Reklama

Reklama

S chutí do toho!

(festivalový název)
  • Německo Frohes Schaffen - Ein Film zur Senkung der Arbeitsmoral (více)

Obsahy(1)

Film, který sníží vaši pracovní morálku! Esejisticko-satirická doku-fikce Konstantina Faigleho ukazuje moderního a osvíceného člověka jako bytost závislou na novém náboženství. Práce je pro nás závislostí, fetišem, mantrou, která nás obklopuje a pohlcuje každý den. Zároveň je jistotou, potvrzením sebe sama a ospravedlněním vlastní existence. V době hospodářské krize, stoupající nezaměstnanosti a klesajících počtů pracovních míst nabourává film S chutí do toho! tuto ideu „posvátnosti" a hlubokého životního smyslu práce. Snímek je vynikající kacířskou filmovou reflexí, zábavný, vtipný a zároveň poukazující na reálné problémy současného světa. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (5)

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Zahajovací dokument festivalu Jeden svět s tématikou práce v Biu Centrál, za účasti ředitele ÚP. Novátorský pohled na význam práce v lidském životě. Mnoho poučných myšlenek rozmělněno v příliš dlouhé metráži. Na místě scénáristy bych více prostoru věnoval vtipné linii života vypravěče Johana jezdícího na mopedu a potlačil v dokumentu vždy neoblíbené "mluvící moudré hlavy". Při záběrech opuštěných obrovských komplexů kdysi slavných firem jako Quelle mrazí. Film jest vhodným doplňkem absolventa kursu Bilanční diagnostiky pod taktovkou psychologa-specialisty mistra Jelínka. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do pracovního života. Film je veden na jednoduché linii, kdy se nesnaží dostat se příliš do hloubky, ale zároveň nám ukazuje zdravý středobod mezi závislostí na práci a využíváním volného času. Určitě doporučuji všem, kteří trpí prokrastinací, ale zároveň i workoholikům. Od Němců se zřejmě máme co učit :-) ()

Reklama

Alex 

všechny recenze uživatele

Spousta mluvících hlav opakujících různými slovy stále jedno a totéž : Jsou důležitější věci než peníze, které vyděláváme v práci, třeba štěstí, vztahy atd. To všechno je pravda, ale nikdo ještě nevynalezl způsob, jak přežít bez peněz či naprosté závislosti na někom, kdo peníze má. Jak praví klasik : Štěstí ke krásná věc (ale prachy si za ni nekoupíš ). ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Křečovitá idealistická agitka za rozumnější přístup k práci, která mě nedokázala ani pobavit, ani inspirovat k hlubšímu zamyšlení. ()

Woyczek 

všechny recenze uživatele

"Cílem tohoto filmu je snížit pracovní morálku..." Docela by mě zajímalo, čím se živí ti, co ve filmu kritizují peníze a co říkají, že by člověk měl pracovat tři hodiny denně... Teď vážně - oceňuji netradiční pohled na práci, ačkoli mě alternativa Johana lenocha moc neoslovila, přesto mě k zamyšlení nad pozicí práce v životě film nakonec přivedl. Tři hvězdičky za téma a zpracování a čtvrtá za "Idler`s Academy" (Škola lenochů). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama