Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární film mapující metalovou scénu v Los Angeles v letech 1986-1988. Mezi hudebníky, kteří v tom období působili, se objeví například Alice Cooper, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Dave Mustaine a Paul Stanley. (topr harley)

Recenze (8)

decouble 

všechny recenze uživatele

Hair metal jako slepá větev a parodie na hard rock. Film vlastně nabízí přímý kontrast mezi staršími harcovníky hard rocku (Aerosmith, Alice Cooper a naprosto spontánní Ozzy Osbourne) a začínajícími kluky s tunou make-upu a cinkrlátek na ksichtu, kteří touží po slávě, penězích a sexu. Prvních dvou se jim příliš nedostává, ať se snaží sebevíc, ale mladých nadržených holek s penězi, co si vydržují mladý hair metalisty bylo tehdy v LA očividně dost. Prostor pro snění o velkým úspěchu ale zůstává, tyhle kluci si věří, protože pokud ve svůj americkej sen nevěříš, nemůžeš ho přece prožít. Frontman kapely Odin čeká, že velká smlouva jim na stole přistane za pár měsíců, ale jako člověk, kterej odezpíval celej koncert v kalhotách s dírama vykrojenýma kolem svých půlek a vidí se jako novej Robert Plant spíš překročil hranici komedie rovnou do oblasti tragikomedie. Jo, je to prostě sranda. A Ozzy smažící k snídani vajíčka se slaninou je vyloženě kouzelnej. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Film, bez kterého žádný správný hároš nemůže žít. Nejlehší hláška: "asi jsme tenkrát vyšňupali celé Peru." (Steve Taylor) Celá série Decline of Western Civilization je běžně dostupná online. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Čo robí Metal Years zaujímavým?Skutočnosť že môžeme vidieť známych muzikantov počas úspechu,ktorý v tej dobe zažívali.Polovica z nich už ani neexistuje má dávno po sláve.Proste môžete si upraviť svoje názory.Niektorí sa púšťajú do filoofovania,niektorí si hladia svoje ego,niektorí nevedia o čom rozprávajú alebo naopak dokazujú že ich slová majú nejakú hlbku.Škoda že je tam vatšinou plno glam rockových kapiel ale zase vidieť Ozzyho uplne zhúleného robiť si raňajky alebo Chrisa Holmesa v bazené ožratého na molsa oplatí. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste fanoušek glam rocku a metalu, tak to pro vás bude jen přehlídka mluvících hlav s pěknými live záznamy. Já jsem si z filmu ale odnesl pěkný poznatek: Pro současnou levici jsem přestárlý sexistický dinosaur, ale v porovnání s těmito hochy jsem úplný feminista. Ideální film na sobotní večer pro Apolenu Rychlíkovou. ()

me_george 

všechny recenze uživatele

Dokument o Hair Metalu - banda pozérů (na všech stranách - hudebníci, fanoušci, oponenti), povídá většinou o pitomostech. Ale asi takoví opravdu byli (a jsou), takže dokument dokumentuje nejspíš věrně. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Krásné a prokleté osmdesátky pro metalový žánr, kvůli kterým se řada fanoušku tohoto žánru celkem dost hádá. Důvodem je ten, že v osmdesátkách se toho mnoho událo a vytvořila se další odnož metalu zvaná "hair metal", o kterém se jedná v tomto dokumentu. Já osobně jsem velkým fanouškem metalu, ale hair metal označuji za velký průser, který metalový žánr hodně pošpinil, jelikož jeho muzikanti nevytvářeli nějak impozantní a smysluplné texty, zkrátka se jednalo pouze o chlast a sex a žánr tím utrpěl nepříjemnou facku. Klasičtí metaloví bozi, jako je "Ronnie James Dio" označili tuto odnož metalu za příšerný a že zničil to, co celou dobu pro tento žánr tvořili. I když si nějaké hair metalové kapely rád poslechnu a vím, že určitým přínosem byly, nezbývá mi než souhlasit s tím, že přínosné byly hlavně negativně. Tento dokument v podstatě ukazuje tyto muzikanty v celé své kráse a určitě nebude nudit ani odpůrce tohoto žánru. ()

GlaDOS 

všechny recenze uživatele

Neberte komentář od me_george vážně. Nehodnotí dokument, ale hudbu samotnou. Taky nelezu komentovat hip hopové dokumenty, protože bych byl zaujat. Pokud něco o hardrocku a glam metalu 80' let můžu říct, tak je to fakt, že hudba to byla vážně špičková (i když vyjímky tu byly také). Většina samotných hudebníku se tvářila pozérsky. Patřilo to k tomu. Fanoušci této doby musí hodnotit tento dokumen prostě kladně, protože mapuje velmi důležitou část metalu, ať už ostatní tvrdí, co chtějí. ()

Reklama

Reklama