Reklama

Reklama

Děti nosí Santa Claus

  • Česko Děti nosí vánoční skřítek (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Sara oznámí svému novému partnerovi Jannemu, že letos pojme Vánoce trochu jinak. Aby se všichni lépe poznali, pozve své bývalé muže i s novými rodinami na vánoční oslavu. Děti tak mohou prožít radost z dárků v přítomnosti obou pravých rodičů. Navíc Sára objeví, že je s Jannem těhotná. Ten jí však přizná, že on nemůže mít děti, protože podstoupil lékařský zákrok. Karty jsou rozdány a zábavný večírek může začít... Snímek, který lze zařadit do žánru tragikomedie, pravdivě popisuje nejen složitost ženského světa, ale i propletenost mezilidských vztahů, rozchodů a odpouštění, kdy jedněmi z hlavních aktérů jsou i společné děti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍ NĚKDO, CO JE DNESKA ZA DEN?“ ... ,,ŠTĚDRÝ DEN!“ ... ,,A KDO DNESKA PŘIJDE?“ ... ,,SANTA A TATÍNKOVÉ!....“ /// Nemějte strach, že by jste něco nepochopili. Sára, má tři děti se třema různejma chlápkama a momentálně žije s Jannem (kterej nemá ani jedno). A všichni - i se svejma manželkama k nim jedou slavit vánoce. Jo a abych nezapomněl - navíc byli někteří vzájemně ženatí. Ale to hlavní je, že Sára má pro Janneho překvápko.... Toť zápletka a vlastně i děj. Jedna VELKÁ rodina pohromadě (a není to pohřeb). Tolik lidí (1, 2, 5, 7, 13, 14 ... ty vole ne, to nespočítám!), dvě tajemství a z nich pramenící černohumorný, absurdní, trapný či akční (?) situace. Komedie? Spíš divadelní tragikomedie, na který si (nejen na Štědrej večer) pošmáknou všichni, kterým stačí ke štěstí jeden barák, spousta dialogů a herci. Uff, ještě že jsou Vánoce jednou za rok! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem po vasektomii a čekám miminko. 2.) Furt říkám, že rodina má bejt na Vánoce pohromadě! 3.) Myslím si, že kreténi, co se převlíkaj za Santu by měli dostávat přes držku pravidelně! 4.) Thx za titule ,,iq.tiqe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já nemám problémy. Jsem psycholog. Jestli je tohle ukázka typické švédské mentality, tak Američani jsou zlatíčka. The Family Stone po švédsku vypráví o jednom dusném vánočním večeru, kdy ve vzduchu visí pěkná hromada tajemství. To, že všichni přítomní pánové jsou bývalými manžely hostitelky je nepříjemný bonus, který současnému manželovi zrovna nevoní. A obzvlášť ne po oznámení své ženy, že je těhotná. On se přeci nechal před dvěmi lety sterilizovat...Popravdě jsem po těch oslavných komentářech čekala ostřejší humor a dočkala jsem se jen neustálého debatování o tom, koho to dítě vlastně je. Vtipná perla se objeví jen občas (Tys píchala i se Santa Clausem?!), několikrát jsem se možná pousmála. Bez toho hysterčení si dovedu představit takový a možná i horší večer, kdyby se sešla celá moje rodina :) Černému humoru mimochodem docela holduji a ten, kdo jej použil ve spojení s tímto filmem by si ten výraz měl okamžitě najít ve slovníku (no dobře, jedna taková hláška o mrtvém tam možná byla.) U mě tedy až na pár situací zklamání. Mimochodem jestli jsou Švédi takhle nesympatičtí, hnusní, drzí, hysteričtí a nevěrní, tak potěš koště. A asi si budu muset vygooglovat jejich zvyky, protože jsem úplně nechápala to dvojité rozbalování dárků a děkovná slova malých dětí určena rodičům (hlavně, že Santu tak vítali. ). ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborná severská komedie o partě přátel, která se se svými rodinami sejde o Vánocích v jednom domě. Propletence vztahů podpořené drby a tušeními vytvářejí skvělou atmosféru plnou místy až absurdního nebo černého humoru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušne zamotané rodinné vzťahy. To by jeden ani neuveril, že je niečo také možné :). Chvíľu síce trvá, kým sa človek začne aspoň približne orientovať v tom kto je kto, ale potom príde celkom vydarená, humorná jazda, plná komických scénok, ktoré vznikajú hlavne na podklade rôznych nedorozumení a "tajnej šuškandy" jednotlivých členov tejto veľkej "rodiny". V každom prípade príjemne strávený čas. 75/100 ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - vynikající. Nejlepší vánoční komedie, jakou jsem kdy viděl. Velice originální nápad ze sterilizací zasazený do rodinné sešlosti o Vánocích. Jeden gag střídá druhý, drsnějším humorem (který ale nepřekračuje míru) je protkán celý film. Zábavné, výtečně zahrané... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Velice povedená švédská komedie, žádný primitivní humor. Rodina včetně tří bývalých manželů a jejich rodin se sejde na Vánoce. Manželka je těhotná a její muž je povasektomii. Kdo je otec? Schválně by mě zajímalo, koho napadlo v závěru při pohledu na Ahmeda totéž co mě... # Trochu mi unikal smysl postavy ztvárněné Helenou af Sandeberg, ale spoň jsem poznal další švédskou kočku. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub]# příběh 7 | hudba 6 | humor 6 | akce 2 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jak velí mnohaletá tradice, vánoce jsou svátky klidu a míru, která by měla každá rodina trávit pokud možno pohromadě. Pokud máte více dětí, není to vůbec žádný problém. Pokud máte více dětí, z toho každé z jiným partnerem, problém se může vynořit velmi rychle. Stačí jedno neopatrné podřeknutí, typu nikomu to neříkej a „problém“, o kterém ví za chvíli všichni, jen ne ten, koho se to týká, ten je rázem na světě. O tom se ale koneckonců přesvědčíte sami, zase tak dlouho to netrvá, jen pár pomluv, odchodů a hádek, nějaký ten Santa Claus a za rok se zase všichni můžete vidět znovu. Jen vás bude možná o jednoho víc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Komédia s veľkým K. Švédi natočili ozaj vtipný film. A pritom ide "len" o znôšku šialených vzťahových zápletiek (nevera, sterilizácia, sexuálna orientácia, tehotenstvo, rasové predsudky...). Ale tým, že sa všetko odohráva počas jedného večera a v jednom dome, ide o výborný film. Spomedzi vianočných, jeden z najlepších... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Sem-tam som si sama seba predstavila, ako tam sedím na gauči, ale nie, nie ... šľak by ma trafil. V tom filme hádam každý s každým spal. A ak aj nespal, tak chcel spať. A každý s každým mal nejaké to dieťa. A ak nemal, tak chcel mať. Taká zábavná motanica to je ... ak chcete byť v obraze kto je kto, kto s kým a čo mal, tak usadajte za telku so zápisníkom. A cítiť z toho Vianoce, síce šialené, ale Vianoce. Na tento čas ako stvorené. 3,5* ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Dobře to chápu, ta žena, ke které jdeme slavit Vánoce, má tři vlastní děti s třemi různými muži? A teď bydlí se čtvrtým... a všichni tam dneska půjdem?“ To jsem na začátku čuměl, jaká to ideální, uvolněná a poklidná sešlost manželů, manželek, dětí a bývalých partnerů pohromadě a ještě tolik pochvalující si hlavní přelétavou hrdinku, která si přeci začala s každým novým mužským poctivě až po rozchodu... A samozřejmě to tak poklidně dlouho nevydrželo a v již tak pestrém vztahovém propletenci začaly vyplouvat na povrch nové pochybnosti, podezření, žárlivost a různé tajné kostlivce ze skříně... Švédští tvůrci bývali v některých provokativních tématech často o krok napřed a tady ještě koncem 90. let stvořili a natočili hořce pikantní vánoční komedii provázenou absurdním humorem a odhalováním milostných poměrů téměř ve všech možných kombinacích z přítomné sestavy. Neměl jsem moc velká očekávání, ale nakonec mě film od počátku zaujal a rychle utekl. Z dnes již tolik populárních konverzačních tragikomedií z prostředí rodinných a jiných sešlostí, které jsem posledně viděl (Bůh masakru či Sierranevada) bych tuto řadil k těm (nej)zábavnějším a na svou dobu i dost originálním. Překvapivě zdařilý mi přišel i český dabing. [75%] ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Film doslova k popukání, humor je místy hodně drsný, ale většinou je inteligentní a nepříliš vulgární. Navíc celá sešlost všech těch bývalých i současných partnerů a partnerek působí sympaticky a člověka baví sledovat jak řeší notně zašmodrchaný propletenec vzájemných vztahů a z nich plynoucích problémů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Byť Sárou, mať s tromi rôznymi mužmi deti len so súčasným manželom Jannom nie a všetkých pozvať aj s manželkami k sebe na Štedrý večer to si vyžaduje odvahu tvorcov filmu... Bizarná vianočná komédia nie je komédiou v pravom slova zmysle, ale budete sa dobre baviť. Hovorí o vážnych veciach, ale kdesi v pozadí je značná dávka irónie, čierneho humoru a absurdity. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Odtrpěno na Severské filmové zimě. Šílená rodinná fraška plná postav, kterým budete chtít zakroutit krkem. Vzhledem k tomu, že je jich v tomhle rodinném propletenci asi 15, dovedete si představit to utrpení, kdy se vám při objevení prakticky každé postavy otevírá kudla v kapse - a u těch hlavních byste nejradši vytáhli brokovnici. Důvodem je fakt, že jsou všichni jen přepálené hysterické figurky, které jsou kondenzovaným ztělesněním nejhorších lidských vlastností. A věřte mi, že na tohle zkarikované švédské Beverly Hills 90210 se opravdu i tu přiměřenou hodinu a půl dívat nedá. Na druhou stranu velká část publika se evidentně celkem bavila, o čemž svědčí i místní relativně vysoké hodnocení. Dovedu si představit, že podobný film by mohl vzniknout i u nás (materiál pro Trošku jako stvořený) - a mám pocit, že ten by tak dobré hodnocení neměl... ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se ke mně dostala zase vydařená vánoční komedie.Vlastně jsem po ní pokukovala už dříve, ale teprve teď nějaký šikula vyrobil titulky.Sympatičtí herci a ( pro diváka.) veselé infarktové situace. Skvěle odměřená dávka černého humoru. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipné to začalo být až ve druhé polovině filmu, což mi vůbec nevadilo, protože propletence vztahů a různé partnerské problémy byly natolik poutavé, že jsem se i tak velmi dobře bavila. Švédští herci jsou do jednoho výborní a jejich postavy působí jako by skutečně vypadly z reálného života, nemluvě o tom, že i když je to v první řadě komedie, občas vyplavou na povrch pravdivé a trefné postřehy, které by slušely i leckterému psychologickému dramatu. Charakteristické pro tento film je, že většina z nich zazní z úst dětí, které se tu většinou chovají rozumněji než jejich znesváření rodiče, kteří se svými hádkami, nedorozuměními a podezíravostí postarají o poněkud svéráznou vánoční atmosféru. A ten, kdo to nakonec schytá nejvíc je chudák Santa. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Sice to vypadá jen jako přepis divadelní hry a ani ve výpravě se to prknům co znamenají svět moc nevzdaluje, ale když film o Vánocích ve mně vzbudí pocit „už aby byly Vánoce“, tak zpětně říkám, „sakra, to bylo ale dobré“. Když pominu klasiky jako Láska nebeská a Sám doma nevybavím si víc lepších zahraničních vánočních filmů (pohádky nepočítám). ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Výborná švédská komedie, která člověka příjemně naladí na Vánoce. Sice mi chvíli trvalo než kdo je s kým ženatý, koho jsou jaké děti, ale postupně se to docela vyjasnilo a já se celou dobu velmi bavila při sledování této zvláštní rodinné sešlosti, při které vyjdou najevo zajímavé věci. 80% ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Takhle zamotat členy-vztahy v rodině žádný ale žádný jiný film. Konverzační komedie-drama že by scénář vystačil i pro čtyři filmy, ale příliš se opakující a teatrální hlavní představitelka, skoro až Esmerada II, málem z toho udělala Mexickou telenovelu. Klidně z ní mohli ubrat. 4/5 ()

Reklama

Reklama