Reklama

Reklama

The Hessen Affair

  • Austrálie The Hessen Affair (více)

Obsahy(1)

V roce 1945, kdy je druhá světová válka u konce, se několika americkým důstojníkům podaří vskutku nečekaný objev. Najdou německé korunovační klenoty. Je to bohatství, o kterém se jim ani nesnilo, a proto není divu, že se jím nechají zlákat. Teď před nimi stojí opravdu nelehký úkol. Jak je ukrást? (topr harley)

Recenze (6)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Miluji dobu čtyřicátých let. Módu, architekturu, design, hudbu, prostě všechno... Přemýšlel jsem kde byl ten prvopočáček a myslím si, že jsem na to kápl. Dávno v dobách komunismu jsme měli tetu v Americe. Odstěhovala se tam krátce po válce a sem tam posílala něco sem. Hlavně knihy pro děti. U mé babičky se jich zachovala celá hromada, ale já měl nejraději jednu starou, otrhanou, velkoformátovou My ABC book vydanou v New Yorku v roce 1945. Pod každým písmenem americké abecedy byl obrázek. Dítko si jej mohlo vybarvit a pro mne navíc bylo pod každým obrázkem amerikou vonící anglické slovíčko. A airplane, C cat atd... Na každé stránce bylo asi deset obrázků, takže jsem už tehdy získal slušnou zásobu slovíček. Proč to tu píšu? Tam to bylo. Ta móda, jak vypadaly americké expresy, letadla, auta, autobusy Greyhound... Zamiloval jsem se do toho světa čtyřicátých let už tehdy jen díky těm tvarům. Po revoluci se přidal jazz a swing, záliba v historii a v té válečné obzvláště. Vše se spojilo a tak si u filmů jako byl tento chrochtám. Přiznávám, vizuál zde měl nad scénářem dost navrch. Byllyho Zane mám rád, do těchto rolí se hodí ideálně. Bohužel nemá vždy na slušné filmy štěstí a tak jsem jej viděl i v dost obskurních záležitostech. Z koho jsem byl paf a bylo to naše první společné setkání byla Lyne Renee... Tahle modroká belgická bohyně s dokonalou postavou v poručické uniformě americké armády by asi při setkání způsobila vyprahlou poušť v krku nejednomu chlapovi! Byla prostě dokonalá! I ostatní herci hráli super hlavně ten co hrál mafoše Cassidyho. K tomu ta poválečná atmoška, super dobová hudba... A detaily... Když je poslán jeden z mafiálů na nádraží pro sestru, většina času tam se odehrává jen v hlavní budově. Když však ona stále nevychází od vlaku, jde se mafián podívat na nástupiště přímo k vlaku. Byl to jen krátký snímek, vidí, že tam není a tak vztekle běží pryč. A i do těch pár sekund tvůrci vrazili na perón vedle vagonu expresu černého nosiče zavadel s vozíkem v červené uniformě... Krása je v detailu a tohle prostě byla Amerika čtyřicátých let jak vyšitá. Děj sám byl spíše dobrodružný a ke konci pravda lehce překombinovaný. Přesto mne to celou dobu moc bavilo a docela by mne zajímalo skutečné a reálné pozadí tohoto příběhu inspirovaného prý skutečnou událostí. Dávám za 4 sáčky s diamanty! * * * * ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Solidní "podrazácký" film, který sice nepatři k těm nejlepším, ale slušně pobaví. Dobří herci, stylová výprava a pěkná hudba a kamera. Tvůrcům se podařilo velmi dobře vystihnout elegantní atmosféru filmů zlaté Hollywoodské éry. Billy Zane se do hlavní role skvěle hodí a jeho charisma zachraňuje i některé hůr uvěřitelné scény. Proč tenhle herec nedostává lepší role, je záhada. The Hessen Affair nepřináší nic nového, ale to co dělá, dělá kompetentně. Celkově o dost lepší film, než jsem čekal. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta amerických vojáků narazí na jednom ze šlechtických sídel na poklad, který se jim podaří propašovat do Států. Když ale dojde na to zbavit se ho, začíná pracovat nejen chamtivost, ale i vojenská policie, která jim přijde na stopu. Celkem příjemná podrazácká kriminálka z doby těsně po Druhé světové válce, které sice ničím nepřekvapí, ale má příjemný noirový nádech a i přes trošku nataženou stopáž svižně utíká. Billy Zane tady vzpomněl na lepší časy a dalo se na něj koukat, ale já se svojí slabostí pro modrooké černovlásky propadl nádherné Belgičance Lynn Renée. Po té budu vzdychat ještě spoustu nocí. 65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Asi nebudem sám, čo si pri tomto filme povie, že toto všetko tu už raz bolo (teda keby len raz). Ale keby nie, tak by mal z toho človek oveľa väčší zážitok. No čo z toho keď už od začiatku každý tuší, že niekto tu bude manipulovať a zahrávať sa s dôverou iných ľudí. Akurát po celý čas nevieme, že kto s kým napokon "vytrie podlahu" - a práve táto zápletka to zrejme celé napokon zachránila, a v podstate udržala si moju pozornosť až do konca. Aj keď po dejovej stránke to nebola žiadna sláva, ale malo to viacero svetlých momentov, ktoré film tlačili aspoň nad hladinu priemeru. Ale aj tak si myslím, že to malo potenciál ešte vyšší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej film přinášející trochu netradiční pohled na takzvané hrdiny druhé světové války. Zde nenajdete žádné filantropické amíky přinášející mír, ale vypočítavé amíky co kradou jako straky a klidně Skopčákům čórnou i jejich korunovační klenoty. Po první půlce která mě fakt bavila a chtěl jsem dát 4* se to bohužel trochu zasekne a film se začne utápět v lehce překombinovaném ději kdy už se pořádně nevyznáme v tom kdo podráží koho, s kým a komu tím prospěje. Nicméně i tak celkem solidní dílko. Za mě 65% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama