Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Koňský handl, který si první hodinu hraje na autenticitu Markéty Lazarové, ale nemá sílu předlohy ani režisérkou sveřepost...Druhá polovina přináší něco kušostřelby a revolučního odhodlání...Mlčící-hrající Mikkelsen není jediným společným jmenovatelem s Valhalla Rising, které je podobným rozvláčným a bezobsažným výletem do větrných krajin... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asi jsme to u historických filmů poznali všichni, ty kvalitní jsou schopný nás dostat. Emotivní proslovy, statečné souboje, glorifikující hudba, vznešené myšlenky, jo to je dobrý, hodně dobrý, to jo, ale vždycky tam zůstalo jedno podstatný ALE, vždy jsem věděl, že jsem jen divák, možná nadšený, ale pořád "jen" divák.....no, tak tady drazí moji spoluobčané, tady je to úplně jiná liga. Tady si totiž zažijete na vlastní kůži jeden příběh ze 16.století. Nečekejte milionové bitevní komparzy a strhující proslovy o cti a svobodě, tohle je ta nejpoctivější evropa jaká jen mohla být, všechno tak reálný, přirozený, syrový a přitom tak nádherný, čistý, prostý a emotivní a k výkonu hlavního představitele mám jen čtyři slova..... klaním se, pane Mikkelsen. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh Michaela Kohlhaase jsem viděl v jeho westernové podobě Jack Bull z produkce HBO a líbilo se mi to. A v tom je právě můj problém. Dostal jsem stejný příběh, tudíž jsem věděl, jak začne, jak bude probíhat a jak skončí. Odchylky se prakticky nekonaly a v tomto případě bylo jedno, jestli proti sobě stojí poddaný a baron, nebo drobný chovatel a vlivný statkář. Jistě, je x námětů, které jsou zpracovány mnohokrát a pokaždé mají něco do sebe a konkrétně já hltám každou verzi Nebezpečných známostí, ale k tomu je potřeba tvůrčí fantazie a herecké projevy, které jednotlivé verze odliší a dají jim jedinečnost. Jen syrovost prostě nestačí, ačkoliv filmu přiznávám výbornou atmosféru. A stejně tak nestačí Mads Mikkelsen. Připadalo mi, že des Palliéres se místy inspiroval Refnovým Valhalla Rising a nutil Mikkelsena k podobnému projevu, ale k téhle tématice se to nehodilo. Ale rozhodně tím nechci Mikkelsenův výkon shazovat. Zahrál dobře. Jenže byl v tom sám. Za něco stála pak jen princezna v podání Roxane Duran, ale ta měla jen minimální prostor. Škoda. Čekal jsem mnohem víc. 50% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Divný film, divné postavy, divný příběh. Ale především je to proklatá nuda! Dvě hodiny a nezabavíte se! Mads Mikkelsen je můj oblíbenec, ale ani on to nedokáže spasit. Francouzská příroda je tam krásná, to se musí nechat, ale malebné exteriéry vás také nemohou bavit celou dobu. Předlohu neznám, ale nedivím se, že jsem o ní nikdy předtím neslyšel. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOŽADUJI SE NÁHRADY ŠKODY, KTEROU JSEM UTRPĚL …“ /// Středověká realita v reálu. To tempo není bůhvíjaký. Tak nějak si to plyne, ale Michael Kohlhaas má moje sympatie (bodejť! Přelez, přeskoč, ale nepodlez!). Ta jeho představa spravedlnosti… už jen aby ten příběh nabral to tempo… Místy mám dojem, jako bych čučel na Barbara. Proč ne, líbil se mi ten drsnej styl, ty hory … tož i tohle je z takovýho toho náročnějšího soudku. Vobčas jim trvá, než se vyžvejknou a (bohužel) všechna hrdost, zloba a spravedlnost jsou zamlžený oparem nudy. Jako když natáhnete kratší údernej příběh. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou novelu, kterou v roce 1811 napsal Bernd Heinrich Wilhelm von Kleist, jsem nečetl. 2.) Království za koně – to mě nepřekvapí. Ale 2 životy... 3.) Thx za titule ,,retkvi“ a ,,jirkazuza“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama