Reklama

Reklama

Jízda na hraně

(festivalový název)
Trailer
Dokumentární / Sportovní / Životopisný / Rodinný
USA, 2013, 90 min

Obsahy(1)

Pätnásť rokov reálnych záberov ukazuje rivalitu medzi kamarátmi z detstva a snowboardovými legendami Kevinom Pearcom a Shaunom Whitom. Počas najvýznamnejších svetových súťaží si rozdeľujú prvé a druhé miesto a skúšajú stále lepšie, ale aj nebezpečnejšie triky. Toto sa Kevinovi jedného dňa stane osudným a nešťastný pád v U-rampe ledva prežije. Počas jeho liečenia Shaun vyhráva ďalšiu zlatú medailu na Olympiáde a stáva sa historicky prvým snowboardistom s maximálnym skóre v U-rampe. Jediné, po čom Kevin túži, je vrátiť sa k snowboardovaniu, čo je však kvôli jeho vážnemu zraneniu smrteľne nebezpečné. (MothA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Prcek54 

všechny recenze uživatele

Film který Kevina Pearce ukáže jako sympatického talenta a Shauna Whita jako arogantní pako. Ovšem rivalita těchto dvou snowboardistů je jen jedním z mnoha témat tohoto dokumentu. Otázkou se pak stává co tím Lucy Walker vlastně chtěla říci? Po prvním zkouknutí mě totiž napadá varování pro sportovce, aby nosili helmy až po životní otázku jak správně naplnit život? Právě v tom tkví ono kouzlo tohoto sportovně-rodinně-psychologického dokumentu, který je schopen útokem na různé smysly vždy aspoň jeden zasáhnout a zavrtat se tak podvědomí diváků. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

O žádném Kevinu Pearcovi jsem před zhlédnutím dokumentu nikdy neslyšel. O snowboarding se totálně nezajímám. Kouknu na to maximálně na Olympiádě. Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem kdysi dokonce hrál hru pojmenovanou právě po Shaun Whitovi. Každopádně se jedná o extrémně nebezpečný sport, kde i nepatrná chyba může být tou poslední. Tenhle dokument není ani tak o snowboardingu, jako spíš o riziku s ním spojeným. Musím vyzdvihnout perfektní výběr hudby, která prakticky celý dokument provází. Kevin Pearce je rozhodně sympaťák s báječnou rodinou a spoustou přátel, kteří za ním stáli, když mu bylo nejhůř. Přesto mě to absolutně nedojalo. Člověk, který dělá sport na takové úrovni a posouvá jeho hranice, musí počítat s tím, co se může stát. Více než polovinu stopáže se pláče a naříká nad rozlitým mlékem. Zajímavý dokument, který mi přiblížil svět snowboardingu a rozšířil znalosti, které nikdy nevyužiji. Zdejší nadšení však nemohu sdílet. Pro mě spíše nuda. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana extrémních sportů v docela silný story jednoho osudovýho držkopádu a jeho následků. Před lety jsem po úrazu sám zažil ten pocit, kdy ti mozek nefunguje jak má a ty si to uvědomuješ, bojoval s tím přes měsíc a bylo to krajně nepříjemný. Pořád jsem ale zastáncem neomezení v otázkách velikosti rampy, tvrdých hitů v hokeji a podobně - jsi profesionál, děláš sport pro (mimojiné) sledovanost a prostě riskuješ z vlastního rozhodnutí. Dojemný bylo vidět tak solidní rodinný zázemí a mínus tu snad jediný - nepřišlo mi úplně fér tak rýpat do Shauna Whitea, ale budiž. ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument, který chytne za srdce, ukazující že jedno (byť i v tu chvíli ne špatné rozhodnutí) změní člověku život od základů. Život bohužel není počítačová hra, kde by se dalo vrátit v čase a zkusit to znovu a jinak. Kevin byl a je jistě úžasný člověk, který se v rámci možností dokázal vyrovnat s něčím, s čím by si většina z nás možná nikdy neporadila. Myslím, že tento dokument je pro něj úžasnou poctou. A to nejen pro něj, ale i pro všechny ostatní, kteří se potýkají s podobným problémem. ()

Scandium 

všechny recenze uživatele

Wooow I'm speechless! Uzasny dokument o Kevinu Pearsovi, ktery dokázal az neskutecne dobre skloubit vice temat do jednoho a ono to funguje...dokument priblizi zivot vrcholoveho snowboardingu kde se ukazuje ze pro ty jezdce je to vlastne droga a pripadne ukonceni neprichazi u mnohych ani v uvahu. Pokud bych to mel shrnout tak je to Emocemi narvany dokument ochuceny o mnoho uzasnych zaberu z hor a velice dobre pasujici soundtrack! Po shlednuti jsem jinak nez 5* dat nemohl, doporucuju kazdemu kdo se dokaze pul hodniny kochat nad freestylovymi zabery z hor, nebo jen tak ho zajima jak jedna vterinova chyba dokaze obratit cely zivot naruby. Uzasne! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama