Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednáva o jednej z najväčších hokejových legiend všetkých čias, Gordie Howovi. Zachytáva obdobie od jeho prvého ukončenia kariéry až po koniec prvej sezóny vo WHA.
Gordie Howe si užíva zaslúžený odpočinok a stále vysokú popularitu. Vnútorne ho to však ďalej tiahne k hokeji. Zlom nastane, keď jeho synovia podpíšu zmluvy s Houstonon z WHA, konkurenčnej ligy NHL. Gordie sa rozhodne, že Houston nezíska dvoch, ale troch Howov. Zvládne 45-ročný Howe návrat k hokeju? Ako to ovplyvní jeho rodinu? A nebudú to predstavitelia NHL a materského Detroitu považovať za zradu?
Gordieho Howa si zahral Michael Shanks, jeho ženu Colleen stvárnila Kathleen Robertson a v úlohe Howových synov sa predstavili málo známi herci Andrew Herr a Dylan Playfair. (ywo666)

(více)

Recenze (33)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Další velmi povedený film z hokejové prostředí. Dlouho jsem si ho šetřil, protože jsem se bál toho, že prostě nedostojí mého očekávání. Gordie Howe je totiž obrovská hokejová legenda a jeho kariéra by vydala na několik filmů. A i když je škoda, že jeho NHL kariéra je vlastně ignorována, tak myslím, že se podařilo tvůrcům zvolit tu nejlepší možnou etapu. Sezónu, kdy se vrátil do WHA, aby si zahrál se svými syny. I na emoce došlo, hlavně záběry ze skutečnosti. Bavilo mě a doufám, že se brzy dočkáme dalšího hokejové příběhu. Ještě jich je na vyprávění spousta. Povedený přírůstek do kategorie, i když filmy Miracle a Maurice Richard řadím ještě o něco výš. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze se jedna jen o televizni film, i kdyz velmi dobry. Pevne verim, ze Gordie Howe bude mit brzy celovecerni film, jeho kariera byla ale natolik uzasna, ze by zde byl na miste i serial.-). Zde je vybrany jen kratky usek z jeho hokejoveho zivota, o to vice zajimavejsi. A to jeho prvni sezona ve WHA, kde nastupoval spolecne se svymi syny. Atmosferu to ma, silny pribeh, solidni herecke vykony… Pro hokejove fanousky povinnost videt! ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmov o hokeji je máličko, a preto si treba vážiť každý jeden. Gordie je síce legenda a určite veľký hráč nespochybniteľných kvalít, ale nikdy som k nemu neprechovával nijaký veľký obdiv (to bude asi tou nenávisťou k Red Wings). Námetovo film nebol zlý, veď rozkol v NHL a vznik konkurenčnej WHA určite rozbúrila hladinu vtedajšieho hokejového sveta. Ale to upriamenie na klan Howeovcov ma tak trochu ubíjalo. Áno, je to pekné, že synáčikovia si zahrali spolu v jednom teame s legendárnym oteckom, ale mňa osobne to akosi nebavilo. A to som hokejový fanúšik od útleho detstva. Proste si myslím, že hokejový svet má omnoho viac oveľa pútavejších príbehoch ako bol tento. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Howe byl je a bude hokejovou legendou toho největšího formátu celé dosavadní hokejové historie, což neznalý divák pozná zcela jistě až úplně na konci. Když se v dobových záznamech, sejde na ledě partička prošedivělích tatíků, ve výběru all star týmu legend NHL a ani Wayne Gretzky nesklidí takový bouřlivý a nekonečný aplaus, jako číslo 9 Gordie Howa, tak to už něco naznačí. A ten už byl navíc ze scény mnohem déle, než všichni ostatní zúčastnění. Tohle film zkreslit nemohl, to bylo live, takže pokud někdo pochybuje o kvalitě snímku a váhá, tak doporučuji začít od konce...stačí poslední minuta. Veliký obdiv a poklona! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono točit film o Gordiem Howeovi není jen tak. On nebyl žádný kluk z chudé rodiny, kterému někdo házel klacky pod nohy, ani se v jeho životě neobjevily žádné kontroverze. Byl to zkrátka chlap, který byl "jen" nejlepší v tom, co dělal. A proto si museli tvůrci jako stěžejní bod vybrat chvíli, kdy se Howe po konci kariéry v NHL upsal Hartfordu z konkurenční WHA. Že to šéfy Národní hokejové namíchlo film celkem věrně ukazuje. Ale mě se asi nejvíc líbil ten náhled do Howeova soukromí a zejména vykreslení jeho manželky Colleen, u které mě překvapilo, jak moc velký vliv na Howea a jeho syny měla. Nechci podceňovat roli sportovních manželek, ale tady mi to přišlo trošku přes čáru. Fajn bylo ztvárnění zápasů a popasování se s faktem, že měl Gordie v týmu své dva syny, což třeba při bitkách či ostrých zákrocích nedělalo dobrotu. Celkově se jedná o moc hezky natočený hokejový film, který je Howeovi poctou a asi není náhoda, že to natočil někdo s příjmením Mikita. Konečný výborný dojem podtrhla závěrečná scéna.Kdo při ní neměl na krajíčku, jakoby neměl srdce. 85% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Gordie Howe vyhral 4-krát Stanley cup, 6-krát Hart Memorial Trophy (najužitočnejší hráč), 6-krát Art Ross Trophy (najproduktívnejší hráč) a raz Lionel Conacher Trophy (najlepší športovec). (ywo666)
  • V 52 rokoch sa vrátil do NHL a v 80 zápasoch nazbieral 41 bodov. Jedná sa o najstaršieho hokejistu hrajúceho NHL. Nejednalo sa ale o jeho koniec v hokeji. Vo veku 69 rokov odohral jedno striedanie za Detroit Vipers (IHL). Jedná sa o jediného hokejistu, ktorý hral profesionálny hokej v šiestich dekádach. (ywo666)
  • V sezóne, ktorá je predstavená vo filme, nazbieral Gordie Howe 100 bodov. (ywo666)

Reklama

Reklama