Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Nyní vychází Pinocchio ve Speciální edici - s dokonale vyčištěným obrazem a zvukem tak, jak jste ho ještě nikdy nemohli vidět! Nemá asi cenu připomínat, že hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos - vždy o kousek víc a víc.

Příběh o Pinocchiovi okouzlil celé generace dětí dokonalou klasickou animací i hudbou, za kterou byl dokonce oceněn prestižním Oscarem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka hodnotenia, tak podobne ako u Snehulienky a Dumba tak na 60,70 %, takže tentokrát zaokrúhlim vyšššie. Pozitívum je menej pesničiek ako pri Snehulienke a niekoľko dospelejších scén, napr. fajčenie cigáry. Príbeh je o niečo hutnejší, záverečná časť vo velrybe zvýšila moje hodnotenie na ****. Na druhej strane je tu menej vtipných momentov, skôr úsmevných. Mojim budúcim deťom tento film raz určite pustím. Namiesto návštevy najnovšieho 3D animáku. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhá oficiální Disneyovka a opět naprosto úžasná. Disneymu se z deprese převlečené za pohádku jménem Pinocchio povedelo udělat milý, příjemný a napínavý animák, kde nechybí nic co tehdejší pohádky nabízely. Roztomilá zvířátka, pěkné písničky, vtip a trochu morálního ponaučení. A samozřejmě propašoval i nějakou tu brutalitu, v tomto případě Ostrov Potěšení, kde se zlobiví kluci mění na osly. Viděl jsem naposledy někde na základní škole, ale stále to má kouzlo. PS: Oskarová písnička When You Wish Upon a Star je celkem známá, ale v příběhu zazní jen v titulkách. Animovaný film roku 1940. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se na film dívala kvůli škole. Musím říct, že staré kreslené klasiky od Disneye mám ráda, protože v dnešním světě počítačové animace prostě vzbuzují lehkou nostalgii a jsou miloučké. Pinocchio taky. Je příjemné ozvláštnění dívat se pro změnu na jiný styl animovaného filmu. Námět klasický, to je prostě úžasně milá pohádka, která vás osloví, tradičně přinese nějaké to poučení. Při sledování jsem na tváři měla takový ten přiblblý infantilní úsměv, sem tam se mi líbily vtípky... Jen škoda, že už nejsem malé dítě a asi nedokážu tuto klasickou pohádku patřičně docenit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbilo se velmi, ale k dokonalé spokojenosti něco přece jenom schází. Kdo ví, třeba jen další projekce. Každopádně nejvíce oceňuji Disneyho odvahu, dá-li se to tak říct, s jakou vytvořil zcela odstrašující scénu z Pleasure Island, kde děti pijí pivo, bafají z doutníků, šťouchají kulečník a mění se tak v osly. Vážně senzační část. Ovšem tradičnější muzikálová scéna I've Got No Strings se také velmi povedla, o úžasném kocouru Figarovi ani nemluvím. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Další klasická disneyovka. Narozdíl od Sněhurky či Bambiho se zde však podstatně více mluví, celý snímek je prošpikován spoustou povedených vtipů a samozřejmě má i docela silný výchovný podtext. Každá postavička tohoto filmu má svůj charakter, takže kromě roztomilosti se divák setká i s násilím, smutkem či radostí. Prostě ideální filmek pro relaxaci ve dvou...či ve třech. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Jiminy Cricket potreboval na film 27 rôznych farieb. (Raccoon.city)
  • Píseň „When You Wish Upon a Star“ se stala oficiální písní společnosti Disney. (LUKICKK)
  • Kultová scéna, keď Pinocchiovi rastie nos, je vo filme použitá iba jediný raz. (Raccoon.city)

Související novinky

Roberto Benigni bude Geppetto

Roberto Benigni bude Geppetto

29.10.2018

Oscarový herec a režisér Roberto Benigni (Asterix a Obelix, Život je krásný) si zahraje Geppetta v nové verzi Pinocchia od italského režiséra Mattea Garroneho (Dogman). Benigni má už s kultovní… (více)

Reklama

Reklama