Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Neváhejte občas učinit něco hloupého, bezdůvodného a směšného!" Neboť tento hloupý, bezdůvodný a směšný čin může otřást řádem světa. Tuto zvláštní radu udělí starší pán muži, který se z dlouhé chvíle strefuje oblázky do sochy Ossipa Zadkina v nitru Lucemburských zahrad. Tato slova budou záhy stvrzena téhož večera setkáním muže a ženy, setkáním, které změní jejich budoucnost. Tomuto osudovému setkání však bude muset předcházet řada drobných, zdánlivě nedůležitých událostí jako nepozření tabulky čokolády mužem sedícím v kavárně, krádeží kávovaru či odhození boty na silnici... (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Každé gesto, jakkoli může být nicotné, odhaluje nekonečno dalších pravd a nekonečno dalších důsledku. Tak skvělá myšlenka a takové rozpačité  provedení.. Hold gesta a náhody v životě dokážou být někdy pořádně zvláštní. Ale tato podívaná je zvláštní až moc. Nevěděl jsem, co si dneska večer pustit, tak jsem zabrouzdl na profil Amélie. A když jsem zjistil, že  se objevila ve filmu o různých náhodách a na první pohled nedůležitých událostí s různými bizarními postavami znělo to nadějně a těšil jsem se.  Teď je mi o to více velmi líto  případných diváků, co se v Hongkongu nechali nalákat na název Amélie 2 (:D). Nečekal jsem druhou Amélii  (navzdory směsce  bizarních postaviček a kavárenskému  prostředí), ale přeci jen něco trochu milejšího. Hodně se mi líbil začátek v metru, a to nevěřím horoskopům.:D Ale kdyby mi přece někdo uprostřed chladného běžného každodenního rána v hromadné dopravě řekl, že dneska   potkám tu pravou lásku, asi by to bylo hezké. A taky mě to donutilo poprvé v životě přemýšlet, jaký používám šampón.  Pak byla hezká závěrečná pointa a možná se mi ještě trochu líbil    ten věčný lhář a opozdilec, protože taky chodím často někam pozdě, třeba právě do té hromadné dopravy. Ale proč nabaloval tu daleko starší a nepohlednou ženskou na pohovoru, a pak se chlubil, že čeká v kavárně na oslňující mladou ženu? No, WTF?  A jsme u toho...Ono  to mělo potenciál,  ale  kvůli kostrbatému  podivnému zpracování (ve kterém se bohužel někdy ztrací i to ani kouzlo každodennosti, které bych naopak mohl ocenit) ,  mnohdy otravným figurkám, často nesympatickým  hercům a pár skoro až  nechutným  momentům mi to dělalo vůbec problém dokoukat. I když nezávislý to bylo dost, tak mně dost možná i bude strašit ve spaní i ta spící sousedka, co chtěla veštit z karet. Ale já věřím, že přenádherné oči Audrey to přebijí. Tady toho ale musely přebíjet až moc a  byť v mladém vydání je nejlepší, i ona sama byla o rok později už vyzrálejší. Prostě ne vždycky ani stoprocentně nezávislý a netuctový film,  musí být dobrý.  Stačí aby byl intenzivní.:D I když alespoň pár světlejších momentů tam přeci jen bylo.  Pošmurné, dekadentní, zvláštní, poetické.  Ne moc líbivé, ale svým způsobem nezapomenutelné. Něco jako mé  kažodenní pocity při ránu nebo tak..... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty už jdeš?!“ - „Udělal jsem, co jsem musel.“ Zajímalo mě, jak Audrey Tautou hrála ještě před Amélií, ale až pak mi došlo, že se tu protagonisté objevují a zas mizí rychlostí blesku. A je dobré dodat, že snímek má velké množství postav a propletených osudů. Každou chvíli příběh nabobtná o další nic netušící personu, až jsem se té kadenci musel usmívat. Avšak nejen tomu, snímek má navzdory spíš posmutnělé atmosféře řadu odlehčených vtípků, z nich sice žádný záchvat smíchu nezpůsobí, ale pobaví, a to se počítá. Některé interakce mezi postavami, které se potkávají a míjí (někdy je to štěstí, jindy zas smůla) jsou povedenější než jiné, avšak asi dost záleží i na tom, zda u vás vyvolají sympatie (nebo alespoň soucit, jde často o chudáky). Ocenil bych méně postav a větší rozvedení jejich příběhů, jinak ale spokojenost, za mě solidní 4*. „Každý detail, každé gesto, jakkoliv může být nicotné, odhaluje nekonečno dalších pravd a nekonečno dalších důsledků, proto má obrovský vliv. Stačí, když se vymočíte do moře a hladina moří stoupne.“ ()

Reklama

Daweflip 

všechny recenze uživatele

Teorie chaosu (efekt motýlých křídel) převedená na mezilidské vztahy. To, jak se náš život bude vyvíjet, závisí na maličkostech. Ale nejsou všechny tyto maličkosti již předem určeny? Existuje taková síla, která pomocí zdánlivě bezvýznamných událostí určuje směr, kterým se budou naše životy ubírat? - Existuje osud? 9/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Úvodní věta z obsahu a s tím související scéna byla snad ta nejpozitivnější v té pochmurné atmosféře, která se prolínala celým filmem. Určitě bych přivítala i trochu srozumitelnější formu podání v té spleti mnoha různých okamžiků pár lidiček, kteří se náhodně míjeli a střetávali. Nakonec se ukázalo, že to mělo svůj význam a vše do sebe zapadlo v krásný obraz, skládající se právě z těch malých puzzle kousíčků. "Náhoda je květ poezie na stromě všedního života". ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Veríte tomu, že mávnutie krídel motýľa kdesi v Mdagaskare rozhýbe molekuly vzduchu a to tak, že kdesi v Karibiku je z toho hurikán ? Tak takáto "determinantná filosofia" sa nesie celým filmom. Nebojte sa ponurej nálady, pozrite si s nadhľadom ako sa to v scenári všetko podarilo ako všetko so všetkým súvisí , až je z toho celkom príjemný film s vydarenou ódrou tutu. :). ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama