Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, ako pri drsnej autonehode príde o život jej matka Elsa Moström, presťahuje sa úspešná spisovateľka Erika Falk (Claudia Galli) spolu s manželom Patrikom a ich dcérkou Majou do domu vo Fjällbacka – raju na zemi, ktorý po nej zdedila. O šesť mesiacov neskôr sa u prahu jej dverí objaví postarší pán, ktorý tvrdí, že je jej bratom a že majú spoločnú matku. Erika, znepokojená z nečakanej a nepríjemnej udalosti, chlapa vyhodí, ale po tom, čo ho o niekoľko dní nájdu zavraždeného, sa spisovateľka rozhodne pátrať. Avšak pravda, ktorú začne postupne odhaľovať z matkinej minulosti, je veľmi znepokojujúca... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela slušně natočené drama o tíze vlastní minulosti a o tom, že nic není černobílé. Mladá spisovatelka dávající dohromady útržky z neznámé části matčina života svým vyšetřováním píchne do vosího hnízda a pozná, že všemi akceptovaná válečná minulost nemusí tak úplně odpovídat realitě. Svět se totiž nedělí jen na válečné hrdiny a zrádce. Lidské osudy jsou složitější, což tento film pěkně vystihuje. Nejedná se o nijak převratnou záležitost, která by diváka zvedala z křesla, na druhé straně se na film příjemně dívá a určitě nenudí. Závěrečné odhalení sice žádné velké překvapení nepřinese, ale za jedno podívání to rozhodně stojí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Rádoby mysteriózné propletené, ve skutečnosti poněkud přeplácané krimi, v jehož hlavní roli je mladá matka nedávno narozeného caparta, která naň kašle a místo toho lítá po všech čertech a zjišťuji minulost matky i nedávno objeveného a záhy ztraceného dosud neznámého staršího bratra. Postavy se tu objevují, aby následně z příběhu zmizely a pak se zase objevily. Celé to rodinné drama mi bylo jaksi ukradené a ani jsem se jaksi nevžil do role maminy, co dědí po mámě, objeví se u ní chlap, tvrdí, že je její starší bratr, někdo ho zabije a ona pak zjistí, že měl pravdu, a jme se vyšetřovat historii. Doteď ho neznala a už ani nepozná, tak proč to řešit. No, ale o něčem ten film být musel. Fakt musel? O čem že byl? ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tyskungen by bol dobrý, ako pilot k seriálu. Tu, na ploche 105 minút, vystupuje až príliš mnoho ksichtov na môj vkus a ešte viacej mien (!!), aby sa v tom normálny človek zorientoval. ()

dozana 

všechny recenze uživatele

Severský filmový podzim 2014 / Neslané, nemastné. Pocit že tohle už někdo, někde natočil a bohužel lépe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už trailer byl dost zvláštní. Až film mě ale přesvědčil, že tenhle film je spíš průměrným kouskem ze Skandinávie. A přitom, co se týče příběhu, neřekl bych, že by byl úplně bez nápadu. Jenže zpracování už bylo daleko horší. Především ty průlety mezi současností a minulostí, které jako kdyby byly z naprosto dvou rozdílných filmů. Dalším problémem je i to, když Vám ty postavy během hodiny nepřirostou k srdci, to se pak těžko dokoukává s nějakým větším nadšením. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Snímek vychází z literární novely "The Hidden Child" švédské novelistky Camillie Läckbergové. (Conspi)

Reklama

Reklama