Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lodě mizí beze stopy, racci padají z nebe jako kameny, na pobřeží jsou vyplavovány stovky mrtvých ryb. Severní moře se stává smrtící pastí. Ze své základny na ostrově vylétá pilot Tom Jager, aby se pokusil najít zmizelou loď. Ztrácí ale kontrolu nad vrtulníkem a téměř havaruje. Zdá se, že je za tímto vším mocná energetická společnost. Tom se dozvídá více informací od Marie, jejich PR pracovnice. Ta je ihned propuštěna ze zaměstnání, protože je podezřelá z předání tajných materiálů ekologické organizaci. Ty ale ukradla na vrtné plošině Sára, jedna ze členek ekologické skupiny. Marie a Tom se tak dozvídají, jaký katastrofický dopad bude mít nová, údajně ekologicky nezávadná energie. V neúprosném souboji s časem musí Tom s Marií zachránit Sáru, která je uvězněna na ropné plošině společnosti a varovat nedůvěřivé obyvatele zdejšího ostrova a zabránit této apokalyptické události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Bomba! Naprostá bomba! Už mnohokrát jsem zmínil, že pokud němci něco umí, tak natáčet filmy určitě ne. Mají výborná auta, výbornou ekonomiku, Semira Gerkhana a Hanse Zimmera. Ale bohužel i přes silnou finanční stránku nemají herce, schopné režiséry, scénáristy a už vůbec nemají smysl pro melodrama. Naprostej nesmysl ve všech ohledech s bandou přitroublejch herců, kteří by nic solidního nezahráli ani s maňáskem dítěti v kojeneckém věku. Ten srdceryvnej monolog na závěr o záchraně světa, byl jen smutným dovětkem. Nicméně efekty na němce dobrý, tak proto dávám --->10% ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Bettina je sympatická baba, aj by som jej fandil keby nehrala v takýchto omyloch. Je to proste film, ktorý je zaujímavý pokiaľ máte nudné popoludnie a nechce sa vám spať. Vo svete tv produkcie si myslím, že sa nestratí... sú tu oveľa horšie snímky a hlavne v posledných rokoch je naozaj veľa katastrofálnych katastrofických filmov a z toho pohľadu tento patrí k tým lepším. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ekologický thriller v německé režii. Námětově tu takový příběh byl již mnohokrát, ale když to natočí naši sousedi, přeci jen to má krapet jiné vyznění. Celé je to stavěné především na ději a tak když nemusí, nevtlačují do snímku speciální efekty za každou cenu. Jak to pak dopadá známe například z amerického studia SYFY. Takže tvůrci udělali jedině dobře. Scénář nijak netlačí na pilu a přirozeně se dere kupředu. Napínavá atmosféra se snaží udržet a byť se nejedná o fofr akci, vcelku se to daří. I když se mi občas přeci jen chvilkami zdá, že jsou některé scény zbytečně natahovány. Na TV počin je snímek velice přijatelný. ()

sardon 

všechny recenze uživatele

Začínám mít více a více rád filmy tohoto druhu, kde nejen hlavní hrdinové, ale i padouši jednají zcela nelogicky a zjevně nesmyslně a hloupě. Skvěle se mi u těchto výtvorů relaxuje, protože nemusím nad čímkoliv přemýšlet, děj se sune kupředu stůj co stůj a i když kulhá na obě nohy do cíle přes urputnou snahu všech aktérů mu v tom zabránit stejně dopajdá. K dokonalému štěstí mi tak chyběl jen opravdový velepadouch, který by měl potřebu se v minimálně 15 minutovém monologu vykecat klaďasskému duu ze všech svých traumat a důvodů, proč tak činí. Zde mají soudruzi z NSR/NDR ještě drobné rezervy. Dvě hvězdy tak za lehký morálně-ekologický podtón a sympatickou Bětku, která sice hraje toporně, ale snaživě. ()

LiborGondek odpad!

všechny recenze uživatele

Ostrov se propadl, ale maják zůstal stát. V moři vznikl obří vír, ale loď velká jak město z něho vyplula... Myšlenka dobrá, asi by se na podobné téma dal udělat i použitelný film, ale tohle byla jen další německá katastrofická filmová katastrofa. Nejen, že to bylo nelogické, nesmyslné a nereálné, oni udělali scifi s tak špatnými efekty, že nemůžu hodnotit jinak, než odpad. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama