Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film souběžně sleduje osudy dvou zcela rozdílných mužů. Prvním z nich je módní návrhář Gianni Versace, druhým mladík z bohaté rodiny Andrew Cunanan. Poprvé se setkali, když se Andrew ucházel o místo manekýna a byl Versacem odmítnut. Zatímco italský návrhář je ikonou světa módy, Andrew je jen bezvýznamný gay, který závidí ostatním úspěch a v záchvatech zuřivosti se později stává sériovým vrahem. V červenci roku 1997 se na Floridě u vily Casa casuriana Versace a Cunanan setkávají podruhé - a naposledy ... (mahler)

(více)

Recenze (5)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejuznávanější italský modní návrhář Gianni Versace byl zavražděn a celý modní svět tak utrpěl jednu z největších ztrát. Zajímavého tématu se překvapivě ujal režisér od kterého bych to čekal nejméně a sice Menahem Golan. Modní světe div se, vybičoval se k nezvykle nadstandardnímu výkonu ve své dlouholeté béčkové kariéře a natočil velmi slušně poutavé drama s áčkovými proporcemi o jedné z nějvětších a zřejmě dlouho nepřekonaných ikon. Do hlavní role Gianna Versaceho obsazený Franco Nero byla vemi dobrá volba, jistá podoba tam mezi nimi je a film je docela podrobnou rekonstrukcí posledních minut života návrháře, kdy byl před svou vilou zastřelen bezvýznamným gayem Andrew Cunanem, který pak následně po honu na něm spáchal v pokoji sebevraždu. Dozvídáme se celou řadu faktů, jaký byl mezi nimi vztah a to jak mladík Versaceho zavržením trpěl. Do psychologické ulity se film moc nevměstnává asi proto, že by začal nudit anebo Golan není typem režiséra pro rozehrání působivého psychologického dramatu. Ve zvoleném přímočarém konceptu to filmu docela padne, ačkoliv televizních parametrů se nezbavil. Snaha o rekonstrukci vraždy světového návrháře trpí sice možná zjednodušením a do jisté míry i zkreslením celé tragické události, ale zajímavé zpracování ji nelze upřít. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečné události zachycuje zákulisí vraždy úspěšného módního návrháře Gianniho Versaceho, kterého úmyslně z bezprostřední blízkosti zabil bezvýznamný gay Andrew Cunanan v bezmocné snaze ukrást mu jeho slávu................ ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Docela slusnej masakr. Necekal sem nic svetobornyho tak sem to ze zvedavosti zkouknul a Andy tam pekne radi. Zastrelenej Versace dopadl jeste ,,V pohode" ,ke slovu se jeste dostava motorovka,kola jeepu 4x4 a dal uz si asi nevzpomenu ale pamatuju si ze na tv produkci to bylo velice uspokojive a velice krvave ()

Reklama

Reklama