Reklama

Reklama

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na akční-dobrodružný, ale i na eurocrimi film, docela nudné, zdlouhavé a bez nápadu, čekal jsem rozhodně víc, zvláště pak od velmi talentovaného tria Valeri (režie) - Gastaldi (scénář) - Nero (herec), které v minulosti potěšilo diváka daleko víc. Tohle ale bohužel šlo, naprosto mimo má původní docela veliká očekávání. Tuniská poušť, žoldáci, teroristé (nebo dementi?), sabotáž, super-tajný plán a milióny v kapse, s tímto materiálem se dal určitě natočit daleko lepší, svěžejší, napínavější a vzrušující snímek. Tady mi to připadalo jak na houpačce, chvíli ty a pak zas ty. Stále dokola. Divný komický konec mě taky moc nevzal, nej scéna: asi souboj těžké stavební techniky, buldozer vs bagr, nebo tanková mina v poušti těsně pod kolem auta, ale víc si tady z toho filmu nevybavím. Jinak krásné krajina-prostředí a docela dobrý ideální Ortolani. Alternativa: http://www.csfd.cz/film/13147-divoke-husy/ . ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Žánrově jde o docela pestrou směs akce, krimi thrilleru, dobrodružství a road movie + se závěrečnou pointou podanou v ryze komediálním duchu, ale protože se Napříč Saharou nehraje na cosi závažného (navzdory tématu boje proti terorismu), nemůžu říct, žeby mi to tolik vadilo. Snad jen chvilková romantická vložka (pro mě trochu nepochopitelná) mě už s přidáním dalšího nečekaného motivu do hry vyrušila. Pokud mi ale něco v tomto filmu skutečně vadilo, tak ze začátku strašně nepřehledné vyprávění s rychlými prostřihy a později nejednou (pro mě zcela nepochopitelná!) znějící taneční disco melodie, která atmosféru existenciálně vypjaté situace (byť jen na poli přímočarého akčního filmu) dokázala snad pokaždé slušně degradovat, kdežto skvěle tu naopak fungují dlouhé sekvence zcela bez hudby. Skrze tyto výhrady se tedy zatím přikláním spíše k silným 3 hvězdičkám, byť nemůžu říct, že v rámci svého žánru a očekávání by mě tato saharská jízda nějak výrazněji zklamala. Zatímco s Michelem Constantinem jsem určitě viděl ještě zábavnější filmy (mj. Kufr na slunci a Mrchožrouti odehrávající se rovněž v Africe), v souvislosti s Franco Nerem musím naopak říct, že tohle byl snad první film, kde mě tento legendární italský herec konečně i dost bavil a do takhle stylové role v našlapaném chlapském bijáku podle mě padl mnohem lépe, než do psychologických filmů, v jakých jsem měl tu čest s ním už párkrát v minulosti. [70%] ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Takovy kozokockokuropes aka corssower - chvili se to tvari seriozne jako ministr vnitra (hledame ropu), pak akcne jako ministr financi (stilime a zapasime s tezkou technikou) a konci to "zabavne" jako ministr kultury (prachy kam se podivas). Veru poznal jsem tam par jinych lepsich filmu, ale celkove vzato, to byla nuda. Nejvic mi ale vadilo, jak se to porad prelevalo z italstiny do anglictiny. Mimochodem neverili byste, kolik belochu najdete v takove pustine jako je Sahara... ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tenhle dobrodruzny film dava nahlednout na terorismus trochu z druhe strany. Hodnoceni je ale hodne na vode, protoze si pamatuju uz minimum. Kdysi davno to u nas bezelo pod nazvem Napric Saharou. ()

Reklama

Reklama