Reklama

Reklama

Tyran

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2016), 25 h 42 min (Minutáž: 40–61 min)

Tvůrci:

Gideon Raff

Hrají:

Adam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Alice Krige, Sibylla Deen, Anne Winters, Fares Fares, Mehdi Dehbi, Justin Kirk (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Barry Al-Fayeed, který už dvacet let žije a provozuje lékařskou praxi v Kalifornii, se u příležitosti svatby svého synovce vrací s celou rodinou do rodné blízkovýchodní země, odkud v 16 letech utekl před svým tyranským otcem... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Barry, syn prezidenta-diktátora, se po letech vrací ze Států na rodnou hroudu s tím, že tu pár dní pobude s téměř zapomenutou rodinou a vrátí se zpět ke své doktorské praxi v USA. Jenže smrt otce a následný nástup jeho bratra ho donutí zůstat a postupně se zaplétá do politiky své fiktivní vlasti. A pochopitelně má tendence tamním domorodcům vnucovat vymoženosti západní civilizace. Třeba volby. Ne tak promyšlené jako Homeland, kapánek povrchní a dokázal bych si představit i lepší herce (až na Ashrafa Barhoma), ale i tak se jedná o celkem zábavný počin, který je sice v základní linii v celku předvídatelný, ale vedlejší větve mě občas dokážou docela překvapit. 75% ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Proč se tam do prdele nemluví arabsky, i když se děj odehrává ve fiktivní zemi Středního Východu a hlavní hrdina strávil celý svůj dospělý život v Americe, ubohý salam alejkum to vážně nezachrání Ani casting mi úplně nesedí.Třicátníci hrají rodiče třicátníkům. Bassam vypadá jak Saly z Doktorky Quenový. Jinak pilot byl vskutku chytrý a napínavý. za to ten druhý byl sračka. Berličky chromému scénáři nepomohl. Moc okaté, samoúčelné levné. Když už popravíte dítě, ve jménu zachování morálky státu, nemusíte si přece dělat tak průhledné alibi. To to je čin, který nic neospravedlní. Trošku mě přešla chuť. S každým dalším dílem, se usvědčuji, že Tyrant je krkolomná fraška, která staví na producentském zázemí tvůrců Homelandu, či Hatufimu. Osudy a vzájemné vztahy hlavních hrdinů jsou tak uvěřitelný, jako pohádky 1001 a jedné noci, navíc fabulativní přístup k zobrazení fungování pseudo arabského státu je, jako se Filip Renč snažil o natočení reálné historického dramatu o zrodu konfliktu mezi Izraelci a Pelestínci se Sagvanem Tofim a Lukášem vaculíkem v hlavních rolích. Takže píčovina. Nevěřím, nežeru, nechápu. Po první sérii, která postrádá především smysl napětí a smysluplnou, nebo alespoň béčkově atraktivní zápletku (tak jako Banshee) nemilosrdně 50%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…NEMĚL JSEM PRAVDU. MĚL JSI TO BÝT TY."... /// Tak se nám Bassam po 20ti letech vrací na rodnou hroudu. Nejede s prázdnou – veze si sebou americkou rodinku. Kdyby jeli do Čech, srali by je třeba taxikáři. Jenže jedou na střední východ (někam k Iráku – pozn. pro hnidopichy), a tak očekávejte poněkud onačí druh starostí… Hledáte něco, z čeho cáká zajímavost typu ,,jinej kraj, jinej mrav“? Tak tohle vás (možná i sexuálně) uspokojí. Taky šiřitelé (americký) demokracie by mohli navlhnout. Jen ti, kteří vočekávaj spíš politický drama, (asi) zůstanou rozpolcení. To, že s tím ,,místem“ není všechno v pořádku je jasný. Místy je to hodně politicky věrný, navíc tvoření NOVÉ historie středovýchodní země – to se nemusí ani moc fantazírovat. Problém je v tom vokolo. Kdyby to neroztá(áááá)hli do seriálu, mohl by z toho bejt dost slušnej film. Já tu totiž beru jen tu zajímavost jinýho kraje, postavu diktátora a politiku. Takže 50%. Ten zbytek je telenovelskej. Taky to mizerný tkaní (složitějších) zápletek – prostě bohužel se s tím moc neserou. Jejich škoda! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na koleji mi spolubydlící zdobili pokoj výstřižkama o použití chemickejch zbraní. 2.) Video se strýčkem Kaddáfím u nás běží nepřetržitě. 3.) Pro bráchu bych vraždil (několikrát). 4.) Thx za titule ,,Bobesh, Torak a SneakyT“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * /// 2.SÉRIE ,,NIKDO, KDO SE PROVINÍ TAKOVÝMI ČINY NEMŮŽE BÝT NADÁLE PREZIDENTEM. AČKOLI...“ /// Tak jak je Domek z karet schopnej pitvat špínu politiky, tak TYRAN ukazuje „krásu“ islámu a autoritativních režimů. Škoda, že to místy (stejně jako jednička) sklouzává k telenovele. Každopádně další sérii úplně v klidu dám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará mě vobrečela a já se chystám se bojovat proti režimu. 2.) Jsem teplej a mým cílem je chalifát. 3.) Thx za titule „LuAn, Torak a Bobesh“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: ** Fantastický rozjezd se hned po pár dílech utopil v telenovelovém patosu. Několik překvapivých momentů (osvobozování rukojmí) a obří hromada nudných keců a zbytečných scén (cokoli ohledně dětí hlavních představitelů) dělá ze seriálu nekoukatelnou opičárnu. Co doslova ničí dojem je casting. Rozdíly věku (herců) mezi rodiči a dětmi jsou 10-15 let. Vypadá to komicky.  2.řada: *** Telenovelové manýry zůstaly, ale přibylo akce s dynamického děje. Hodne zoufalé bylo amatérské CGI (ty běžící vojáčky z ptačí perspektivy vidím i teď). Co potěšilo jsou zvraty v ději, které drží pozornost. Nicméně pecka za kterou e tu na CSFD prezentuje to pořad není. 3.řada: * Tak tohle už bylo hodně fuj. Prakticky vše co budilo v předchozích řadách pozornost (a získávalo plusové body) je tady pryč. Naprosto nic koukatelného nezůstalo. Deset epizod nikdy nekončícího žvanění a trapná dramata a navíc: BEZ KONCE! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To, že scénáristou je Gideon Raff, který se proslavil Homelandem, ještě neznamená, že bude repete s Tyrantem. - Po skončení desátého dílu to jen potvrzuji. Shrnuto a sečteno - Tyrant byl jako kniha, kterou bych si vzala na dovolenou.... něco dobrodružného, exotického, ale přitom odpočinkového a nenáročného. Ke konci bych už to asi nevydržela s tím protahováním a mrkla bych se rovnou na konec. V reálu jsem to neudělala a poctivě jsem sledovala i celý poslední díl, který byl ale opravdu moc zdlouhavý. Nicméně bych si asi do knihovny pro druhý díl zašla, protože konec k tomu přímo vybízí a jsem plémě zvědavé, jak to s tím Bassamem dopadne a to nemluvím o Jamalovi, který mně byl značně nesympatický a tím narušeným dojmem skutečně působil, takže mít takového prezidenta, šupem emigruji. Ale to bych musela i z........:-) Je to na hraně. 75% ()

Galerie (656)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo především V Izraeli, konkrétně v lokalitách Kfar Saba, Petah Tikva a Tel Aviv. (vizek1984)
  • Seriál nabízí řadu paralel se syrskou dynastií al-Asad. (Mbali)
  • Howard Gordon, producent seriálu, se nechal slyšet, že Abuddian vznikl smícháním několika blízkovýchodních zemí dohromady. Dále také uvedl, že se producenti záměrně vyhýbali reálným jménům. (vizek1984)

Reklama

Reklama