Reklama

Reklama

VOD (1)

David (Zach Galifianakis) je nekomplikovaný muž, který uvízl v monotónním životě. Den co den usedá za volant svého obrněného automobilu, aby odvážel obrovské sumy peněz jiných lidí. Jediným vzrušujícím momentem v jeho životě je flirtování s kolegyní Kelly (Kristen Wiig), která ho však brzy zatáhne do těžko uvěřitelného dobrodružství. Skupinka nepříliš inteligentních loserů, pod vedením Steva (Owen Wilson), plánuje vyloupit banku a David jim v tom má samozřejmě pomoci. Navzdory absolutně amatérskému plánu se ale stane nemožné a oni mají najednou v kapse 17 miliónů dolarů. A protože tato partička je opravdu bláznivá, začne je hned ve velkém roztáčet. Peníze létají vzduchem za luxusní a kolikrát i zbytečné věci, ale nedochází jim, že pro policii tak zanechávají jasné stopy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (173)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Nenáročná buranská komedie (na motivy skutečné události) o partě vylízaných vidláků, kterým se povede udělat největší loupež v dějinách USA. Galifianakis už v téměř klasické poloze, takže žádné překvapení, jen příjemně strávená hoďka a půl v přítomnosti parádních herců/komiků (nájemný vrah v podání Sudekise je nezapomenutelný) a s nějakým tím dobrým fórkem navrh. Fajnové 3,5*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie, která vychází ze skutečných událostí, které byly ve značném poměru jistojistě změněny, diváka zaskočí. V podstatě existují jen dva způsoby, jak ji spolehlivě ustát - buď ji po pár minutách vypnete, zapomenete na to, že existuje něco s názvem Zilionáři, nebo se naladíte na její šílenou komediální až splachovací vlnu. A vyřítí se na vás Zach Galifianakis v démonicky šílené vlasové kreaci, Owen Wilson coby výstavní podrazák, Kristen Wiig netradičně na blonďato a Jason Sudeikis jako libový nájemný zabiják. A je zaděláno na legrační hlášky a přehršel přepálených scén, které způsobí, že se jim zasmějete, i když máte blbou náladu. A to se nabízelo, že film o jedné z největších loupeží v amerických dějinách bude pojat jako typický heist movie, biografický thriller nebo akční napínák. I když má od každého trochu, je nutno jej brát jako crejzy komedošku, za kterou je zodpovědný režisér komediálních kousků Jared Hess. Jeho dosavadní režijní počiny se z velké části spoléhaly na herecké obsazení. A právě zde je to nejmarkantnější. A rozhodně z tohoto hlediska je to pozoruhodné dílo. Výhodou je, že divák hravě určí, co si tvůrci přimysleli, ti jej ostatně nijak nepřesvědčují o tom, že mnohé fiktivní scény vydávají za skutečnost. A jsem tomu rád, že se film netlačil mezi seriozní elitu. Určitě se nejedná o jediné dílo svého druhu, které bylo z reálného základu přetaveno do odvázané zábavy, nicméně si nevybavím hned tak žádné, které by jej trumflo v ležérní komediálnosti, která postupem času přidává na šílených obrátkách. Jedná se o jeden z nejbláznivějších filmů Jareda Hesse. Měl kliku, že do svého filmu nacpal skvělé herecké obsazení. Pokud tedy chcete vidět lupiče, jak si z "lupičských" filmů dělají bezbřehou prču s odmocninou na druhou, je tohle jasná volba. 9/10 ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Takže, z asi pěti hlavních postav můžu méně než polovinu...Wiig a Owena. Wiig za Waltera Mittiho a Owena hlavně za spolupráci s Jackie Chanem v Rytířích a Nesvatbovi. Od té doby máme za námi pěknou řádku let a víceméně průměrné filmové zábavy. Takže jestli má skoro polovina herců táhnout jeden film...no, matikáři?! Zasmál jsem se asi dvakrát, Galilefikinikakisův trapný humor nemusím a příběh stavějící na jedné loupačce nestojí za nic. Zhruba od poslední třetiny jsou události zajímavější a tak se to dá do konce v pohodě přetrpět. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie. Zach jak utržený ze řetězu, tušení nemám co se bude dít za minutu, svižný, perfektní Sudeikis - takhle má vypadat bláznivý film. K tomu komediant-mim Owen Wilson skoro nemá prostor, tím pádem automaticky nic nekazí, takže super. Těch 54% - myslím si - není zrcadlem kvality, spíš diváka. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

To, že bol film natočený podľa skutočnej udalosti (aj keď nie úplne historicky presne) vrcholne mení jeho celkové postavenie a celé posolstvo snímku má tak úplne iný rozmer. Čakal som, že to bude plné typických stupídností, ktoré majú americké béčkové komédie, čoho som sa aj dočkal, ale vôbec tam neboli tak významne zastúpené. Celkom príjemne ma to prekvapilo a hodnotím to slabšími štyrmi hviezdičkami. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne sa mal film volať Loomis Fargo, ako odvolanie sa na prepad banky Loomis Fargo Bank z roku 1997 v Charlotte, Severnej Karolíne, pri ktorom bolo ulúpených 17,3 milióna amerických dolárov v hotovosti. (beso74)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama