Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 5
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Videa (146)

Trailer 5

Recenze (115)

IZFNP 

všechny recenze uživatele

TVD v 5. sezóne už nestoja ani za starý groš, preto som bola na tento počin extrémne zvedavá. A môžem povedať, že pre mňa sa jedná o super prechod z teen denníkov do trochu temnejšieho, dospelšieho sveta pôvodných upírov. Originals ukazujú zaujímavé charaktery, prijateľné zápletky a vyspelejšie spracovanie. Soundtrack zatiaľ výborný a rodinka pôvodných má charizma, pre ktoré sa oplatí pustiť si nový diel. Zatiaľ spokojnosť, uvidíme, čo ponúkne druhá séria. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než Upíří deníky, i když trochu zmatenější. Klaus je drsňácky sexy. první a druhá řada dobrá, byť se to zbytečně komplikuje, na stranu druhou o něčem to být musí. já osobně bych uvítala seriál kde Klaus a Damon vymlátí a sežerou celou Ameriku s několika vášnivými sexy postelovými scénami. Jo, jak málo stačí ke štěstí.... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Rodinka Původních upírů v určité chvíli nakopla tehdy už skomírající děj Upířích deníků a není divu, že dostala i vlastní spin-off, na který jsem se i poměrně těšil. Jak Klaus, tak Elijah jsou zajímavě napsané a výborně zahrané postavy, avšak The Originals selhává přesně v tom, v čem v posledních sériích selhává i původní seriál - děj. Ačkoli je The Originals o něco dospělejší, je to vesměs to samé v bledě modrém. Máme tu město, tentokrát ne fiktivní maloměsto jako Mystic Falls, ale rovnou New Orleans, které vytváří pro seriál velice atraktivní prostředí. Máme tu také tři frakce, které se přetahují o místní nadvládu a to (nečekaně) upíry, vlkodlaky a čarodějky. A o tom je celý The Originals. Neustálé intriky, přetvářky, zrady, skrytá zloba a láska v momentech, kdy to divák nečeká. Nemůžu si pomoct, ale dějově se mi to jeví jako děsně nevýrazné a chaotické, není moc komu fandit a že by příběh někam směřoval, to se taky říct nedá. Závěr série trochu něco naznačil, ale jestli se v druhé sérii dějová linka nezačne trochu hýbat, tak pochybuju, že ji vůbec dosleduju. Už první série mi zabrala skoro 2 roky. Hodnocení série: 2/5 ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Pilot nič nové okrem pár faktov nepriniesol. Preto zatiaľ hodnotím iba 60%, vkladám do seriálu nádeje a dúfam, že sa neuberie teen-agerskou cestou, po ktorej kráča Vampire Diaries. Po pár častiach nadšenie a určite živšia atmosféra ako TVD. Po 3. časti 75%. Do siedmej časti začínam mať pocit, že sa to schyľuje k charakteru TVD, čo jedným slovom znamená úpadok. 65% ()

xlelusx 

všechny recenze uživatele

Jak často se v seriálovém světě stává, že ti samí producenti a scénáristi co vymysleli původní seriál, natočí lepší spin-off, než byl původní seriál?! No myslím, že moc často ne. :-) Samozřejmě mám ráda TVD a jako každý fanoušek deníků jsem byla na Originals opravdu zvědavá a musím říct, že splnilo všechny očekávání a snad je i překonalo. Seriál je podle mě skvěle promyšlený a hlavní zápletka, dřívější král (Klaus) versus nynější král (Marcel), když oba dva jsou vlastně záporáci je podle mě skvělá myšlenka. Během dosavadního sledování seriálu se mi několikrát stalo, že jsem nevěděla komu mám fandit jestli Klausovi nebo Marcelovi :-D . Což je podle mě opravdu zvláštní situace. Seriál není jen o milostném trojúhelníku jako jeho starší bratříček, samozřejmě i zde ten milostný trojúhelník zavání, ale scénáristi nám ho tolik nepředhazují, což je příjemná změna. Seriál se ubírá správným směrem a doufám, že mu ta cesta vydrží dlouho, podle mého má velký potenciál. Nejoblíbenější postavy: Klaus, Davina, Rebekah Nejoblíbenější epizody: (moc epizod zatím není) S01E01, S01E02, S01E04, S01E05 ()

Galerie (778)

Zajímavosti (9)

  • Francúzska štvrť (French Quarter, The Quarter, Vieux Carré) je najstaršia štvrť mesta New Orleans. Natáčanie prebiehalo vo viacerých jej častiach, za zmienku stojí Jackson Square a St. Louis Cathedral - použitá na exteriérové zábery kostola, v ktorom sa odohráva podstatná časť deja, alebo ulica Bourbon Street, ktorá tvorí centrálnu os štvrti (práve na nej majú sídlo Mikaelsonovci). (Sasha_K)
  • Postava Klausa Mikaelsona (Joseph Morgan) bola pôvodne určená na to, aby bola zabitá v seriáli Upírske denníky (2009), ale stále sa zvyšujúca sa popularita postavy priniesla nielen prežitie, ale až vlastný seriál, v ktorom stvárňuje hlavnú postavu. (pancoyote)

Reklama

Reklama