Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Flyer 

všechny recenze uživatele

Dva pohledy na jeden příběh. Zatímco ten první (z očí Audrey Tautou) působí až kýčovitě romanticky, ten druhý (z očí její "oběti") vyzní slušně mrazivě. Sloučením romantického filmu a thrilleru vznikl velice zajímavý mix, který líčí slepou zamilovanost, ovšem také trauma, které může dívka svému vyvolenému nevědomky způsobit. A abych nezapomněl - Audrey Tautou je v roli zamilované šílenkyně opravdu bezchybná. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Posunutí děje v půlce na začátek a vše znova viděno pohledem dalšího z aktérů, to jest pohledem milostného objektu není originální nápad, ale v tomto případě je pro pointu filmu zvolen trefně. "Amelie" je opět roztomilá, i když tady úchylkou dělat dobro právě netrpí. Mozaika za skříní z "vyšetřených" prášků mě ovšem dostala. ()

Reklama

Emzet 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad je skvělý a jen za něj bych byl ochoten dát pět hvězd. Bohužel však nebyl ani omylem využit naplno a po dobrou polovinu stopáže jsem se nebetyčně nudil. A na tom nezmění ani rozkošný pokus o subverzi v podobě hlavní idey filmu, ani fakt, že Audrey Tatou je přesvědčivější psychopatka, než by kdo byl ochoten věřit. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Na "Má mě rád, nemá mě rád" je pozoruhodná jedna věc - a není to jen přechod od romantické podívané k serióznímu dramatu. Je to něco jiného - přibližně v polovině zmizí Audrey Tautou na delší dobu z plátna (obrazovky) a film je najednou o 1000 % horší. Jak jen to ona dělá, že krom toho, že dokáže vybalancovat náročnou roli takovým způsobem a vy jí věříte úplně všechno, ještě vypadá naprosto neskutečně krásně?! "Má mě rád, nemá mě rád" je zajímavý film o zvláštní dívce, posedlosti a křehkosti životního štěstí. Ale hlavně je to film Audrey Tautou. Bez nadsázky. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Film, na který se musí člověk juknout po určité časové pauze (u mě 7 let)... Při prvním juknutí jsem vnímal film tak nějak všelijak, jenže člověk za pár let vstřebal pár vnějších vjemů...., že nic není černobílé, tj., že se lidi nedělí na hodné, zlé, krásné, ošklivé, chytré, hloupé, staré, mladé.... Je pravdou, že "magorů" je tak nějak víc.... skrytých... zákeřných... a to, co se stalo ve filmu vychází z reality.... donedávna jsem nevěřil, ale kolega v práci toto zažil a již delší dobu zažívá na vlastní kůži.... brrrrrrrrrrrr ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama