Reklama

Reklama

ABE

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Thriller
Velká Británie, 2013, 8 min

Kamera:

Kate Reid

Hrají:

Sam Hoare

Obsahy(1)

Může uměle vytvořený organismus skutečně milovat, pokud on sám není svým lidským protějškem upřímně milován? Snímek popisuje konfrontaci roboticky přesné logiky s lidskými emocemi. (Abes)

Recenze (14)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hlboké myšlienky o živote a láske neľudského tvora, robota, ktorý sa "stretol" s citmi, ktoré mu nemôžu byť opätované. Dokáže sa s tým vyrovnať? Veľmi originálny, pochmúrny v doprovode skvelej hudby mrazivý príbeh. Záver ako má byť. Kľudne by vďaka pointe príbehu mohlo ísť aj o horor - 70%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Abe by chcel byť milovaný, ale jeho tvorca, alebo tvorca celej série robotov mu akosi pozabudol implantovať znalosti o ľudskom tele. Tento povedzme že mierny lapsus trochu kazí dojem z originálneho dielka. Mohol by z toho byť fajn celovečerák, ale to by sme sa nevyhnutne ocitli na poli slasheru....prečo nie... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý scifi kousek, kterému režisér vtiskl „duši“. Emoce jsou zvláště u robota dosti prazvláštním důvodem ke zkoumání, ale proč ne. Kdyby se tu ještě trošku víc přitvrdilo, mohl z toho být velice zajímavý hororový kousek. Což bych přijal ještě mnohem více. I tak jde ovšem určitě o průměrnou záležitost, která stojí za pozornost. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Když ty lidi chtěl spravit, aby jako milovali, tak to je musel masakrovat? Co jako čekal, že z toho vzejde? Nic, byl to jen psychopatickej robo-zmetek, to je vše. A proto celá ta filozofická aura vyčpívá do ztracena. 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hezky zvládnutý film, kde je ten robot skutečně skvělý, a to i v tom, jak promlouvá. Srovnání citu lidského a citu umělé inteligence zde vyznívá docela zajímavě, ale přesto mi přišlo, že to poslední, co robot řekne, je tak nějak vynucené. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

To by v tom byl čert abych se na ABE nekoukl. To by v tom byl samotný ďábel aby se mi modrooký robot s hlavou připomínající turbodmychadlo nezalíbil. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Čo dodať, je ťažké keď niekoho milujete, a on vás nie. Robot to riešil po svojom - ale veď predsa aj my ľudia roboty opravujeme mechanicky, tak čo iné čakať od robota, než taktiež snahu o mechanickú nápravu? Najskôr som mal na jazyku otázku, ako sa tá žena dostala na ležadlo, spolu s touto otázkou i niekoľko ďalších, no posledných pár sekúnd ich všetky zodpovedalo. A práve za prekvapivú pointu v priebehu niekoľkých sekúnd dávam 3 hviezdičky, inak sa to totiž blížilo k hodnoteniu "odpad". Pointa to celé zachránila, a to veľmi výrazne. ()

Reklama

Reklama