Reklama

Reklama

Pumzi

Krátkometrážní / Sci-Fi
Keňa / Jihoafrická republika, 2009, 21 min

Recenze (6)

whack 

všechny recenze uživatele

Príroda zanikla, vonkajší svet je mŕtvy, ľudia žijú pod zemou, mladá vedkyňa nájde stopy po živote. Kenská varovná postapo ekoagitka, akú som nečakal. Pumzi znamená v svahilčine Nádych... ()

Reklama

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Od keňského sci-fi by člověk normálně očekával něco ve stylu ugandského blockbusteru Who killed captain Alex nebo ghanské velkolepé sci-fi akce Obonsam besu, nicméně Pumzi svým profesionálním spracováním vytře zrak. Po technické stránce jde s ohledem na stopáž a zemi původu o dosti velkolepý projekt, škoda že díky klišovité eko postapokalyptické zápletce je zřejmé, že jde spíše o tech demo. Rozhodně by mě zajímal celovečerní film od stejných tvůrců, ačkolv tady to zatím moc nedokázali, tak v budoucnu by díky svému původu mohli vnést do žánru trochu nových nápadů, stejně jako se to povedlo Neillu Blompkampovi. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní sci-fárka,ale dobře natočená. 20 minutová dávka keňské deprese o tom, že voda není a asi ani nebude. Takže v budoucnu nás čekají takové drinky jako moč či pot. Dávám 50% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

V utopickém post-apokalyptickém světě, kde je pitné vody nedostatek, zem je nasáklá radioaktivním spadem a mít sny je zakázané, se jedna mladá vědkyně pracující v Muzeu rozhodně najít i přes přísný zákaz dávné stopy života a možná je i obnovit. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama