Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

JFL 

všechny recenze uživatele

Po famózních "Neporazitelných" se Dante Lam vrátil ke svým ambiciózním "psychologickým" akčním thrillerům. Bohužel ale zasloužený divácký i kritický úspěch předchozího filmu, jehož scénář příznačně zrál několik let, nepřinesl ponaučení, ale naopak nesoudné propadnutí dojmu vlastní geniality. Jak jinak chápat zcela nefunkční a nedbale splácaný scénář "That Demon Within", který je rozvedený do nabubřele pompézního a marně hloubku blafujícího mišmaše? Základní problém tohoto, ale i některých předchozích Lamových opusů (především "The Viral Factor") spočívá v tom, že na rozdíl od progresivních západních žánrových mixů nestaví propracované či alespoň osobitě profilované postavy do akčních vyprávění, ale naopak se pokouší dodat psychologizaci figurám, které v základu pořád zůstávají jen plochými žánrovými stereotypy. Podobně pak i sama psychologizace probíhá nikoli drobnokresbou charakterů či dodáním realistických motivací, ale zase jen pomocí kýčovitých výjevů, zpravidla zaobalených do podoby efektně vyvedených flashbacků. Jenže reklamní estetika kýče rozhodně postavu neprohloubí, ba naopak ji spíše dále zploští. Podobně paradoxně nefunkční jsou pak i akční scény, které tentokráte jakoby zkoušejí kráčet v duchu Ringa Lama, který akci pojímal nikoli jako samoúčelný spektákl, nýbrž coby katalyzátor pro vztahy postav. Akce v "That Demon Within" je tedy vždy nějak provázaná s ústřední postavou a jejími peripetiemi. Jenže se nesoudně a kontraproduktivně nechává strhnout právě do bombastického spektáklu, který případné emocionální vyznění sekvence přebíjí prvoplánovým wow efektem. Jestliže před šesti roky Dante Lam představoval naději pro hongkongskou žánrovou kinematografii a v nadcházejících letech vskutku dokázal přinejmenším co do řemeslné úrovně a filmařských ambicí své pověsti dostát, pokud brzy neprojde nějakou introspekcí, hrozí, že jeho ambice se rozpliznou do nesoudného pilování stylu, který se mezitím jeho vlastní zásluhou stane nabubřelým klišé. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ať už jde o kameru, efekty, akci či celkový look na filmy Dante Lama je vždy radost pohledět. Se scénářem to bývá ale zpravidla horší. Dante Lam však tentokrát klasický recept hongkongských krimi thrillerů opepřil prvky skoro až psychologického hororu a filmu tu náramně prospělo. Druhá polovina místy sice klopýtne ale zápletka si hlavu i patu (výjimečně) udrží. Daniel Wu film zkušeně táhne a role mu sedla natolik, že skoro až zastínil tradičně bezchybného Nicka Cheunga. Efekty, akce a look tedy tradičně parádní. Skvělá je zejména úroveň, které se většinu času pohybuje na hranici over-the-topu a když ji pro efekt účelně překročí je nemožné to filmu zazlívat, protože Lam to umí prodat tak aby to prostě vypadalo cool. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný psychologický krimi thriller od Dante Lama. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý v nemocnici daruje krv ťažko zranenému mužovi, no čoskoro zisťuje, že sa jedná o mimoriadne nebezpečného zločinca, ktorý predtým zabil niekoľko policajtov, so svojou skupinou uskutočňuje krvavé lúpeže a nanešťastie sa mu podarí uniknúť aj tentokrát. Policajt sa preto snaží svoju chybu napraviť, lenže táto udalosť ho psychicky veľmi ovplyvnila a pripomenula desivé zážitky z detstva. Spracovanie je ale iba priemerné, ešte spočiatku to vyzerá dosť nádejne, slušný policajt a schopný brutálny zločinec na opačných stranách, zaujímavo pôsobiaca zápletka a plno výborných prvkov so slušným potenciálom a tak som bol zvedavý, čo bude ďalej. Ale už po prvej tretine som mal pocit, že sa to rýchlo začína rozpadať, síce v tom cítiť vysoké ambície pre zaujímavé a nie až tak obvyklé dielo, ale postavy ma už začali prestávať zaujímať, rovnako ako tá kriminálna línia, tie psychologické prvky síce samo o sebe boli pomerne vydarené, ale v celku mi moc nesedeli a podobne na tom boli aj udalosti z detstva. Takže som mal z toho skutočne veľmi zvláštny pocit, keďže na jednej strane tu bolo toho samostatne zaujímavého viac než dosť, ale v tomto celku ma to nebavilo ani zďaleka tak moc, ako by som chcel a väčšinu času som sa do toho nevedel dostať. Akcie je tu priemerné množstvo a síce nie je zlá, ale mohla byť aj lepšia. Nájde sa tu niekoľko veľkolepejších akcií, prevažne prestreliek, prípadne nejaká tá naháňačka, ale často mi nesadol ich vizuál, hlavne tie rôzne zbytočnosti, ako zastavovania obrazu, alebo spomaľovačky a tiež mi tu chýbal nejaký nápad alebo aspoň výrazný moment, ale aj tak sa na to dá pozerať a hlavne tie rôzne pešie prenasledovania ma aj bavili. Herecké obsadenie je výborné, Daniel Wu v hlavnej úlohe, Nick Cheung ako zločinec, len škoda, že v druhej polovici mal už podstatne menej priestoru a v menších úlohách potešia aj Liu Kai-Chi a Andy On. Čo sa týka réžie a technickej stránky, Dante Lam je talent, ale táto žánrová kombinácia mu moc nevyšla, dokonca ešte aj tá vizuálna stránka miestami sklame, ale stále je to slušná úroveň. Škoda, na pomery tvorby tohto režiséra je to až prekvapivo priemerné, ale zase to jedno pozretie neľutujem. 61% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

? Tak tohle šlo absolutně mimo mě. Hodně zajímavé téma, uchopené tím nejvíce podivným způsobem, jak to jen šlo. Audiovizuál je takovej jak kdy, střelba zní monumentálně a i zvuk jako takovej, je skvělej, za což dávám jednu hvězdu. Ale jindy, ty barvičky, efekty, apod. působí to bezzubě. Akční scény jsou fajn, ale vše se děje tak nahodile, že to působí nezáživně. Hereckej ansábl lákavej, ale scénář jim nedovolí vyniknout. Film má dost brutální kontrasty, kde ty negativní, přebíjejí veškeré klady. Prvních deset minut působilo nadějně, ale pak se z toho stala divná patlanice. I prostředí, dialogy apod. vše působí mrtvě v tomhle filmu. Jo a ještě musím zmínit soundtrack v tomhle filmu - CO TO MĚLO BEJT. Ty podivné, zvukové cosi, co tam hulákají.... :D střih je totálně nezvládnutý, nenavazující a některé momenty se vystřihnou úplně, zejména ta pěší honička tím lesem. A jinak, takhle bezzubě uchopit schizofrenické téma....achjo. Nefunguje to, protože to spíš působí jako popcornovka. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rozhodne ide o Danteho najambicioznejsi projekt, konieckoncom samotna produkcia trvala na HKG pomery velmi dlho. Spolu s Firestorm ide zaroven aj o dokaz narastania/navratu k pompeznej akcii v HKG meritku. Stylovo vtahujuce, ovsem to prepojenie akcneho thrilleru s dramatickou snahou o drobnokresbu rozorvaneho vnutra schizofrenicky labilneho jedinca ma prepalenu stopaz a v mojich ociach to miestami straca potrebne tempo. Kazdopadne Nick presvedcivy a spolahlivo Daniela herecky knokautuje. V jednotlivostiach silnejsie ako v celku. (videne na EFM) ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama