Reklama

Reklama

A Viking Saga: The Darkest Day

Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami. V násilnom a krvavom svete plnom vrážd musí mladý mních Hereward doručiť Sväté evanjelium z Lindisfarne, knihu ovplývajúcu veľkou mocou, do bezpečia kláštora. Jeho poslanie komplikuje fakt, že ho prenasledujú krvilační Vikingovia, ktorí ho chcú zajať a knihu získať pre seba. Na svojej ceste ku kláštoru stretáva Hereward skúseného šermiara, ktorý je akoby odpoveďou na jeho modlitby, pretože sľúbi za cenu vlastného života ochraňovať Herewarda a knihu pred nepriateľmi. Vikingovia sú im však v pätách a nepotrvá dlho, kým sa boj s nimi stane nevyhnutným. (Kadas97)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (8)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu "A Viking Saga", s kterým nemá pokračování "The Darkest Day" nic společného, je tohle vizuálně mnohem profesionálnější, což ale nic nemění na tom, že je to jinak pořádná blbost. Nordické mýty po anglicku rozhodně nejsou výhrou, asi jako řecké báje po americku. Nemá to nic z té potřebné atmosféry. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem alespoň průměrný historický snímek,ale to co mě bylo puštěno,byla katastrofa.Jedná se totiž o snímek ,ve kterém účinkuje hrstka nesympatických,nekoukatelných (ne)herců.Navíc jako bonus je film nezáživný a Vám nebude dělat problém u něj usnout a nebo přestat vnímat.Já osobně jsem dával tomuto "dílu" několik šancí,ale stejně jsem se nedostal přes půlku.Jediné co by se dalo "pochválit",tak kostýmy,ty totiž aspoň vypadaly důvěryhodně.Jedná se o ztrátu času a raději se podívejte na nějaký lepší snímek i za cenu,že jste jej už viděli několikrát. OTŘESNÉ!!! ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl se dva mniši trmácej po lese a melou sračky. Za nima se potácí skupina "Vikingů", která jim chce sebrat leporelo. A taky je tam divná čarodějnice, saskej honimír, pomalovaná blondýna a několik naprosto příšernejch šermovacích scén. Jo a ani jeden z herců neni herec. Čistokrevnej odpad. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Nazvat něco "Viking saga - The darkest day", mrsknout na přebal osvalené, řvoucí hovado s rohatou helmou a obří sekerou a natočit pak devadesát minut pelášícího, vytepleného jelimana v sutaně, za kterým funí po lese čtyři obtloustlí geronti v gumové anglosaské zbroji (Opravdu celkem 5 nehezkých neherců!!), aby ho obrali o Pohádkovou knížku posvěcenou nějakým svatým Mastiptákem, protože Odin nestíhá plnit slipy, může jen někdo, kdo chce slyšet verbala říct : "Zkurvená, polodementní, amatérská sračka, co mi zkazila večer.". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh údajně inspirovaný skutečnou událostí. V temné době nájezdů vikingů se mladý mnich snaží doručit do kláštera Lona svaté evangelium z Lindisfarne - knihu velké krásy a moci. Je pronásledován vikingskou skupinou, která ho dostihne s úmyslem ho zabít. Při cestě se mnich setká s šermířem, který se rozhodne ho chránit. A tak máme možnost sledovat jejich počínání a snaze knihu uchránit za každou cenu. Nízkorozpočtový snímek je stavěn na pomalu plynoucím ději odehrávající se někde v lese, kdy je temná doba podpořena tmavým filtrem a chorálem. Ten je povedený a dobře zapadá do své doby. Snímek má jednoduchou avšak zajímavou zápletku, která není prosta brutálního násilí. To sice není dominantní, ale má své opodstatněné místo. Divák je atmosférou vtažen do děje v celé své syrovosti. Tady se ukazuje, že i za málo lze natočit dobrý film. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama