Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

kareen 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že největším lákadlem byla má oblíbená Barcelona a v tomto směru mě film svým zobrazením různých městských zákoutí uspokojil dokonale, jen škoda těch pár hluchých míst, které mi zabraňují ohodnotit jinak vcelku pohodové studentské zážitky mladého Xaviera vyšším počtem hvězd. Takový mírný nadprůměr. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Až na ten začátek, který je přesný - miliony papírů, nikdo nic neví, neporadí... to byla děsná nuda. Na Erasmu jsem byla a užila jsem si ho tedy mnohem víc, než on. Celkově jsem film prozívala a pronechápala. Dala bych i odpad, kdyby tam nebyla špetka dobrých momentů, které mne donutily se alespoň usmát... :) ()

Reklama

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Scéna, ve které William (Kevin Bishop) stylově zvrací po pařbě a zbytek skupiny zpívá No Woman No Cry je skvělá a role Kevina Bishopa je v L Auberge Espagnole z těch vedlejších pro mě nejvíc sympatická. Film nám odhaluje o čem jsou výměnné studijní pobyty v zahraničí, tzn. o poznání, o zábavě, o bordelu (rozuměj nepořádek) a taky tak trochu o studiu. Sice jsem bohužel nezažil žáden takový pobyt, ale takhle nějak to určitě vypadá. ()

Mikeowka 

všechny recenze uživatele

"Já jsem tohle všechno. Jsem tenhle, tenhle a tenhle... Jsem Alessandro, Tobias i Lars. I tenhle malý kluk. A toho kluka, toho nechci zklamat... Jsem Soleda, Wendy a taky Isa. Jsem Francouz, Španěl, Angličan, Dán. Nejsem jeden člověk, jsem několik osob najednou. Jsem jako Evropa. Jsem tohle všechno. Prostě pořádný chaos." Jo, to přesně taky jsem. A třeba jste i vy. Nebo byste aspoň rádi někoho takového poznali. Řekla bych, že to stojí za to :) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na Erasmu jsem něbyl, ale mám pocit, že tohle je dost realistický pohled, jak to chodí. Ano, je to všední, a právě v tom je nejvyšší síla filmu; spolu s dobrou partou herců (mj. Kelly Reilly). Takže mu promineme, že je někdy trochu natahovaný a má sem tam hlušší místa. V podání Američanů by z toho byla patrně slátanina. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 4 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama