Reklama

Reklama

Hra

(festivalový název)
  • Česko Poslední zápas (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh dvou kubánských mladíků zprostředkovává bez příkras obraz dnešní Havany. Oba hlavní hrdinové mají možná odlišné touhy a cíle, ale nakonec je to především fotbal, k čemu se upíná jejich naděje. Postupně v sobě objevují vzájemnou náklonnost, kterou si dlouho nebyli ochotní připustit, a propuká mezi nimi vášnivý vztah. Avšak realita dopadá velmi tvrdě na lidi ve společnosti, kde svobodu nahrazuje snění a kde každodenní boj o přežití je hlavním cílem většiny z nich. Tato španělsko-kubánská koprodukce je dalším z filmů zachycujících neúprosnou degradaci Havany a pokrytecké přihlížení destrukci životů mnoha mladých lidí, kterým systém nenabízí smysluplnou budoucnost. Ústřední zápletka je založena na skutečných událostech, se kterými se režisér setkal při hledání námětu v prostředí havanských prostitutů. (La Película)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Gay filmy moc nevyhledávám, ale tady nalákala Havana, která je ve filmech vždy něčím specifická, magická a téma fotbalu. Ten byl ale spíš jen tak na pozadí tohoto netradičního dramatu dvou mladých kluků, co i když maj své partnerky nakonec zjištují, že je to k sobě táhne víc než jen jako kamarády. Nečekal bych, že mě ten příběh nějak víc vtáhne, ale opak se stal pravdou. Ta neutěšená situace v které se nacházeli kontra jejich sny a touhy. Na jedné straně zoufalost na druhé naivní optimismus a energie mládí.....kouzelné zpracování a ta Havana jako kulisa toho všeho, paráda. Tohle se povedlo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

A ja vzdy myslel, ze na Kubu se jezdi za holkama.-). Tohle uz je druhy kubansky (koprodukcne) film zabyvajici se homosexualy... Tento asi celkem realne vystihuje zivot na Kube. Ma to atmosferu a kulisy Havany jsou nenahraditelne. Na vyssi hodnoceni jsem postradal lepsi pribeh. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Krásný, originální film. Ten, kdo byl na Kubě nejen na turistických plážích, ale skutečně si ostrov projel, dokáže ocenit tu autentičnost města i společnosti zakonzervovaných "socialismem" do 50. let minulého století. Sympatičtí kluci se rolí zhostili bezvadně, a vůbec všechno okolo působilo věrohodně, lidsky, kubánsky ... k tomuto filmu se budu vracet a děkuji ondrejovi76 za bezva titulky ... 4x9 ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Život mladých na Kube. Život v biede, prekážky v láske a rýchlo sa rúcajúce sny. Pre niekoho s "ne-mainstreamovou" orientáciou dvojnásobne tak. Smutné. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

On se do něj zamiluje, On ho nechce, On ho přesvědčí, že ho On chce, průšvih, škoda lásky, měli jsme se potkat dřív, zdá se mi. Schéma příběhu, které naznačuje ufňukanou queer katastrofu. Jenže tomu tak vůbec není. Kontrast skoro dětské mentality, kdy dva kluci sbírají fotbalové karty a chtějí jednou kopat za Barcelonu, a světa mladistvých prostitutů v Havaně vytváří příběh, který stojí za to vidět. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama