Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Jinny 

všechny recenze uživatele

No tedy takhle to zazdít! Erasmus je téma, které mnohé slibovalo, tenhle podpůrměrný pokus o komedii ovšem sleduje milostné eskapády jednoho průměrného Francouze (mimochodem nikterak zajímavé). Přitom se dalo tolik vytřískat ze situací plynoucích už z toho, že hlavní hrdina na rok opustil svou zemi, učí se v jazyce, kterému sotva rozumí, a v bytě s ním žije hned několik národností. Těch vtipných glos a rýpnutí se nabízelo víc než dost. My se ovšem musíme spokojit s nahým zadkem Romaina Durise. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne príjemný film. Jeden z tých, pri ktorých vás zamrzí, že nie ste hlavnou postavou. Zažiť Barcelonu s kopou skvelých ľudí, kamarátiť s Cécile De France, chodiť s Audrey Tautou, spávať s Judith Godrèche a baviť sa baviť sa a nemyslieť na to, že ste tam kvôli škole. 85% a bezprostredne po záverečných titulkoch som tomu chcel dať päť hviezd. Ta volnosť! Keď ste mladí, môžete čokoľvek ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z filmu celkem trefně shrnuje ve svém komentáři Matty. Tahle "komedie" mě nejen nestrhla, ale ani téměř nepobavila, je bez nápadu, celkem všední zážitky jednoho účastníka jednoho výměnného pobytu. Sám jsem se účastnil něčeho podobného, ačkoliv jen na 3 měsíce, a, ač je to subjektivní, zažil jsem mnohem "charizmatičtější" příhody s podobně mezinárodním osazenstvem. Film mě nevtáhl, vůbec není vyprávěn zajímavě, působí chaoticky, bez konceptu, bez přihlédnutí k detailům, které často bývají klíčové. Většina postav zde pouze "prolétne", většina věcí/"zápletek" je zde pouze nakousnuta či nedotažena. A herci? Žádný výrazněji nevynikl. Zkrátka nuda od začátku do konce. | Režie: **, Scénář: *, Herci: **, Hudba: **, Výprava: ***. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €5,3miliónaTržby USA $3,897,799Tržby Celosvetovo $31,024,110║ V prvom rade to je moc rozvláčne, chýby tomu svižnosť, témou to nedokáže moc zaujať, vtipnosť minimálna a vydarených scén čo dokážu upútať pozornosť je fakt minimum. /40%/ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na Erasmu jsem něbyl, ale mám pocit, že tohle je dost realistický pohled, jak to chodí. Ano, je to všední, a právě v tom je nejvyšší síla filmu; spolu s dobrou partou herců (mj. Kelly Reilly). Takže mu promineme, že je někdy trochu natahovaný a má sem tam hlušší místa. V podání Američanů by z toho byla patrně slátanina. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 4 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama