Reklama

Reklama

Blue Ruin

(festivalový název)
Trailer

Dwight je tulák stranící se společnosti, který žije u pláže, jídlo hledá v popelnicích a spí ve starém, zrezivělém autě. Jeho bezvýznamná existence je narušena zprávou, že jeden muž z jeho minulosti byl propuštěn z vězení. Dwightův smysl života se přes noc náhle změní a za účelem pomsty se vrací do rodného města ve Virginii. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I piss on your grave. Do modra zahalená, tragikou lemovaná cesta pomsty, které sice schází plán i schopnosti, ale nechybí jí odhodlání (co na tom, že de facto jediný akt spravedlnosti je nasměrování proudu moči). Neokázalé vyobrazení aktivit „vyděšeného mstitele“ asi nejlépe charakterizuje věta ze Saulnierova komentáře na blu-ray: „Mám rád archetypální scény přerušené realitou.“ Nechybí inspirace filmy Coenů (autochirurgie jak od Antona Chigurha), explicitní a opravdově působící násilí i nijak neodsuzující pohled na americkou kulturu držení zbraně. „That's how this works, man. The one with the gun gets to tell the truth.“ I s ohledem na Green Room si Saulnier zaslouží do budoucna pozornost.. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Spracovaniu nemôžem vytknúť nič. Ani námet, hoci už bol v podobných revenge filmoch viac krát použitý, neznel najhoršie. Ale celé mi to prišlo nudné, nesympatické bez dynamiky či poriadnej akcie. Hlavný hrdina sa po celí čas tváril stále rovnako skleslo, burani akosi vymäkli a nereálne zabíjanie ktoré sa tvárilo silne filozoficko-intelektuálne, a skúmalo psychologické profily postáv, nemalo zo skutočnosťou pranič spoločné.. Možno milovníkom Independent movie, ktorým nevadí trocha násilie, to ocenia. Ja nie. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 11.7 2016 | 66% | "Klíčky jsou v autě" Ze začátku orgastické momenty slávy a přitažlivý vyvrcholení jako u Drive-u. Pomalu svižné scény, překrásná atmosféra, dechberoucí audiovizuální stránka. Bohužel mi přišlo, že od půlky filmu tomu začínal docházet ten pravý šmrnc, ale ke konci jsme se dočkali něčeho skvěle pojatého za vlastní koule, leč skvěle se nám celá zápletka vysypala přímo před oči. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, pomalu plynoucí obrazy, skládání si střípků skládačky, z bezďáka je zde najednou mstitel, oči vykulené, boží hovádko, ale nakonec dosáhne svého. Při tom pomalém ději ale člověka napadají různé věci, jako třeba kde je policie, co je to přesně ten klan zač (kromě pár náznaků nic podstatného nevíme), jací to byli ti rodiče hlavního hrdiny, a hlavně proč se celou dobu schovával ten chlápek jako bezďák. Pokud mu hrozilo nebezpečí, proč nešel hned se bránit, pokud mu nehrozilo, když třeba jeho sestru (nebo to byla bývalá manželka?) nechali na pokoji, tak se neměl proč skrývat. Proč by až propuštění jednoho z bratrů mělo spustit tuto lavinu? Navíc mi hlavní hrdina s výrazem "neumím do pěti počítat" poněkud lezl na nervy. Asi měl být antihrdinou, do něhož by to nikdo neřekl, ale pak se najednou dozvíme, kde dělal předtím a kamarád mu pomůže. Taky tak nějak najednou. Vše se vlastně dělo jakousi náhodou, i to, že se všichni přihnali do lovecké chaty jen kvůli jedné zprávě, když předtím tam vidělo nějakých pět zpráv. Fakt divné. Má to zajímavou náladu, atmosféru, rozvíjení děje, ale raději nad tím nijak hluboce nepřemýšlet a pustit z hlavy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sám doma a chudobný, alebo ako sa dostať pod drn konvaliniek bez premýšľania. "Blue Ruin" vôbec nie je zlým revenge thrillerom, ktorému sa miestami celkom darí nastoliť nepríjemnú atmosféru, či vďaka mĺkvemu prejavu hlavného hrdinu, vyvolať obavy o jeho osud. Faktom ale zostáva, že tento snímok je jeden z milióna jemu podobných bez mimoriadnej štipky originality. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama