Reklama

Reklama

Myšonok Pik

(TV film)
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Sovětský svaz, 1978, 17 min

Obsahy(1)

U vody si hrají dvě děti, chlapec hraje na flétnu a jeho sestřička ho poslouchá. Hlas flétny přiláká malou myšku. Myšák Pik je důvěřivý a nechá se chytnout do dlaně a vyslat na lodičce na dobrodružnou plavbu po řece. Racci však jeho loďku překotí a Pik má co dělat, aby se dostal na břeh. Společně s Pikem procházíme celým rokem, kdy přes léto žije volně, s přicházejícím podzimem si dělá zásoby a pak se ocitáme uprostřed kruté zimy. Ve svém doupěti by zimu nepřežil, musí vyhledat lepší skrýš. Náhoda ho zavede do domu, kde žijí děti, které byly na začátku jeho dobrodružství. I teď Pika z jeho skrýše vyláká hlas flétny. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (5)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Jój to bolo tak krásne. Som to prežívala ako dáku drámu a ešte aj na konci som dáku tú slzičku vyronila. Pre mňa zatiaľ najkrajší ruský animák. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela hezkej animovanej kratas od soudruhu ze SSSR. Stred udilim za to, ze jsem si tam nevsiml niceho extra a take za urcitou predvidatelnost cele tehle story (tzn. nepochyboval jsem, ze to dopadne jinak nez dopadlo). Myslim proste, ze jsou i lepsi kousky. A v sovetske kinematografii jsou stoprocentne. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsem na to neměla náladu, jakou bych měla mít anebo to prostě bylo tak nudné, jak mi přišlo. Neříkám, že to nebylo krásně poetické, hezká animace.. malá myška se snaží najít skrýš a vyhýbat se nebezpečím.. ale já jsem si pořád říkala.. tohle to bude dalších 15 minut? Ještě 13 minut? Cože? Asi u toho usnu. Nakonec jsem neusla, ale po těch 17 minutách, jsem byla neskutečně vděčná, že je konec. Takže pardon, ale jedna hvězda za tu animaci a roztomilou myšku bo co to bylo. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=KNWwk6AOh38 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama