jde ale o gangsterskou výchovu dítěte a stávání se ze stroje člověkem a naopak. P.S: Hugh Jackman je neuvěřitelný, připomínal mi bývalého kolegu z práce... Jít takhle proti své cool fazóně a vytvořit takhle nesympatického sráče je hned po Copleym nejpozoruhodnější herecký výkon filmu. To je neuronová hema, mami. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Film sa odohráva v JAR, odkiaľ pochádza aj skupina Die Antwoord. Hudobníci Ninja a Yolandi Visser z tejto skupiny hrajú ústredné postavy gangstrov a ich hudba znie počas celého filmu. Zároveň je vo filme veľa odkazov (hviezdice, ružová zbraň, squat, grafika, biely potkan) inšpirovaných samotnou skupinou a ich životným štýlom ZEF. (cure)
  • Tetravaal - název společnosti, která vyrábí robotické policisty, je odkazem na režisérův první krátký film Tetra Vaal (2004). (Charpy)
  • Když se natáčela část filmu, ve které se Chappie začíná chovat více jako gangster, protože ti jej adoptovali a snaží se jej naučit, jak se má chovat správný drsňák, tak si Sharlto Copley, který Chappiho předehrával, stáhl kraťasy skoro pod zadek, aby se pohyboval patřičným způsobem. Samozřejmě - nic z toho pro potřeby motion capture nemusel dělat, ale on se snažil chovat co nejrealističtěji, chtěl, aby mu takové věci fyzicky pomáhaly vdechnout postavě život. (Posheidon)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama