Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (116)

verbal 

všechny recenze uživatele

Milí mladí a nezkažení čtenáři! Věděli jste, že ohyzdné slovíčko „zkurvit“ vyjadřuje jinak mnohdy roztomilý dokonavý děj s významem „kurvením opotřebit“? Asi by vás teď určitě zajímalo, co vlastně znamená to „opotřebit“, ale do toho já nejdu, vašim maminkám by mohla zaskočit hostie a našemu milému HOMOvi by bigotní sponzorek odmítnul dát další nevkusnou celostránkovou reklamu, která nás v tomto „ryze fanouškovském“ projektu tak mile už nějaký ten pátek prudí! *** I v Tyrolích mají svého Sekala, kterého je třeba zabít. Tedy respektive v tomto případě bandu Segalů, vedenou komisařem Rexem, co se tváří, jako by zrovna sežral svého vlčáka. Postará se o ně jakýsi dolnorakouský klon Leoše DiObrny, co se zase pro změnu tváří, jako by mu v hubě zkysnul žalud. Ale nevadí! Ani ti dva urputní mimici nedokázali zkurvit tu porci opravdu vytříbené, zábavné a velkolepé filmařiny, o jaké si můžeme v našich lůzrech a hnojích nechat akorát tak zdát. Atmosférické a strhující místy tak, jako byste sledovali Gazdinu robu při prstění Její pastorkyně, a opravdu by mě zajímalo, který velkohubý pičus pro tohle vymyslel kategorii „alpský western“! Zní mi to podobně jako „podunajská prérie“, „korutanský kovboj“ nebo „cigánský tomahavk“. Když už, tak aspoň „Wiener Schnitzel Western“, ty kokote! ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Es wár sér gút, wirklích! Inu, každý správný vidlák to zná - minimálně půlka vsi je s ním v nějakém příbuzenském svazku, pročež obzvláště v zapadlých dědinách se často dostává přirozeňé pnutí do konfliktu s obecně uznávanými zákonitostmi penetrační morálky. Vajda z bezejmenné tyrolácké prdele na to samozřejmě též ЙЕБАЛ, a to velmi kreativně, neb realizaci svých reprodukčních potřeb povýšil na velmi tradiční místní vyhlášku realizovanou prostřednictvím demonstrativního poučení čerstvě začepených dívek o skutečné povaze Ducha svatého, přičemž uvedené se odehrává pochopitelně s posvěcením těchto neortodoxních prepašiových her ze strany šéfa místní pobočky kleromafie. Narušitelé veřejného pořádku se ovšem najdou jak známo všude, jenže když se moc výkonná při nápravě protiprávního stavu jedinkrát dopustí drobné nedůslednosti, má tato její trestuhodná nedbalost za několik let fatální následky v podobě příjezdu božího mlynáře, který sice pracuje příslovečně beze spěchu, ale jinak vskutku festovně (tedy několik drobných vad a nedodělků by se našlo) a omáčkou pomodoro rozhodně nešetří! Ve finále se nám tedy opět rozhostí pěkně zmrzlé Velké ticho. Takhle nějak si představuji, že by to mohlo vypadat, kdyby Harmonika zteplal (což zde ovšem s ohledem na ostatní kvality snímku velkoryse přehlížím), vyměnil svůj oblíbený nástroj za alpenhorn a Henry Fonda se přestal stříhat a holit a začal nosit padací most. Alzó danke šén, her Procházka, felmi chutna šniclwestern! ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Prostředí a atmosféra jsou takové, že jsem na to místy koukal s otevřenou pusou. Dnes, když jsou Alpy synonymem lyžařských středisek, si nedovedeme představit, jaké to v minulosti muselo být syrové a drsné místo pro život. A v tomhle filmu to je v míře vrchovaté! Negativum: Na první shlédnutí jsem registroval několik rušivých míst ve kterých režisérská práce nebo práce s hudbou nebyla kompaktní se zbytkem. Taky půjdu proti většině a řeknu, že přestřelky nejsou to, co tento film dělá jedinečným. Přesto. Zdejších aktuálně 66% považuji za podhodnocení Temného údolí. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wZqYbJM3JJc ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se společně s komisařem Durexem a ostatními rakousko-německými šprýmaři budeme přes hodinu a půl nudit?Možná 8 z 10 hodnotitelů. Takhle nějak dopadá asi každý film, který vsadí na vizuálně zajímavé přírodní exteriéry a dobové kostýmy, ale jaksi už nedomyslí scénář. Takže i kdyby se to tyrolské bratrstvo snažilo sebevíc, stejně by z toho nic víc nevytřískalo..................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Brrr, chvílemi mi byla při sledování zima. Cesta za pomstou natočená realisticky a syrově. Příběh jednoduchý, ale nenudí. Hlavní hrdina od pohledu sympaťák a v mnoha záběrech velice podobný slavnějšímu DiCapriovi. Ve filmu dobře funguje atmosféra zapadlé vesničky vysoko v horách. V Alpách jsem byl se svojí krásnou přítelkyní (modelkou) a vím, že jsou nádherné. Jsem rád, že po kvalitním westernu Spása vznikl v Evropě další dobrý snímek tohoto žánru. Hodnotím mezi 3-4*. Film doporučuji. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)
  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)
  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama