Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 10
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 10

Recenze (208)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Scénář si vůbec nedělá vrásky s obhajobou a přijetím toho, že nám po ulicích běhají oživlí mrtví, čemuž odpovídá i velmi svižné tempo a okamžik, kdy se bezhlavý jezdec vyzbrojí po vzoru Arnieho, je guilty pleasure...Nové vtělení Ichaboda Crana je sympaťák a démonci mají děsivý potenciál...Nicméně již druhý díl zabředl do repetetivních dialogů, situací a brakovitosti...Sledovat dál se jeví jako ztráta času, což třetí díl, který hlavní dějevou linku opět tříští do jednotlivých nezajímavých epizodek, jen potvrdil... ()

Jano... 

všechny recenze uživatele

Návrat bezhlavého jazdca do Ospalej diery prebehol úspešne. Sleepy Hollow predstavuje žáner, ktorý mám rád (nekresťan by to nazval kresťanské fantasy, kresťan asi rúhanie). Veterán z Vojny za nezávislosť Ichabod Crane (nie práve Johnny, ale charizma z neho ťahá na celú izbu aj tak...), presne ten povestný muž, čo odsekol hlavu bezhlavému jazdcovi, zaspí dobu, keď ho manželka prenesie do budúcnosti, aby dokončil svoje poslanie a dievča, ktoré máta prízrak, čo ako malá videla v lese a tiež pocit viny, že si radšej zachránila vlastnú kožu ako sestru pred zvieracou kazajkou pre pomätencov a k tomu kopec démonických detailov a epizódnych príbehov (indiánsky Sandmam, duchovia, bosorky, vstávanie z mŕtvych, Slobodomurári, Očistec, štyria jazdci Apokalypsy (!!!), golem, monštrá všetkého druhu...) a výborná atmosféra tento seriál výrazne vyzdvihujú z vôd mainstreamového priemeru. Veľmi sa mi tiež páčilo, ako bolo spracované Craneovo objavovanie vymožeností modernej doby. Stopercentne sa pustím aj do druhej séria a ktohovie? Možno potom pôjdem aj na 5* (edit_ nepôjdem, ostanem na 4*, ale aj tak to je kvalitný seriál, ktorý určite odporúčam...) ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě zaujal od prvního dílu a zatím neztrácí dech. Tvůrci museli příběh o bezhlavém jezdci rozšířit, to je jasné, bez toho by seriál nebyl, přičemž zasadit jej do současnosti byl dobrý nápad a další dobrý nápad bylo obsazení Angličana Toma Misona do hlavní role, bo ten akcent je nepřekonatelný. Seriál si sice bere nějaký ten nápad z jiných mysteriózních seriálů (napadá mě Supernatural, i když jsem jej nesledoval), ale pořád je to dost dobré na pravidelné sledování. Po první řadě, která je neukončená, jsem zvědav co se bude dít v řadě druhé. EDIT: Druhá řada byla velice zajímavá a defacto vše uzavřela, v další řadě nám asi tvůrci rozehrají nový příběh. Třetí řada rozehrává nový příběh a je to dost na jedno brdo, polovina řady je šablonovitá, zajímavostí je spojení se seriálem Bones na jeden díl. Druhá polovina je už zajímavější, ale nebavilo mě to jako předešlé dvě řady, navíc finální epizoda není o nějakém epickém souboji, ale rychlém hned dvojím vyřešením. Je to celkem uzavřené, ale pro pokračování tvůrci prostor udělali. Případnou další řadu sledovat nebudu. Ač to téměř nedělám, tak zde si dovolím hodnocení jednotlivých sezón: 1.sezóna *****, 2.sezóna ****, 3.sezóna ***. ()

šarka 

všechny recenze uživatele

Je tam napatlané páté přes deváté všechno, na co si jen člověk vzpomene tak, že to prostě ani nedává smysl, po dvou-třech dílech začne být všechno hodně předvídatelné...napříkladmoralizující a citově vydírající pětiminutové projevy Abbie nebo to, jak si Ichabod vždycky na něco vzpomene a jak každý prastarý krám se nachází půl hodiny od Sleepy Hollow...možná proto mě to ani neděsilo. No, a když to pořádně nevyděsí ani mě, tak je určtě něco špatně. Takže jedna hvězdička za to, že znám i mnoem horší seriály a na tenhle se aspoň příjemně dívalo během chřipky. Druhá za Ichaboda, který je prostě fešák a jehož boj s vymoženostmi moderní doby byl neskutečně zábavný a skutečně se povedl. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Na Sleepy Hollow jsem se velice těšil a jsem rád, že jsem v tomto případě nebyl zklamán. Pilotní a následný druhý díl děj skvěle rozehrály a v tu chvíli už jsem věděl, že se Sleppy Hollow stane mou nejoblíbenější novinkou a ono se to vážně stalo. Ještě než se pořádně pustím do hodnocení, musím velmi pochválit opening. Je vážně skvěle udělaný s příjemnou hudbou a v dnešní době, kdy openingy téměř vymizely, je to velmi příjemná změna. Tak k hodnocení. Jak už sem říkal, první dva díly skvěle rozehrály děj, ale pak přišlo malinké zakolísání, kdy pár dílu mělo sestupnou tendenci. Naštěstí to netrvalo dlouho a seriál se navrátil do pevných kolejí pilotního dílu a vydrželo mu to až do samotného finále. Ono finále je skvělé. Tušil jsem, že přijde jisté rozuzlení, ale že takové, to vážně ne. Takže kdybych měl shrnout seriál jako celek, tak jde o skvělý mysteriozní, možná trochu hororový seriál, se skvělým obsazením (a to nejen úvodní dvojce) a promyšleným dějem jak v přítomnosti, tak v historických pasážích. Velice příjemné jsou zde také Ichabotovy pokusy o moderní mluvu a snaha naučit se s moderní technikou, které působí opravdu vtipně. Už se nemůžu dočkat druhé serie. ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)
  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama