Reklama

Reklama

Ledařova zpověď: Tajemství nájemného vraha

(TV film)
  • USA Iceman Confesses: Secrets of a Mafia Hitman, The

VOD (1)

Obsahy(1)

Oddaný manžel. Milující otec. Nemilosrdný zabiják. Richard Kuklinski je odsouzený vrah, jenž se přiznal, že připravil o život dvě stovky lidí. Tento film nám umožní nahlédnout do chladnokrevné mysli muže neblaze proslulého jako Iceman (ledový muž). Richard Kuklinski nahrál během svého pobytu v Trentonském státním vězení v New Jersey (kde si i nadále odpykává dva navazující doživotní tresty) zajímavé záběry, které spolu s fotografiemi, rekonstrukcemi zločinů a domácími videy tvoří jedinečnou mozaiku. Dokument osvětluje psychiku tohoto neblaze proslulého vraha: nelítostný, úzkostlivě pečlivý predátor, jehož vlastní rodina neměla nejmenší tušení o jeho násilném počínání až do chvíle, kdy ho dostihla spravedlnost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak toto je skutočne dokumentárny "masaker". Kde sa toto doteraz predo mnou skrývalo? Priamy rozhovor tvárou v tvár s "človekom", ktorý bez akékoľvek zaváhania zabil podľa jeho slov najmenej sto ľudí. Väčšinou na objednávku mafiánskej rodiny Gambino. Bez toho aby svoje obete poznal, bez otázok, bez emócií. A keď mu išlo o krk, nemal problém pozabíjať všetkých svjich známych a priateľov. "Ak ste mohli povedať: Richard Kulinsky je môj priateľ... mali ste problém! To ako tento nájomný vrah pokojne a monotónne vypovedá o jednotlivých vraždách je neuveriteľne desivé a pútavé zároveň. Častokrát bol tento dokument mrazivejší a nepríjemnejší ako hocijaká horor. 80 %!! ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Na tohoto týpka byste narazit vážně nechtěli. Nelítostný nájemný zabiják, na kterého se jen špatně podíváte a máte to spočítaný. Kuklinski během interview nedává znát vesměs žádné emoce. Své vraždy popisuje jakoby byly na denním pořádku a je to přesně ten typ vraha, o kterém jeho rodina a příbuzní neměli nejmenšího tucha co dělá, jelikož navenek působil zcela obyčejně. Mrazivá je určitě zpověď kdy vykládá, jak se rozhodl zabít na Štědrý večer někoho, kdo mu dlužil peníze anebo když si potřeboval otestovat svůj lukostříl, kdy náhodně, jen tak zničehonic, zabil chlápka v autě. Dokument je obohocen i o nějaké fotografie z míst činu ale zaměřuje se převážně na Kuklinskeho samotného. Asi zatím nejlepší interview s vrahem co jsem viděl. ()

Reklama

Reklama