Reklama

Reklama

Pan-dane to Tamago-hime

  • USA Mr. Dough and the Egg Princess (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy
Japonsko, 2010, 12 min

Obsahy(1)

Krátký film studia Ghibli, Pan-dane to Tamago-hime vypráví o malém vajíčku, které musí sloužit nenasytné ježibabě. Jednou se ale vajíčko rozhodne se svým těstovým kamarádem uprchnout. Jakmile to ale ježibaba zjistí, vydává se po jejich stopách. Povede se dvěma přátelům vymanit se z její moci? (Innuendo1987)

Recenze (5)

radecacek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tyhle úžasné krátké pohádky jsou k vidění pouze v muzeu Ghibli v Japonsku. Máme tu nádherné prostředí, krásnou kresbu a jednoduchý příběh. Kouzlo opět tkví v Mijazakiho fantasy světě, kde ožívají i ty nejnudnější předměty. Doprovod tentokrát režisér zvolil velice netradiční, ale k výslednému dílu se hodí :) ()

MrD 

všechny recenze uživatele

Rozprávka O stvoření, ve které čarodejnice není čarodejnicí, pan preclík není preclíkem a princezna vajíčko není vajíčkem. ()

Reklama

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Na Mijazakiho velice netradiční hudební doprovod, kdy jede orchestr v podstatě od začátku až do konce filmu ve velmi svižném tempu a ději tak přidává na dramatičnosti. Zdejší čarodejnice mi jinak velmi nápadně připomínala tu z Howla. Musím také zmínit animaci, která, ačkoli se jedná "pouze" o kraťas, je prostě nádherná a vymazlená. Celkově moc příjemný zážitek. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Čarodejnice je doopravdy podobná té z Howla. Obdobně "slizovitá" (například zbytky jídla, která ji padají do mohutného výstřihu) :). ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

vajíčko a kynutý knedlíček prchají z otrokářského područí zlé čarodějnice (!) nápaditá a roztomilená miniatúrka :) ()

Zajímavosti (2)

  • Premiéra filmu proběhal 20. listopadu 2010 v muzeu Ghibli. (Innuendo1987)
  • Mijazaki se nechal inspirovat při tvorbě Pan-dane to Tamago-hime obrazem "Žně" od vlámského malíře Pietera Brueghela. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama