Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (494)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech jsem si doslova ťukala na čelo, jak taková kravina může mít slušných 67%. Drew Barrymore, Sandler a jejich schopnosti, to je kapitola sama pro sebe. Jsou to herci dvou výrazů, nepodávají příliš přesvědčivý výkon a i jako baviči jsou už spíše za zenitem. Tenhle vlak už zkrátka ujel. Po příjezdu na dovolenou se však příběh přehoupne do průměrných, ale o trochu zábavnějších vod. Co si budeme, nejzajímavější jsou zde exteriéry Afriky a občas příjemné chvíle sbližování rodin. Nicméně na to, že je film označený žánrem "komedie", zasměje se divák tak dvakrát, třikrát. Pokud se tedy nejedná o diváka, kterému k záchvatu smíchu stačí zpívající digitální opice anebo opakované údery do hlavy. Trapný humor to prostě neskutečně kazil. Pak je tu skutečnost, že děj naplní veškerá žánrová klišé a já nemohu dát více, než dvě hvězdičky. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já se na takový filmy nedívám, ale tuhle dvojku (Adam + Drew) mám fakt rád, což se mi potvrdilo i tady, protože jsem se příjemně pousmál u romantiky typu 50x a stále poprvé, kde však hlavní roli hrají rozpadlé famílije a dovolená v Africe. Dlouho jsem film s Barrymokou neviděl, ČSFD mi napovídá, že přesně 10 let a zrovna zmíněnou padesátku, ale musím uznat, že na skoro čtyrycítku je fakt kost. Libílo se mi to, jako oddychovku můžu doporučit. 80% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To jsem si tak jednou letěl ze Zélandu na Fiji a oni mi pustili Dovolenou za trest. Říkal jsem si "okay, Pepiku, aspoň se trošku navnadíš." No náramně jsem se navnadil. Po týdnu na Fiji letím do Austrálie a hádejte, co bylo na playlistu? Dovolená za trest 2 aneb nikdy nebudeš vytrestán dostatečně. Adámku, ty jedno jelito, nemohl by sis dát taky na chvilku voraz a odletět někam hodně daleko? Věděl bych o skvělém filmu na cestu... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie někde na pomezí 3 a 4 hvězdiček se sympatickou ústřední dvojicí, které to slušelo už v 50x a stále poprvé. Jen opět škoda několika otřepaných klišé a nechutných scén. Nevím, proč to tam ti amíci za každou cenu cpou. Jinak vzhledem k tomu, že Drew je moje platonická láska snad už od 14 let, tak hodnotím tou vyšší variantou :) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Adama Sandlera mám fakt moc rád. Jeho humor mi sedí, u jeho filmů se pobavím. Ale když se podívám na seznam jeho filmů, je to vždy hop nebo trop. A tenhle film je docela hop. Dvojice Sandler a Barrymore je super a chemii mezi sebou mají. Vcelku velmi podobný námět jako u Zkus mě rozesmát (2011). Vdovec s dcerami a rozvedená matka se syny. Romanticky to funguje, humorem vlastně taky. Já se příjemně bavil. Jen na předchozí film s Aniston to prostě nemá. (55 %) ()

Galerie (120)

Zajímavosti (21)

  • V Africe v pokoji nezbyde na Jima (Adam Sanders) postel, a proto spí s nejmladší dcerou. To však nedává smysl, protože se jednalo o pokoj připravený pro pět dětí a logicky tedy i pěti postelemi, ovšem Jimova rodina je čtyřčlenná - Jim a tři dcery. (velkyvezir)

Reklama

Reklama