Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Thomas Hilton zomiera. Všetci jeho potomkovia sú pri jeho smrteľnej posteli, okrem dcéry Evelyn, ktorá je plná zlosti a závisti. Onedlho sa predčíta závet. Prítomní sú všetci dedičia s výnimkou Evelyn, ktorí dostanú časť dedičstva, keď dovŕšia 30 rokov. Keby náhodou niekto z nich zomrel, jeho podiel sa rozdelí medzi zostávajúcich dedičov. V rozsiahlom sídle, kde dedičia bývajú, začnú jeden po druhom zomierať násilnou smrťou. Môže za to Evelyn, ktorá celé potomstvo Hiltonovcov nenávidí, alebo je na vine jeden z ostatných dedičov, ktorý chce znížiť počty svojich kolegov, aby sám získal väčší podiel z celého dedičstva? (Astaroth12)

(více)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezáživné špinavé ggiallo (typických žánrových trade-marků tu ale moc nenajdete) s částečnou gothic atmosférou (později docela divná směs více žánrů), nutno ale ocenit docela dobrou výrobu, design, barvité kostýmy a efektivní hudební skóre (cembalo), které napomáhá tvořit alespoň trochu atmosféru, která tu moc děsivá a strašidelná, včetně starého panského sídla není. Psychedelická barevná sekvence v nočním klubu nebyla ale špatná (kdo to tam saka jen hrál?). Jako fanoušek této muziky, dávám jednoznačně palec nahoru! Dál už je to horší... Nadpřirozený příběh a celé perverzní spiknutí obsahující i klíčová slova jako (dědictví, prokletí, nadpřirozeno, krvesmilstvo, sexuální orgie) mě tentokrát v tomto provedení vůbec nenadchlo, erotika je tu zastoupena docela hojně, ale spíš mě nudila, vražd tu také moc není a když už, tak chybí větší stylovost a některé ty děsivé okamžiky jsou tu stejně mimo obraz, ale zase tu hrála mladá Camille Keaton ("I Spit on Your Grave") a to je tak jeden z důvodů proč se na tento Eurotrash podívat. Doporučeno jen ortodoxním fandům žánru a možná i těm kteří mají rádi Camillu. Tématicky podobné filmy; "Night Evelyn Came Out of the Grave", "Red Queen Kills 7 Times" nebo "Death Smiles at Murder". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žluté závěsy, rudé šaty, žluté dveře, rudé závěsy. Palcát, břitva a starobylé prsteny. Téměř všudypřítomná nahota je asi největší devizou spolu s hudbou, kdy vedle varhan a spinetu je nejlepší skladba v podání  klubové kapely, co je nasnímaná poněkud snově až psychedelicky. Vrah neznámý známý se v závěru rozjede. Pěkné jsou i tajemné interiéry, ale čekal jsem více temnoty, neškodil by přesah do gotického hororu... takhle jde o veskrze průměrný mysteriózní snímek, co je pouze šmrcnutý giallem a trochu sci-fi. 2,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Generický eurotrash, akoby ho napísal počítačový program, dávkuje prvoplánový mix detektívky a hororu, v kulisách hradu, ktorý má poskytnúť "atmosferickú" production value, do toho nejaké vraždy, nejaký sex (zďaleka to nie je tak sexuálne otvorené, ako by sa mohlo zdať na základe názvu) a to celé je okorenené dávkou dobovej talianskej podivnosti (samoúčelne nastrihané erotické scény, wtf scéna z párty ako z úplne iného filmu apod.). ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Už keď začala hrať typická 70s gialloesgue hudba, srdce mi nadšene poskakovalo v hrudi. Keď sa k tomu pridalo krásne starobylé prostredie a okolitá jarná príroda, plus krásne talianky, bol som doma. Opäť subjektívne hodnotenie, atmoška na ktorej "ulietavam." Softcore scény su najdlhšie, čo za poslednú dobu pamätám, a mohli by byť o čosi živšie, je to čosi medzi menším giallom a gotikou, pričom ani v jednom film neexceluje, záver je viac ako WTF, ale ok. Aj kills by mohlo byť viac, napínavejšie, alebo krvavejšie. A tu prichádza ale... Napriek všetkým nedostatkom som si film nesmierne užíval. Krásny obraz na originálnom blu, Cammile Keaton trochu nevýrazná, ale to nevadí. Krásna raritka. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Nepřestávám se divit, co všechno dokázali v Itálii v 70. letech zplodit. Hlavní kostra je příběhu je poměrně jasná: starý majetný pán zemřel, dědicové jsou jeden po druhém zabíjeni, tedy nic originálního. Jenže k tomu přidejme nadpřirozeno, spoustu erotiky, psychedelickou hudbu a je z toho další film, který nelze zařadit jen do jednoho žánru. Budu si to muset zopakovat, protože to nebylo vůbec špatné, jenom těžko uchopitelné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé giallo s totálne nudným tempom, zápletkou a nezaujímavými postavami, ktorých je priliš veľa a v podstate žiadna nie je tá hlavná. Ani len tie vraždy nie sú ničím zaujímavé, ani lacná erotika. Nemá to nič spoločné s gotickým hororom a starú usadlosť iba ťažko nazvať hradom. ()

Reklama

Reklama