Reklama

Reklama

Na mexicko-americké hranici

(TV film)
  • USA Border Battles

Obsahy(1)

Je dlouhá 3200 kilometrů, vede městy, horami a končinami, které se řadí k nejméně půvabným v Americe. Hranice mezi Spojenými státy a Mexikem je pomyslnou čarou, která rozděluje dva národy, dva jazyky a dvě ekonomiky.
V posledních letech se stala jakýmsi bojištěm. Místem, kde se dnem i nocí odehrává riskantní hra na kočku s myší, a to mezi těmi, kteří chtějí hranici nezákonně přejít, a těmi, jejichž náplní práce je zabránit jim v tom.
Jako každá bitva, i tato vyvolává vášně. Rozděluje rodiny a vede ke ztrátám na životech. Bojuje se v ní novými zbraněmi a prosazují se neotřelé taktiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Mexicko-americká hranice požírá peníze i lidské životy v nekončícím boji pohraniční stráže mezi Mexikem a Amerikou ve snaze zabránit pašování drog, obchodu s lidmi i nekontrovatelné migraci mexičanů, kteří jdou do USA za vidinou lepšího výdělku. Dokument vyprávějící příběh z obou stran barikády, ukazuje běžný den pohraničního strážníka i osudy mexičanů žijících na černo v USA nebo se právě snažící přejít hranici do země zaslíbené. 75% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Hranice mezi Mexikem a USA je dlouhá 3169 km. V roce 1994 se demokratický prezident Bill Clinton rozhodl zastavit imigraci plotem, který dnes dosahuje délky 930 kilometrů. (Dragoni)

Reklama

Reklama